G4Media.ro

STUDIU Ești bufniță de noapte sau ciocârlie de dimineață? Ce spune asta…

sursa foto: Pexels

STUDIU Ești bufniță de noapte sau ciocârlie de dimineață? Ce spune asta despre inteligența ta / Cercetările efectuate pe 26 000 de persoane au arătat că cei care stau treji până târziu au obținut rezultate mai bune la testele de inteligență, raționament și memorie

Ideea că bufnițele de noapte care nu se culcă până la primele ore ale dimineții se luptă să facă ceva în timpul zilei ar putea fi revizuită, relatează The Guardian.

Se pare că a sta treaz până târziu ar putea fi benefic pentru puterea creierului nostru, deoarece cercetările sugerează că persoanele care se identifică ca fiind păsări de noapte ar putea fi mai inteligente decât cele care se culcă devreme.

Cercetătorii conduși de profesori universitari de la Imperial College din Londra au studiat datele din studiul UK Biobank privind mai mult de 26 000 de persoane care au efectuat teste de inteligență, raționament, timp de reacție și memorie.

Ei au examinat apoi modul în care durata și calitatea somnului participanților, precum și cronotipul (care determină momentul din zi în care ne simțim mai atenți și mai productivi) au afectat performanțele creierului.

Ei au constatat că cei care stau treji până târziu și cei clasificați drept „intermediari” au „funcții cognitive superioare”, în timp ce ciocârliile de dimineață au obținut cele mai mici scoruri.

Culcatul târziu este puternic asociat cu tipurile creative. Printre artiștii, autorii și muzicienii cunoscuți pentru a fi păsări de noapte se numără Henri de Toulouse-Lautrec, James Joyce, Kanye West și Lady Gaga.

Dar, în timp ce politicieni precum Margaret Thatcher, Winston Churchill și Barack Obama păreau să se bucure de puțin somn, studiul a constatat că durata somnului este importantă pentru funcționarea creierului, cei care dorm între șapte și nouă ore în fiecare noapte obținând cele mai bune rezultate la testele cognitive.

Dr. Raha West, autor principal și cercetător clinic la departamentul de chirurgie și cancer de la Imperial College London, a declarat: „În timp ce înțelegerea și lucrul cu tendințele naturale de somn este esențial, este la fel de important să vă amintiți să dormiți suficient, nici prea mult, nici prea puțin. Acest lucru este esențial pentru a vă menține creierul sănătos și funcționând la cel mai bun nivel.”

Prof. Daqing Ma, co-lider al studiului, care este, de asemenea, de la departamentul Imperial de chirurgie și cancer, a adăugat: „Am constatat că durata somnului are un efect direct asupra funcției creierului și credem că gestionarea proactivă a tiparelor de somn este foarte importantă pentru stimularea și protejarea modului în care funcționează creierul nostru.

„În mod ideal, am dori să vedem intervenții politice pentru a ajuta la îmbunătățirea tiparelor de somn în rândul populației generale”.

Sursa: The Guardian

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...