G4Media.ro

STUDIU Copiii mici ar putea fi transmițători importanți ai noului coronavirus /…

sursa foto: Pixabay

STUDIU Copiii mici ar putea fi transmițători importanți ai noului coronavirus / Cercetările de până acum arătau că aceștia ar fi mai puțin contagioși

Nivelul de material genetic al noului coronavirus depistat în nasul copiilor mai mici de 5 ani este de 10 până la 100 de ori mai ridicat decât la copii mai mari și la adulți. Astfel, copiii mici ar putea fi transmițători importanți ai virusului în rândul populației, conform unui studiu publicat joi în revista medicală JAMA Pediatrics, scrie Le Figaro.

În perioada 23 mai – 27 aprilie, cercetătorii au făcut, la Chicago, teste de depistare prin prelevare de probe nazale de la 145 de pacienți care sufereau de o formă ușoară sau moderată de COVID-19, la o săptămână după apariția primelor simptome la acești pacienți. Aceștia au fost împărțiți în trei grupuri: 46 de copii mai mici de 5 ani, 51 de copii cu vârste între 5 și 17 ani și 48 de adulți între 18 și 65 de ani.

Echipa a observat prezența SARS-CoV-2 la copiii mici între „10 la 100 de ori mai mare” față de ceilalți pacienți. Autorii studiului au precizat că analizele din laborator au demonstrat că, cu cât o persoană are mai mult material genetic al virusului, cu atât este mai contagioasă. „Prin urmare, copiii mici pot fi factori importanți de contagiune a SARS-CoV-2 în rândul populației”, potrivit cercetătorilor.

„Comportamentul obișnuit al copiilor mici și spațiile închise din școli și grădinițe pun problema răspândirii SARS-CoV-2 în această populație, odată ce măsurile sanitare sunt relaxate”, au concluzionat aceștia.

Rezultatele lor nu sunt în direcția afirmațiilor autorităților sanitare, potrivit cărora copiii mici transmit mai puțin virusul și prezintă riscuri mai mici de a contracta o formă severă a bolii. Totuși, puține cercetări au fost făcute până acum în această direcție. Potrivit unui studiu din Coreea de Sud, copiii între 10 și 19 ani transmit virusul la fel ca adulții în sânul unui focar, însă copiii mai mici de 9 ani îl transmit mai puțin.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. sa-i sacrificam , sa nu ne îmbolnăvească !

    • asta e studiu serios ?! 145 de subiecti ?!

      fac astia orice din STATISTICA , care EEA o stiinta, acum e doar un instrument de prooaganda

      inclusiv astia care fac reclama la TV pentru tampoane au un esantion mai.mare decat 145

  2. arafat deja a citit. se pregateste sa aresteze toti copiii si inchide scolile pana in septembrie 2021. dar nici aia nu e sigur, atunci are el programata o gripa aviara.

  3. Se stie, gradinitele si scolile trebuie sa ramana inchise pana pe 3 noiembrie 2020.

  4. Cum adica au fost facute teste intre 24 mai – 27 aprilie? Era noastra? Sau…
    Alo!

  5. fiind facute in sua, intrebarea legitima e cate kg aveau copiii din studiu?

  6. Bullshit de studiu. Cum se masoara „prezența SARS-CoV-2 la copiii mici între 10 la 100 de ori mai mare”?! Esantion de 145 de persoane?! Toate statisticile de pana acum arata ca grupul de varsta copii 0-14 ani e cel mai putin afectat de virus, cu cea mai mica rata a imbolnavirilor. E nevoie de mult mai mult decat un studiu scos din burta, cu un esantion nesemnificativ, ca sa schimbe datele precedente.

  7. Si uite asa creștem si mai mult neîncrederea populației care nu mai înțelege nimic.
    Iată cum mult idolatrizata știință se prăbușește la primul virus mai agresiv.
    Dupa 7 luni de la apariția lui sars combinat cu un coronavirus, varianta 2.0, nu stim nimic evident si clar.
    In ciuda faptului ca sute de tari au zeci de laboratoare de microbiologie și cercetători de premiul Nobel.
    ,,Vai de cel ce își pune nădejdea în om…