G4Media.ro

Studiu: Liderii din sectoarele auto, industrial, de producţie şi naval susțin că…

Foto: Ford Romania

Studiu: Liderii din sectoarele auto, industrial, de producţie şi naval susțin că tranziția la „Net Zero” este cea mai mare provocare

Aproape trei sferturi (71%) dintre liderii de afaceri din sectoarele auto, industrial, de producţie şi naval consideră că gestionarea tranziţiei la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon „Net Zero” va fi cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată business-ul lor, reiese dintr-un studiu de specialitate, relatează Agerpres.

În acelaşi timp, conform cercetării „Latura Complexă a Sustenabilităţii”, realizat la solicitarea Castrol, 62% dintre lucrătorii profesionişti cred că gestionarea tranziţiei „Net Zero” de CO2 va fi cea mai mare provocare cu care propriile afaceri s-au confruntat vreodată.

Pentru aceste afaceri, cercetarea sugerează că sustenabilitatea va fi esenţială pentru succesul comercial. Astfel, peste trei sferturi dintre oamenii de afaceri (76%) şi 68% dintre lucrătorii profesionişti din studiu au spus că îmbunătăţirea sustenabilităţii propriilor afaceri este cheia pentru satisfacerea nevoilor clienţilor.

De asemenea, şapte din zece liderii (71%) care activează în sectoarele auto, industrial, de producţie şi naval sunt de părere că gestionarea tranziţiei la obiectivul de reducere a emisiilor de carbon nete la zero va fi cea mai mare provocare cu care s-a confruntat vreodată afacerea lor.

În plus, studiul Castrol a identificat cinci concluzii-cheie legate de sustenabilitate pentru oamenii de afaceri şi lucrători profesionişti,precum: „Eficienţa pe primul loc”, „Gestionarea mai bună a datelor”, „Fără Risipă, Nu Vreau”, „Sustenabilitatea Necesită Participare” şi „Demonstraţi că Sustenabilitatea este o Prioritate”.

Potrivit sursei citate, 72% dintre lucrătorii profesionişti au spus că modalitatea cea mai eficientă pentru a reduce emisiile de carbon este îmbunătăţirea eficienţei energetice în organizaţia lor. Două treimi dintre aceştia au susţinut că maşinăriile electrice sunt o parte importantă a tranziţiei organizaţiei lor şi 59% au afirmat că investiţia în noi tehnologii pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice va fi o parte importantă a oricărei strategii de reducere a emisiilor.

Totodată, peste trei sferturi dintre oamenii de afaceri (76%) consideră că afacerea trebuie să se îmbunătăţească în gestionarea datelor pentru a informa cele mai bune domenii pe care să se concentreze pentru a creşte sustenabilitatea, în timp ce 82% au apreciat că business-ul pe care îl au ar putea folosi mai bine datele pe care le au la dispoziţie pentru a îmbunătăţi sustenabilitatea.

Studiul a arătat, în acelaşi timp, că 63% dintre liderii din afaceri şi-au stabilit obiective de reducere a deşeurilor, iar 61% şi-au stabilit obiective de reducere a apei.

Oamenii de afaceri care au participat la cercetarea de specialitate au declarat că, în medie, doar 40% dintre angajaţii lor înţeleg strategia de sustenabilitate, timp în care 46% dintre lucrătorii profesionişti cred că strategia de sustenabilitate din organizaţiile pe care reprezintă nu este realizată pe teren.

„Cu toate că peste două treimi dintre oamenii de afaceri (64%) din studiu au spus că sustenabilitatea este în centrul a tot ceea ce face organizaţia lor, studiul arată că lucrătorii profesioniştii intervievaţi cred că lipsa de leadership şi viziune împiedică progresul. O lipsă de sprijin pentru sustenabilitate din partea conducerii (citată de 48% dintre lucrătorii profesionişti), neavând ţinte clare (48%), lipsa unei strategii de afaceri clare pentru asigurarea sustenabilităţii (48%) şi lipsa de viziune din partea conducerii (47%) s-au dovedit a fi principalele bariere în calea sustenabilităţii afacerii lor”, se precizează în studiu.

Latura Complexă a Sustenabilităţii se bazează pe un studiu de cercetare de opinie care a investigat punctele de vedere ale liderilor din afaceri (în principal directori din conducere) şi ale lucrătorilor profesionişti (cu titluri de post, cum ar fi: director de planificare, director de producţie şi tehnician de operare) din sectorul auto, industrial, producţie şi sectoare navale.

Eşantionul a inclus 1.180 de oameni de afaceri şi 1.680 de lucrători profesionişti, cu sediul în Marea Britanie, China, India, SUA, Australia, Noua Zeelandă, Germania, Norvegia, Turcia, Brazilia, Franţa, Vietnam, Singapore şi Grecia.

Interviurile au avut loc în anul 2021, fiind realizate în conformitate cu liniile directoare de cercetare etică stabilite atât de MRS (Market Research Society), cât şi de ESOMAR (European Society for Opinion and Market Research).

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Stai linistit ca nu despre toata lumea e vorba. Doar companiile mari care consuma si profita cu nesiluita.

    Poti sa stai linistit ca postaci saraci ca tine doar o sa fii obligat sa iti separi gunoiu in compostabile, reciclabile si nereciclabile. Sau asta e problema ta defapt? Ca nu poti sa mai arunci gunoiu tot laolalta in dambovita?

    • Ce treabă o avea sortarea gunoiului cu reducerea emisiilor de CO2? Hai să vorbim să ne aflăm în treabă ca de obicei. Pun pariu că ești tare mândru că sortezi gunoiul și salvezi planeta!

  2. Net zero este o utopie cum era și comunismul, și ca toate utopiile, va muri după ce își va fi epuizat toate resursele teoretice și practice.
    Net zero e posibil doar prin moartea omenirii, în așa fel încât CO2 sa nu mai existe, dar în cazul asta cui servește ? Va apărea o noua specie care să inhaleze azot și să-l transforme în oxigen ?! 👿😀😀

    • Ești cumva cercetător cu ani mulți de experiență? Nu. Ești un nimeni pe internet.

  3. Cel mai bun motiv să renunțăm la petrol, e că va deranja proști iremediabili ca tine.

  4. Fiecare cu ce-l doare.

  5. Inca consider ca in Romania lipseste o mare bataita.

  6. Toata „tevatura” se pare a fi o „gogorita” cu sprijinirea unor mari afaceri si potlogarii financiare !
    Am 88 de ani ! Am mers des la mare – Marea Neagra – Si in toti acesti – multi ani – cu toata trambitata topire masiva a ghetarilor si gheturilor arctice si antarctice N-AM OBSERVAT NICI O CRESTERE DE NIVEL LA TARMUL MARII !! Oare de ce ? Sunt eu chior sau se practica o MINCIUNA PE SCARA MONDIALA pentru infricosarea omenirii ?