G4Media.ro

STUDIU Molnupiravir – o pastilă antivirală care reduce riscul internării în spital…

Foto: Merck Twitter

STUDIU Molnupiravir – o pastilă antivirală care reduce riscul internării în spital pentru Covid-19 la jumătate, precum și riscul de deces

Noul tratament, creat de companiile farmaceutice Merck și Ridgeback Biotherapeutics, vizează ciclul de viață al virusului, interferând cu replicarea acestuia prin introducerea de erori în genomul său. În acest fel, acesta încetează curând să mai poată fi reprodus.

Studiul a implicat aproape 800 de persoane cărora li s-a administrat un tratament când s-au îmbolnăvit. Dintre jumătățile de Molnupiravir, 7% au ajuns în spital. În jumătatea cărora li s-a administrat un placebo, 14% au făcut-o.

Studiul a fost conceput pentru a testa eficacitatea medicamentului pentru evitarea spitalizării dar părea, de asemenea, să aibă un efect puternic asupra prevenirii decesului, deși pe baza unui număr mic de subiecți. Opt dintre cei care au primit placebo au murit după o lună. Niciunul dintre cei pe Molnupiravir nu a murit.

Până acum, singura modalitate de tratare a bolii era cu steroizi, precum Dexametazona și anticorpii intravenoși. Ambele sunt utilizate la pacienții care sunt deja foarte bolnavi.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a recomandat oprirea studiului și solicitarea imediată a unei autorizații de utilizare de urgență a medicamentului.

Wendy Holman, director executiv al Ridgeback Biotherapeutics, a spus că, dacă este aprobat, medicamentul va avea un rol clar în următoarea fază a pandemiei.

Până în prezent, antiviralele au făcut doar o mică diferență în combaterea pandemiei. Speranțele inițiale pentru Remdesivir s-au temperat atunci când a devenit clar că avea în cel mai bun caz un impact marginal asupra evitării spitalizării  și deloc asupra deceselor.

Alte antivirale în curs de dezvoltare includ unul de la compania farmaceutică Pfizer, care vizează o enzimă utilizată în reproducerea virală. Medicii speră că va oferi și rezultate în curând și poate fi folosit chiar împreună cu Molnupiravir.

The Times, Reuters

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Hai ca se poate. Dar parca vad. Nu ai acces la el decat daca in prealabil te-ai vaccinat. Ca altfel se oftica aia ca s-au “jertfit” aiurea. Asa-i cand te iei dupa turma. Sa fim sanatosi.

    • Si cam ce propui, daca nu sa te *jertfesti*? Sa astepte miliarde de oameni pana mai apare cate un medicament? Vezi ca prea o dai in sosocisme din astea de grota 🙂

    • Nu te vaccina Lae! Asteapta pana ajunge medicamentul si in Romania. Sigur vei primi o laie.

  2. să vezi navală la ăsta ! au mai fost și altele la modă și au murit pe capete

  3. Mai romanii sunt toți specialiști și în medicina. Toți își dau cu părerea. Știu ei sigur. Instalatori. Femei de serviciu. Preoți. Toți specialiști în medicina

  4. Cred ca trece si valul 5 pana va fi disponibil; trebuie consumate mai intai stocurile de vaccin, nu-i asa?
    Cum se explica ca a existat o mobilizare foarte mare pentru vaccin si a durat atat de mult pana sa apara si medicamente eficiente la preturi accesibile? Oare pentru ca (abonamentul la) vaccin este mai profitabil decat un medicament?
    Sanatate multa!
    In zilele noastre, lacomia este o virtute, iar banii si confortul propriu sunt mai de pret decat viata semenilor.