G4Media.ro

STUDIU Răspunsul imun al celulelor T la COVID-19 în cazul persoanelor infectate…

sursa foto: Wikipedia

STUDIU Răspunsul imun al celulelor T la COVID-19 în cazul persoanelor infectate pare să recunoască pe deplin noile variante identificate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia

O componentă esenţială a sistemului imunitar, aşa-numitele celule T, care răspund prin combaterea infecţiei în versiunea iniţială a noului coronavirus par să protejeze, de asemenea, împotriva a trei dintre cele mai îngrijorătoare variante ale virusului, conform unui studiu de laborator efectuat în Statele Unite, ale cărui constatări au fost publicate săptămâna aceasta, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Mai multe studii recente au demonstrat că anumite variante ale noului coronavirus pot submina protecţia oferită de anticorpi şi vaccinuri.

Însă, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli infecţioase (NIAID) din Statele Unite, pe lângă anticorpi – care împiedică virusul să atace celulele umane – celulele T par să joace un important rol suplimentar de protecţie.

”Datele noastre, precum şi rezultatele de la alte grupuri, demonstrează că răspunsul celulelor T la COVID-19 în cazul persoanelor infectate cu variantele virale iniţiale pare să recunoască pe deplin noi variante importante identificate în Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia”, a declarat conducătorul studiului, Andrew Redd, de la NIAID şi Universitatea de Medicină Johns Hopkins.

Cercetătorii au analizat probe de sânge recoltate de la 30 de persoane care s-au recuperat după COVID-19 înainte de apariţia noilor variante mai contagioase.

Specialiştii au identificat în aceste probe o formă specifică de celulă T care era activă împotriva virusului şi au analizat reacţia acestor celule T faţă de variantele îngrijorătoare din Africa de Sud, Marea Britanie şi Brazilia.

Cercetătorii au constatat că răspunsul celulelor T a rămas în mare parte intact, dovedindu-se astfel capabile să recunoască toate mutaţiile din variantele studiate.

Aceste constatări se adaugă celor rezultate în urma unui studiu anterior care a sugerat, de asemenea, că răspunsul protector oferit de celulele T pare să rămână intact împotriva variantelor.

Cercetătorii NIAID au menţionat că sunt necesare studii mai ample pentru confirmarea acestor concluzii.

Redd a precizat că este necesară monitorizarea continuă pentru variante care scapă atât protecţiei oferite de anticorpi, cât şi a celulelor T.

Studiul a fost evaluat de alţi oameni de ştiinţă şi acceptat pentru publicare în Open Forum Infectious Diseases.

sursa foto: Wikipedia

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Cazul persoanelor infectate” nu vaccinate, de retinut!!

    • Asa e dar as zice ca probabilitatea ca cele vaccinate sa fie chiar si mai protejate e mare pt ca raspunsul imunitar e mai puternic decat la majoritatea celor trecute prin boala. Nivelul de anticorpi masurat prin teste cat si reactiile asa zis adverse ca febra, dureri musculare etc indica asta.