G4Media.ro

STUDIU Nivelurile anticorpilor la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 scad rapid

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

STUDIU Nivelurile anticorpilor la pacienţii care s-au vindecat de COVID-19 scad rapid

Nivelurile unui anticorp din organismul pacienţilor vindecaţi de COVID-19 au scăzut brusc în două-trei luni după infectare, atât în cazul persoanelor simptomatice cât şi al celor asimptomatice, conform unui studiu efectuat în China, concluzie care ridică semne de întrebare cu privire la durata imunităţii împotriva noului coronavirus, relatează luni Reuters, preluată de Agerpres.

Studiul, publicat în jurnalul ştiinţific Nature Medicine la data de 18 iunie, evidenţiază riscurile pe care le implică utilizarea ”paşapoartelor de imunitate” COVID-19 şi susţine menţinerea măsurilor de prevenţie, precum distanţarea fizică şi izolarea grupurilor cu risc ridicat, au indicat cercetătorii.

Autorităţile sanitare din unele ţări, precum Germania, dezbat aspectele etice şi practice asociate permiterii persoanelor cu rezultate pozitive la testele pentru anticorpi ai coronavirusului să se poată deplasa cu mai multă uşurinţă prin comparaţie cu celelalte.

Studiul, la care au participat 37 de pacienţi simptomatici şi 37 de pacienţi asimptomatici, a constatat că peste 90% dintre cei cu rezultate pozitive la testele pentru prezenţa anticorpului IgG – unul dintre principalele tipuri de anticorpi induşi de infectarea cu noul coronavirus – au prezentat niveluri ale acestuia care au scăzut brusc în două-trei luni.

În medie, scăderea a fost de peste 70%, atât în cazul pacienţilor simptomatici, cât şi al celor asimptomatici.

În ceea ce priveşte neutralizarea anticorpilor serici, procentul mediu al acestei scăderi în cazul persoanelor simptomatice a fost de 11,7%, în timp ce pentru cele asimptomatice a fost de 8,3%.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Universitatea Medicală din Chongqing, o filială a Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi din alte institute.

Jin Dong-Yan, profesor de virusologie la Universitatea din Hong Kong, care nu a făcut parte din grupul de cercetători, a declarat că acest studiu nu neagă posibilitatea ca alte zone ale sistemului imunitar să poată oferi protecţie. Unele celule memorează modul în care pot face faţă unui virus după prima infectare şi pot oferi o protecţie eficientă în cazul unei a doua runde de infectare, a precizat specialistul.

Oamenii de ştiinţă studiază încă dacă acest mecanism funcţionează în cazul noului coronavirus. ”Constatarea din această lucrare nu înseamnă că cerul se prăbuşeşte”, a precizat el, remarcând, de asemenea, că numărul pacienţilor implicaţi în studiu a fost unul redus.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Pericol, vine sfârșitul lumii

  2. si atunci ce se mai agita sa faca vaccin? de ce ar dura mai mult imunitatea data de vaccin? am o mare incredere in chinezi si ce spun ei despre covid !

    • De fapt în condițiile astea vaccinul e mai importat ca niciodată. Va fi unul cu rapel la 2 luni, probabil. Până dispare virusul pe cale naturală, ceea ce va dura niște ani de zile. Sau poate va fi necesar de acum înainte în perpetuitate.

  3. studiu cu 37 de cazuri

  4. Asta e știre!? E normal să scadă după furtuna care are loc în organismul infestat cu Covid.

  5. Suedezii cu imunizarea lor de turma au pus-o.

    • Oricum au dat-o in bara. Dat ei nu și nu. Sunt varza. Spun asta din interior. 1000 pe zi. Doar la vedere . Socialistii știu ce fac. Distrug națiuni fara să clipească.