G4Media.ro

Studiu dedicat căpușelor, în Delta Dunării, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole…

Studiu dedicat căpușelor, în Delta Dunării, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca / Programul include 200 de prezentări ştiinţifice

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca organizează, în perioada 29 august – 2 septembrie 2022, în Delta Dunării, a X-a ediţie a Tick and Tick-Borne Pathogen Conference, un eveniment internaţional dedicat studiului căpuşelor, informează Agerpres.

„Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează, în perioada 29 august – 2 septembrie 2022, un eveniment internaţional de anvergură, în parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare” Delta Dunării” din Tulcea: a X-a ediţie a Tick and Tick-Borne Pathogen Conference (TTP.10). Timp de cinci zile, la Murighiol, se vor reuni aproximativ 200 de cercetători din 40 de ţări de pe toate continentele, într-o conferinţă dedicată căpuşelor şi bolilor transmise de acestea”, se arată într-un comunicat trimis, vineri, de USAMV.

Potrivit sursei citate, din bugetul congresului s-au oferit patru burse de participare unor tineri cercetători din Spania, Italia, Nigeria şi Costă de Fildeş, iar la finalul evenimentului se vor acorda şi diverse premii, pentru cel mai bun tânăr cercetător, pentru întreaga carieră sau pentru cele mai bune fotografii cu căpuşe.

„Congresul este unul dintre cele mai mari evenimente ştiinţifice la nivel mondial dedicate căpuşelor şi bolilor transmise de acestea şi se organizează, în general, o dată la trei ani. Ediţia anterioară a avut loc la Cairns, Australia. Programul include 200 de prezentări ştiinţifice care abordează tematici precum ecologia şi epidemiologia căpuşelor şi bolilor transmise de acestea (ex. Borrelioza Lyme, encefalita de căpuşa etc.), genetică şi genomică, taxonomie, evoluţie, modelare spaţială, diagnostic, tratament, imunitate şi vaccinuri”, a declarat, conform comunicatului, organizatorul conferinţei, prof. Dr. Andrei Mihalca, din partea Departamentului de Parazitologie şi Boli Parazitare al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ticks festival!