G4Media.ro

STUDIU: Exercițiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19

Sursa: Pexels

STUDIU: Exercițiile fizice regulate reduc riscul de spitalizare din cauza COVID-19

Riscul de spitalizare al persoanelor care au contractat noul coronavirus a fost cu peste 34% mai mic în rândul persoanelor „suficient de active”, conform constatărilor anunţate luni de Fundaţia pentru Cercetare din statul Sao Paulo în urma unui studiu realizat în Brazilia, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

„Suficient de activ” a fost definit prin cel puţin 150 de minute de activitate fizică aerobică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate de intensitate ridicată pe săptămână, se arată în studiu.

„S-a putut observa o reducere cu 34,3% a spitalizării în grupul considerat suficient de activ”, potrivit cercetării.

Studiul s-a bazat pe un sondaj efectuat de Universitatea din Sao Paulo în colaborare cu alte centre braziliene de studii superioare şi a cuprins 938 de brazilieni care au contractat COVID-19.

De asemenea, s-a constatat că riscul de spitalizare a fost mai mare în cazul pacienţilor supraponderali sau obezi, precum şi în cazul persoanelor cu niveluri reduse de educaţie şi statut socioeconomic, se menţionează în studiu.

sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Vrăjeală, asta se încadrează în rândul manipulărilor „pozitive”

    • Miliarde investite in cercetare, majoritatea cercetatorilor concentrati pe gasirea de raspunsuri la Covid (in unele cazuri in detrimentul altor boli)…degeaba…Cassandra stie cel mai bine ce-i valid si ce nu.

  2. Fara indoiala ca activitatea fizica scade riscul oricarei boli. De asta va si spune la tv sa stati in casa pe canapea. De mult ce va iubeste Arafat@

  3. Existenta noastra este miscarea, repausul reprezinta moartea.

  4. Acum vreo trei luni era un spot cu un medic asiatic care spunea că au descoperit ei (nu spunea cine; plus că ăla nu părea medic) o substanță cu rol de antioxidant care se secretă în timpul exercițiilor fizice. Da, corect, printre zecile de efecte ale acelei substanțe era și cel de antioxidant, dar nu era cel mai important. Și ce legătură are antioxidarea cu virusul? Eu zic că niciuna, poate chiar invers. Dar, na, omul de rând, a auzit el pe la tv că antioxidanții sunt buni… la toate. În primul rând activitatea fizică generează oxidare – ai nevoie de mai mult oxigen (deci oxidare) – unii sportivi chiar iau vitamina C la greu ca să micșoreze acest efect nedorit. Dacă voi vreți antioxidanți, luați la greu vitamina A – e antioxidantă și susține imunitatea (bine, are și niște efecte adverse in doze mai mari).

    Din contră, orice modificare în obiceiuri, chiar pozitive (de ex. sport, alimentație sănătoasă, lăsat de fumat) aduce un stres organismului pe termen scurt și îl face susceptibil de a face o formă mai gravă a unei boli, inclusiv covid. Pe termen lung și mediu într-adevăr schimbările de mai sus sus sunt benefice.

    Deci lasați-ne frate cu manipularea „pozitivă”, că nu toți ne-am născut proști.

  5. Exercițiile fizice reduc riscul pentru cei care le practică, dar îl cresc pentru cei din jur care se trezesc cu câte un sportiv care le suflă în fețe în timp ce face jogging pe trotuar, fără mască. E plin de oameni care abuzează de dreptul de a fuma sau de a face sport fără mască, ignorând că nu au voie să facă asta pe trotuar.

  6. In special sexul …