G4Media.ro

STUDIU Fenomenul singurătăţii s-a dublat în întreaga UE de la declanşarea pandemiei…

Sursa foto: Pexels

STUDIU Fenomenul singurătăţii s-a dublat în întreaga UE de la declanşarea pandemiei / În rândul tinerilor între 18 și 35 de ani, sentimentul de singurătate a crescut de patru ori

Unu din patru cetăţeni ai Uniunii Europene a declarat că se simte izolat în primele luni ale pandemiei de Covid-19, potrivit unui raport realizat de Centrul Comun de Cercetare (JRC) al Comisiei Europene publicat luni, transmite News.ro

Raportul conţine cele mai recente dovezi ştiinţifice privind singurătatea şi izolarea socială în UE şi analizează studiul realizat de Fundaţia Europeană pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Viaţă şi de Muncă, care arată că sentimentele de singurătate s-au dublat în rândul tuturor grupelor de vârstă în primele luni ale pandemiei.

S-a înregistrat o creştere de patru ori a sentimentului de singurătate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, comparativ cu 2016.

Acoperirea mediatică, în întreaga UE, a fenomenului singurătăţii s-a dublat şi în timpul pandemiei, gradul de conştientizare a problemei variind foarte mult de la un stat membru la altul.

Raportul JRC analizează iniţiativele de combatere a singurătăţii în 10 state membre ale UE.

Vicepreşedinta pentru democraţie şi demografie, Dubravka Šuica, a declarat: „Pandemiade coronavirus a adus în prim-plan probleme precum singurătatea şi izolarea socială. Aceste sentimente existau deja, dar publicul a fost mai puţin conştient de ele. Cu ajutorul acestui nou raport, putem începe să înţelegem şi să abordăm mai bine aceste probleme. La acesta se adaugă alte iniţiative, precum Cartea verde privind îmbătrânirea, prin intermediul cărora avem ocazia de a reflecta asupra modului în care putem construi împreună o societate mai rezilientă şi mai coezivă şi o UE mai apropiată de cetăţenii săi”.

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, Mariya Gabriel, a adăugat: „Singurătatea este o provocare care îi afectează din ce în ce mai mult pe tinerii noştri. Dar, pentru a aborda orice provocare în mod eficient, trebuie mai întâi să o înţelegem. Oamenii noştri de ştiinţă din cadrul Centrului Comun de Cercetare oferă informaţii valoroase cu privire la singurătate şi la modul în care oamenii au fost afectaţi de pandemie. Acest nou raport ne oferă un punct de pornire pentru o analiză mai amplă, astfel încât singurătatea şi izolarea socială să poată fi înţelese şi abordate pe deplin în Europa”.

Raportul constituie primul pas al unei colaborări mai ample între Parlamentul European şi Comisie. Proiectul va include o nouă colectare de date la nivelul UE privind singurătatea, care urmează să se desfăşoare în 2022, precum şi crearea unei platforme web pentru monitorizarea singurătăţii de-a lungul timpului şi în întreaga Europă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Singuratatea e rezolvata cu doza 5 de Pfizer care va contine mici cantitati de Viagra (c). Aveti putintica rabdare

  2. Pe de o parte baga carantina, pe de alta parte ne plang de mila ca ne simtim singuri. Noaptea mintii…

  3. Cel mai singur si trist e @gunoiul.😂