G4Media.ro

Studiu JP Morgan: Cădere economică fără precedent în Ungaria din cauza epidemiei…

Sursa Foto: Automarket.ro

Studiu JP Morgan: Cădere economică fără precedent în Ungaria din cauza epidemiei / România și Turcia, printre țările în care s-a înregistrat cel mai mare regres la producția industrială

Din cauza epidemiei de coronavirus, nu numai industria auto a înregistrat un regres, ci multe alte ramuri ale economiei, iar PIB-ul Ungariei s-at putea să scadă cu 6,3%.

Cădere economică fără precedent în Ungaria, criza ar putea să se adâncească şi mai mult şi se pare că, în ultimele luni, Ungaria a trecut printr-o adâncă recesiune  relatează portalul portfolio.hu, pe baza unei analize realizate de banca americană JP Morgan, citată de Rador.

Potrivit studiului, în luna aprilie, producţia industrială din Ungaria a fost cea mai mică din întreaga regiune emergentă, exportul şi încrederea consumatorilor s-au prăbuşit, numai comerţul cu amănuntul şi industria construcţiilor au scăpat cu un mic regres.

Pe baza datelor macroeconomice mai proaste decât cele prognozate, se poate spune că recesiunea este şi mai mare decât cea aşteptată. În analiza referitoare la întreaga regiune emergentă (EMEA – Europa, Orientul Mijlociu, Africa), JP Morgan a evidenţiat: „Pe perioda crizei coronavirusului, cel mai mare regres l-au înregistrat producţiile industriale din Ungaria, România şi Turcia”.

Regresul industriei auto în lunile martie şi aprilie din regiunea Europei Centrale şi de Est este explicată de JP Morgan prin vulnerabilitatea economiilor ţărilor din această regine, mai ale Cehiei, Ungariei şi României. Analiştii băncii americane subliniază că, în Ungaria şi România, nu numai producţia de autoturisme a înregistrat o cădere bruscă, ci şi celelate ramuri ale industriei, concomitent cu regresul exporturilor.

Totodată, în Ungaria, comerţul cu amănuntul nu a scăzut atât de mult ca în alte ţări, datorită măsurilor adoptate în perioada epidemiei. Potrivit JP Morgan, PIB-ul Ungariei a scăzut cu 6,3%, dar aceasă prognoză nu ţine cont de ultimele date macroeconomice.

Analiştii băncii americane au subliniat: „În prognoza privind PIB-ul Ungariei trebuie ţinut cont de creşterea factorilor de risc, atfel încât în Ungaria recesiunea ar putea să fie mai mare decât cea aşteptată”.

Sursa: Nepszava.hu/ Rador/ Traducerea: Andrei Demény

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. CARE INDUSTRIE??? TOATA LUMEA TIPA SA SE DESCHIDA TERASELE SI CAFENELE …MOAREE HORECAA

  2. Tarile mentionate au o Industrie si o mare parte a Exporturilor preponderent bazate pe Asamblari masini sau pe Componenete auto livrate la Export pentru marii producatori auto(mi-amintesc ce avertizari veneau mereu si catre Romania in acest sens, adica in cazul unui eveniment neprevazut care ar duce la o criza in Ind Auto, in TOATA Industria si Exporturile din aceste Tari s-ar prabusi, acum avertismentele se confirma!), cum Industria auto si mai ales VANZARILE de masini in UE si in lume, s-au PRABUSIT, era de asteptat ca aceste Cifre sa arate dezastrul!
    Ungaria, pe langa componente auto, are Uzine mari de asamblare, aproape toti marii producatori auto sunt prezenti in Ungaria: Audi, BMW, Mercedes, VW, Suzuki, Opel(preluata de Citroen)…
    Nu-i plang, se vor redresa mai repede decat Romani, imediat ce Piata isi va reveni…in schimb, nu prea vad cum isi va reveni Economia Romaniei, mai ales daca Doamne-Doamne ne „fericeste” cu PSDeii lu’ Marcelica Ciolacu-Dragnea, din nou la guvernare…

  3. Romania nu-si are locul intre cele trei mentionate (alaturi de Cehia si Ungaria) pentru simplul fapt ca, in timp ce economiile Cehiei si Ungariei sint bazate in principal pe export a noastra nu e, e bazata in principal pe consum.
    In perioade de criza economica internationala, cind pietele se restring, economiile bazate pe export sufera mai mult decit celelalte.

    • La ultima criza, Romania a fost puternic afectată, daca erai pe aici. Ieșea Băsescu și spunea TVA-ul nu va creste și peste o săptămână era deja crescut.

      De data asta e si o criza sanitara plus politicieni români plătiți de Moscova sa destabilizeze tara, ii cam cunoaștem deja și au cam început să-și facă treaba. Eu zic că va fi crunt.