G4Media.ro

STUDIU: Mesele neregulate și consumul de țigări electronice sunt asociate cu dureri…

Sursa foto: Pexels / Dede Avez

STUDIU: Mesele neregulate și consumul de țigări electronice sunt asociate cu dureri de cap frecvente în cazul tinerilor

În cazul copiilor și adolescenților, mesele neregulate, cum ar fi ocolirea micului dejun, sunt legate de un risc crescut de dureri de cap frecvente, potrivit unui studiu publicat în Neurology Journal. Studiul a mai arătat că pentru cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani consumul și expunerea la țigări electronice au fost asociate cu dureri de cap frecvente.

Studiul a inclus aproape 5 milioane de copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani, care au fost înscriși într-un amplu sondaj de sănătate canadian. Aceștia au fost întrebați dacă au avut dureri de cap în ultimele șase luni și cât de des. Aproximativ 6% dintre participanți au avut dureri de cap de mai multe ori într-o săptămână.

În cazul meselor, respondenții au mărturisit de câte ori au luat micul dejun în ultima săptămână și de câte ori au luat cina cu familia, fiind un total de 14 mese posibile. Cei care au avut dureri de cap frecvente au avut în medie 9 astfel de mese, comparativ cu o medie de 12 mese pentru copiii care au avut una sau mai puține dureri de cap pe săptămână.

După ajustarea unor factori precum vârsta, sexul, venitul gospodăriei și stilul de viață, cercetătorii au descoperit că participanții care luau în mod regulat micul dejun, precum și cina în familie aveau un risc cu 8% mai mic de a avea dureri de cap frecvente decât cei care nu luau mese regulate. Iar în cazul țigărilor electronice, cei care consumau zilnic asemenea dispozitive aveau șanse duble de a avea dureri de cap frecvente în comparație cu cei care nu au folosit niciodată țigări electronice.

Participanții cu tulburări de anxietate și de dispoziție prezentau un risc de două ori mai mare pentru a dezvolta dureri de cap frecvente decât cei fără. „Am evaluat tulburările de anxietate și de dispoziție, deoarece acestea au fost legate de durerile de cap și pot avea un impact asupra comportamentelor legate de stilul de viață”, a declarat autorul studiului Serena L., de la Universitatea din Calgary, Canada, și membru al Academiei Americane de Neurologie. „Este posibil ca mesele regulate în familie să ducă la o mai mare conectivitate și comunicare în cadrul familiei și la rezultate mai bune în ceea ce privește sănătatea mintală, care, la rândul lor, pot avea un impact asupra frecvenței durerilor de cap”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...