G4Media.ro

STUDIU Persoanele infectate cu varianta Delta, risc dublu de îngrijiri spitalicești față…

Sursa Foto: Webmd.com

STUDIU Persoanele infectate cu varianta Delta, risc dublu de îngrijiri spitalicești față de varianta Alpha, care a fost cândva răspândită în Marea Britanie

Experții spun că un studiu de proporții, publicat în The Lancet, întărește argumentele pentru care este important ca oamenii să fie complet vaccinați. Tulpina Delta reprezintă în prezent aproape toate cazurile din Marea Britanie.

Alte 32.406 de cazuri noi de coronavirus au fost înregistrate sâmbătă în Marea Britanie, alături de alte 133 de decese în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Studiul, efectuat de Public Health England (PHE) și Consiliul de Cercetări Medicale, a analizat 43 338 de cazuri Covid care au avut loc între martie și mai – când ambele variante,  Alpha, cunoscute și sub numele de Kent, și Delta circulau în paralel în Marea Britanie.

Cea mai mare parte a acestor infecții au fost la persoanele care nu fuseseră încă vaccinate.

Majoritatea nu au avut nevoie de îngrijiri spitalicești, dar o mică parte – 196 (2,3%) dintre persoanele infectate cu Delta și 764 (2,2%) dintre cei cu Alpha – au avut nevoie.

Riscul internării în spital a fost de două ori mai mare la persoanele diagnosticate cu varianta Delta, comparativ cu cele cu Alpha, după ajustarea pentru diferențe precum vârsta, sexul și etnia.

Experții spun că vaccinarea ar trebui să reducă acest risc, în condițiile în care ambele doze sunt necesare pentru o protecție maximă.

O analiză recentă efectuată de PHE sugerează că eficacitatea împotriva spitalizării după două doze este:

  • 96% pentru vaccinul Pfizer-BioNTech
  • 92% pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca

Alte cercetări sugerează că, deși protecția împotriva infecțiilor simptomatice poate scădea oarecum în timp, ambele vaccinuri oferă în continuare o bună protecție împotriva spitalizărilor și a deceselor cauzate de Delta.

Peste 47,9 milioane de persoane, sau aproximativ 88% dintre persoanele cu vârsta de 16 ani și peste din Marea Britanie, au primit acum o primă doză de vaccin. Aproximativ 42 de milioane de persoane, sau aproximativ 78% dintre persoanele cu vârsta de 16 ani și peste, au avut ambele doze.

Durează câteva săptămâni de la primirea celei de-a doua doze pentru a obține cea mai bună protecție împotriva Covid.

Știm deja că vaccinarea oferă o protecție excelentă împotriva Delta și, întrucât această variantă reprezintă peste 99% din cazurile de Covid din Marea Britanie, este vital ca cei care nu au primit două doze de vaccin. faceți acest lucru cât mai curând posibil. Este încă important ca, dacă aveți simptome Covid, să rămâneți acasă și să faceți un test PCR cât mai curând posibil.” a declarat Dr. Gavin Dabrera, de la PHE.

Rezultatele studiului Lancet sunt în concordanță cu datele raportate recent din Scoția, care compară riscurile Alpha și Delta.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. tu si sosoaca cei mai mari specialisti in voi avem incredere!

  2. @bulinaliniutabulina Un nou comentariu intesat cu contraargumente valide. De fapt, unul singur: ba pe-a ma. ii. Cel mai folosit de catre „specialistii” din ambele tabere.

  3. Știe cineva în ce tari se folosește REMDESIVIR în protocolul spitalicesc ptr covid? Inafara de România și SUA. Bine, știu ca și alții folosesc. Sau invers, în ce tari NU se folosește. Multumesc