G4Media.ro

Studiu: Nu Omicron este mult mai puțin severă, ci oamenii sunt mai…

Sursa foto: Pixabay

Studiu: Nu Omicron este mult mai puțin severă, ci oamenii sunt mai rezistenți / Riscul de spitalizare la cei fără imunitate infectați cu Omicron este de 75% față de Delta

Un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine concluzionează că varianta Omicron nu este mult mai puțin severă, ci oamenii sunt mai rezistenți, pentru că foarte mulți au imunitate prin vaccinare și/sau boală în țările în care au fost făcute primele studii.

Ro Vaccinare, pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID, a postat concluziile acestui studiu, sintetizate Dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA:

„Un articol proaspăt despre Omicron. Patogenicitate ceva mai redusă. Câteva considerații legate de evoluția Omicron.
Ideile principale:

• Omicron se deosebește de variantele precedente prin aceea că a survenit în populații mult mai bine imunizate fie prin vaccinare, fie prin valurile anterioare.

• Omicron aduce ca noutate o abilitate excelentă de a reinfecta/infecta vaccinați (deci o excelentă capacitate de evaziune imuna).

• Dacă sunt considerate studiile comparative bine desenate, în care pacienții care au făcut primoinfecție cu Delta sunt comparați cu pacienții fără imunitate prealabilă care au făcut primoinfecția cu Omicron, riscul de spitalizare după infecția cu Omicron este doar puțin mai mic comparativ cu Delta (75% din riscul Delta).

Toate acestea arată că nu trebuie să ne grăbim să clamăm fericirea absolută de a fi expuși la Omicron.

În fine, una dintre cele mai importante concluzii ale acestui articol este următoarea: “virusurile nu evoluează inevitabil spre o atenuare a virulenței; evoluția pur și simplu le selecționează pe acelea care excelează în a se multiplica.” Îmi pare rău, am tot încercat să spun că nu este inevitabil ca evoluția pandemiei să se facă spre atenuarea patogenicității, dar am avut concurenți mult mai bine pregatiti.

Per ansamblu, studiul sugerează că încă n-am ieșit din pădure. După cum am spus ieri, mă tem că Omicron se va stinge rapid pentru că arde populațiile mult prea repede. Cum Delta încă mai persistă în populație, probabil ca endemicizarea se va produce cu Delta.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

  1. ciudat pt ca cei vaccinati au aceleasi simptome ca si cei nevaccinati deci ce spune articolul nu se leaga

    • Si gravitatea este aceeasi?

    • Bai Cosmine, eu nu sunt vaccinata și nici nu m-am îmbolnăvit niciodată de când a început nebunia asta . Deci cum vine asta ? :))))))

    • @Mirela de la sculărie

      daca cumva ajungi sa dai iti vezi creatorul mai repede decat te astepti, putem sa iti scriem pe coparsau „eu nu sunt vaccinata și nici nu m-am îmbolnăvit niciodată de când a început nebunia asta „?

  2. Nare bă cum, voi nu ați citit șoșocii? Natura ne-a salvat, natura a rezolvat singură și nu mai avem nevoie de vaccin, Omicron e mult mai blând și e doar un guturai, nu ca Delta care și ea era doar un guturai sau nu există etc. Voi vă auziți ce inepții spuneți, oamenilor de știință? Învățați de la șoșoci, ați făcut degeaba școala.

  3. Indiferent care sunt cauzele, faptul ca rata de deces este mai mica in acest val este indiscutabil. Practic nu are are importanta ce spune studiul asta, ci care sunt efectele reale. In Romania noastra (slab vaccinata si larg imunizata natural), ca aici traim.
    Faptul ca infecteaza mult mai usor pe oricine va genera imunitate naturala, mai buna si de mai lunga durata decat vaccinarea (cu apa de ploaie experimentala existenta acum pe piata).

    Apocalipsa se amana deocamdata, sosocii au dreptate.
    Restrictiile au fost si sunt inutile si trebuie eliminate COMPLET si URGENT.

    • Romani am fost romani ramanem! O fraza care spune tot despre cat de imbacsiti la minte suntem ”Practic nu are are importanta ce spune studiul asta”

    • Ascultă Effe, mă crezi nu mă crezi eu îți spun. Am o colegă care s-a îmbolnăvit de trei ori. Mai știu un caz de reinfectare după patru săptămâni.
      Asta cu imunizarea mai bună prin boală nu e valabilă întotdeauna.

    • Statistic, trecerea prin boala da imunitate mai buna decat vaccinarea. Si cu siguranta, de mai lunga durata. Se va manifesta prin simptome usoare in cazul omicron, ceea ce sunt covins ca si colegele tale au avut.

    • Ba da, e important ce spune studiul, pentru tari unde numai putini sunt vaccinati. Sa spun un exemplu? Si aici numarul mortilor e mai redus, dar mult mai mare decat in alte locuri. Franta are 300 de decese la 300.000 mii de cazuri zilnice. Noi avem 100 decese la 35000 de cazuri.

    • @ effe

      Statistic… persoanele care incep propozitia cu “statistic” spun o minciuna care nu se confirma statistic.

      Și o curiozitate: de la câte decese in sus începe apocalipsa de care vorbești? 100 decese pe zi, 200, 500, 1000, 10000 … ? Ca sa știm când sa începem sa ne îngrijoram, și sa stam liniștiti pana atunci , mioritic.

  4. Din experienta mea, nu exista imunitate la trecerea prin boala, am facut omicron la 3 luni dupa delta. Tot 3 zile a tinut, simptome identice, durerea in gat a fost mai blanda si tusea mai lejera. La urmatoarea tulpina se va infecta, din nou, toata lumea. Vaccinul nu vad cum poate oferi imunitate, daca trecerea prin boala nu ofera deloc. Nu a fost nimic serios, nu am luat decat 3 pastile de brufen (1/zi), in ambele situatii. Nicio diferenta fata de cei vaccinati la simptome, in cazul meu.

    • Trecerea prin boala ofera imunitate, deci premisa ta e falsa. Faci boala, dar stim ca se reduc mult sansele de a te imbolnavi sever sau a muri.

    • Trecerea prin boală oferta imunitate. Tulpinile noi îi oferă virusului capacitatea de a reinfecta o persoana, chiar daca aceasta a fost infectată cu una dintre tulpinile anterioare. Cine a fost infectat cu Delta nu se va reinfecta tot cu Delta, dar se poate reinfecta cu Omicron. Asemănător gripei.

      Eu am trecut prin boala de trei ori:
      in noiembrie 2020, prima data cu simptome ușoare spre mediu ( febră sub 38, frison, dureri musculare ușoare, dureri de cap, puțină tuse, fără pierderea miros &gust ) . Tratament: paracetamol patru zile, dimineața și seara, vitamina C și D o săptămână. A trecut într-o săptămână

      In octombrie 2021, probabil Delta, trei zile fără miros, foarte puțină tuse care a dispărut în câteva zile. Nu am avut febră. Fara tratament.

      Acum cu Omicron, răgușeală trei-patru zile, o singură zi frison, T 37,3 . Fără tuse. A trecut fără tratament.

      Chiar daca noua tulpina poate reinfecta, organismul are răspuns imun, dovada simptomele mai ușoare. Cel puțin în cazul meu. Dar am observat același lucru și la cei din familia mea.

      Cred că sistemul imunitar își păstrează capacitatea de anihilarea a virusului, chiar daca acesta își modifică tulpina.

    • Dupa cate se vede ca sunteti, nici nu e de mirare ca v-ati imbolnavit de trei ori si mai va si mandriti cu asta. Spunetica trecerea prin boala ofera imunitate dupa care povestiti cum v-ati imbolnavit din nou si din nou.

  5. Hai ca Africa de Sus e supervaccinata… 7%! La ei a apărut și s-a rezolvat rapid. Cât de idioți ne cred ăștia cu studiile lor!

    • „Studiu” finantat Pfizer via Macron. Din ala cu „femeile au penis”. 🤣🤣🤣 Vor sa ne tina sechestrati degeaba, ca sa ne injecteze.

    • Si credeti ca sunteti mai putin decat cum ati spus ca sunteti deja pentru ca in loc sa ascultati studiile de specialitate, plecati urechea la teoria conspiratiei.