G4Media.ro

STUDIU Persoanele cu abonament medical se duc la medic de două ori…

sursa foto: Pexels

STUDIU Persoanele cu abonament medical se duc la medic de două ori mai des decât cele fără abonament

Persoanele care deţin un abonament medical vin la medic de două ori mai des decât pacienţii neabonaţi, piaţa abonamentelor medicale contribuind la reducerea serviciilor curative, prin descoperirea timpurie sau prevenirea unor afecţiuni medicale, relevă un studiu al EY România, prezentat joi la dezbaterea „Health Forum: Impactul abonamentelor medicale în sănătate şi economie”, transmite Agerpres.

Studiul a fost prilejuit de împlinirea a 25 de ani la instituirea acestui tip de abonamente în România, în prezent existând 1,6 milioane de abonaţi.

În dezbaterea organizată la Senat de Intact Professional Debates a fost evidenţiat rolul abonamentelor medicale în prevenţie, în degrevarea presiunii asupra sistemului public de sănătate şi impactul acestor abonamente în economia naţională.

Potrivit raportului EY, în anul 2019, investiţiile realizate de sistemul medical privat au reprezentat aproximativ 2% din totalul investiţiilor din economie din acel an.

Vicepremierul Dan Barna a pledat pentru „încurajarea dezvoltării sistemului de asigurări private de sănătate”.

„E foarte mult de recuperat în privinţa calităţii serviciului medical în sectorul public.(…) Sectorul privat poate să contribuie la uşurarea poverii sectorului public pe zona de prevenţie, medicina primară. E cunoscut faptul că dacă ai probleme medicale uşoare, mergi la privat, dacă ai unele grave – mergi la stat (…) Românii plătesc o grămadă de bani în sistem, trebuie să aibă dreptul să direcţioneze o parte dintre ei către un asigurător pe care şi-l aleg”, a spus Barna.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a menţionat că „abonamentele medicale contribuie foarte mult la partea de prevenţie şi implicit la menţinerea stării de sănătate a celor care le folosesc”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. dai un euro, dar stai in fata!

  2. Pai, din moment ce-l platesti … Mare studiu !

  3. In concluzie, stimati cetateni romani, faceti-va abonamente, mergeti de cel putin doua ori pe saptamana la consultatii/analize medicale, totul pentru binele dvs., nu al medicilor bogati si superbogati, astfel incat sa-i imbogatititi si sa-i super-imbogatiti pe medicii si asa destul de sau super-bogati, desigur, totul pentru binele dumneavoastra, etc, bla, bla, si tot asa…..

  4. Recunosc ca acum vreo 3 ani am vrut sa-mi fac o asigurare medicala de acest tip la MedLife. Abonamentul era unul de toata jena, adica o caruta de bani pe niste analize in genul glicemie si calciu, exagerez bineinteles, dar nu era ceva deosebit pentru banii luati. In plus am citit o groaza de review-uri negative despre ce insemna acest abonament. Nu ai nici un avantaj de genul prioritate la consultatie, investigatii complexe, etc. Adica dai un ban gramada, dar stai la coda ca domn’ doctor are alte programari inaintea ta. Deocamdata este un mare fas, in genul fasurilor romanesti din orice domeniu. O sa mai dureze pana ce asigurarile private vor avea de oferit ceva special…