G4Media.ro

STUDIU Impactul schimbărilor climatice asupra clădirilor din Bulgaria: Procesul de coroziune provocat…

sursa foto: Pixabay

STUDIU Impactul schimbărilor climatice asupra clădirilor din Bulgaria: Procesul de coroziune provocat de carbonatarea betonului este așteptat să înceapă în jurul anului 2065

Un studiu al Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene (JRC), cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra coroziunii clădirilor din beton armat din Europa, scoate la lumină efectele coroziunii provocate de schimbările climatice asupra clădirilor din ţările europene, inclusiv din Bulgaria, a anunţat sâmbătă biroul de presă al JRC, transmite BTA, transmite Agerpres.

Studiul prognozează că, în conformitate cu un scenariu al schimbărilor climatice severe, cu o preconizată încălzire a vremii cu trei grade Celsius până în anul 2100, Bulgaria ar urma să suporte costuri totale cu reparaţiile din cauza coroziunii de 11 miliarde de euro.

Asta ar însemna că 99% dintre cele aproximativ 383.174 de clădiri analizate ar avea nevoie de reparaţii. Impactul prognozat asupra bunăstării ar urma să fie unul de 0,23% din PIB-ul ţării până în 2100, ţinând cont de costurile anuale cu reparaţiile estimate la 200 milioane de euro. Procesul de coroziune provocat de carbonatarea betonului din clădiri este aşteptat să înceapă în jurul anului 2065.

Conform unui scenariu al schimbărilor climatice moderate, clădirile nu sunt aşteptate să fie afectate de coroziune.

Studiul JRC este prima evaluare a impactului schimbărilor climatice asupra clădirilor din beton din Europa, în special cu privire la procesul chimic denumit carbonatare, care poate slăbi structura de rezistenţă în timp. Studiul calculează timpul până la debutul coroziunii, din cauza dispariţiei stratului protecţie de pe structură de oţel, şi estimează costurile asociate cu reparaţiile şi pierderile anuale pe partea de bunăstare. Abordarea proactivă a Comisiei Europene faţă de managementul riscurilor climatice scoate în evidenţă importanţa includerii adaptării şi rezilienţei climatice în standardele de construit, se subliniază în comunicatul de presă.

Printre autorii studiului se numără şi cercetătoarea bulgară Dr Sylvia Dimova, director adjunct pentru Siguranţa şi Securitatea Clădirilor la JRC.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.