G4Media.ro

STUDIU Coronavirusul ar fi putut să apară încă din vara anului trecut…

sursa foto: Pixabay

STUDIU Coronavirusul ar fi putut să apară încă din vara anului trecut în China / Cercetătorii au analizat imaginile din satelit ale orașului Wuhan și căutările pe Internet

Creșterea căutărilor pe Internet legate de simptome ale Covid-19 și aglomerația de la spitalele din orașul Wuhan duc cu gândul la faptul că boala ar fi putut să apară în China din august 2019, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu condus de cercetători de la universitatea din Boston, realizat din prisma unei noi discipline, „epidemiologia digitală”, scrie Le Figaro.

Coronavirusul, care a provenit de la un animal și a fost transmis la om, a fost identificat pentru prima dată în decembrie 2019, în piața Huanan din Wuhan, China, unde animale exotice erau vândute vii. Experții au stabilit apoi că o versiune genetică anterioară a virusului apăruse la mijlocul lunii noiembrie. Un articol din cotidianul South China Morning Post din Hong Kong a relatat că un „pacient zero” a fost găsit în 17 noiembrie, citând date guvernamentale.

Noul studiu, care încă nu a apărut în nicio publicație a comunității științifice, a fost realizat din prisma unei discipline recente, „epidemiologia digitală”. O echipă condusă de Elaine Nsoesie de la Universitatea din Boston a analizat 111 imagini din satelit ale orașului Wuhan, din perioada ianuarie 2018 – aprilie 2020.

„O creștere puternică din august 2019 a prezenței” a fost detectată în parcările spitalelor din Wuhan, „culminând cu un vârf în decembrie 2019”, au remarcat autorii cercetării.

Cercetătorii au monitorizat, de asemenea, cele mai căutate simptome pe motorul de căutare chinez Baidu. Autorii studiului au observat un salt în căutările cuvântului „tuse”, care poate corespunde gripei sezoniere, dar și în căutările pentru cuvântul „diaree”, care este un simptom mai specific al Covid-19. „În august, am observat o creștere semnificativă a căutărilor legate de diaree, care nu a fost niciodată întâlnită în gripele sezoniere anterioare sau care nu a fost reflectată în căutările pentru tuse”, au explicat cercetătorii.

Dacă cele mai cunoscute simptome ale coronavirusului sunt respiratorii, studiul sugerează că diareea „ar putea juca un rol important în transmiterea comunitară” a bolii. Autorii au concluzionat că, dacă nu sunt în măsură să afirme în mod categoric că datele identificate sunt legate de Covid-19, studiul confirmă rezultatele altor cercetări pe această temă. „Aceste rezultate confirmă, de asemenea, ipoteza că virusul a apărut în mod natural în sudul Chinei și că probabil circula deja la momentul izbucnirii focarului din Wuhan”, au scris ei.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Nimic nu apare spontan în natură. Totul se datorează adaptării prin selecție naturală și evoluției.
    Este destul de evident că în aproprierea unui laborator Top Secret să se declanșeze *natural* una dintre cele mai ciudate viroze. De ce nu s-a declanșat și în alte zone ale Chinei sau în alte țări asiatice cu tradiție în comercializare de animale exotice în piețele alimentare??
    Culmea ciudățeniei este că, prin comparație cu gripa spaniolă din 1918, acum nu au murit enorm de mulți oameni. Atunci s-a stabilit că a fost un virus natural.
    Acum, virusul Covid-19 a suferit mutații, nu se știe câte și de ce. Explicația ar fi destul de simplă.
    Dacă se ia exemplul lui Darwin cu porumbeii exotici proveniți prin selecție artificială din porumbelul sălbatic, cei exotici după câteva generații fără selecție artificială, revin treptat la forma sălbatică, adică se adaptează pentru a supraviețui.
    La virusul Covid-19, fiind *scăpat accidental* din laborator, unde suferise deja mutații, a făcut victime până când tot prin mutații de adaptare și-a slăbit puterea de dominare în celulele organismului uman.
    Așa se explică de ce unii dintre noi am fost asimptomatici sau nu ne-am îmbolnăvit deloc.
    Faptul că OMUL încearcă să dea vina pe un biet liliac, e o rușine fără margini, o abatere a atenției de la calul troian chinezesc. Mă tem să nu urmeze o decimare masivă a unor specii de animale…

  2. Ca sa completez acest studiu, m-am uitat si eu in pozele din articolul cu pricina, precum si in cafea si in bobi. Mi-a iesit ca oamenii tuseau de se vedea din satelit.

    In cafea, s-a vazut si cum slugile lui Trump sunt rasplatite cu sinecuri. S-a vazut cum cine nu ii canta in struna trebuie sa invete o meserie, sa isi ia un serviciu.