STUDIU Singura vizită a NASA pe Uranus a avut loc în timpul unui eveniment cosmic rar / Vântul solar i-a indus în eroare pe astronomi
Răspunsurile la cele mai mari întrebări din domeniul științei spațiale – ce se întâmplă în interiorul unei găuri negre, cum se formează o galaxie sau ce este materia întunecată – se află în zonele îndepărtate ale universului, scrie CNN.
Cu toate acestea, există încă multe lucruri pe care oamenii de știință nu le știu despre sistemul solar , cartierul nostru cosmic.
Săptămâna aceasta, cercetătorii au împărtășit noi descoperiri fascinante despre Uranus, a șaptea planetă de la Soare, și despre partea îndepărtată a Lunii.
Ceea ce se știe despre Uranus ar putea fi eronat. O nouă cercetare sugerează că un eveniment cosmic neobișnuit petrecut în timpul survolului navei spațiale Voyager 2 în 1986 ar fi putut influența modul în care oamenii de știință au caracterizat gigantul de gheață.
În special, observațiile navei spațiale cu privire la magnetosfera protectoare a lui Uranus au fost extrem de diferite de așteptările astronomilor.
Noul studiu a constatat că, atunci când Voyager 2 își făcea măsurătorile, vântul solar intens a creat condiții care se întâmplă 4% din timp, a declarat Jamie Jasinski, fizician în domeniul plasmei spațiale la Jet Propulsion Laboratory al NASA din Pasadena, California. Circumstanțele neobișnuite au distorsionat probabil datele colectate de cercetători.
Din fericire, lansarea unei misiuni dedicate studierii planetei Uranus în viitor este o prioritate pentru NASA, potrivit unui raport din 2022.
Îndepărtat și neprimitor, Uranus nu este o țintă la fel de atractivă precum Luna sau planeta Marte – pe lângă distanța incredibilă, mediul său nu este propice vieții așa cum o știm noi. Temperaturile, presiunile și materialele care caracterizează această planetă sunt cel mai probabil prea extreme și volatile pentru ca organismele să se poată adapta la ele, explică NASA.
Cu toate acestea, descoperirea și înțelegerea acestui gigant înghețat și misterios reprezintă un capitol important în domeniul cercetării speciale. De altfel, a fost prima planetă descoperită cu ajutorul unui telescop, în 1781. Astronomul William Herschel, care a pus pentru prima oară ochii pe Uranus, a crezut că este vorba de o stea sau de o cometă. Abia doi ani mai târziu, obiectul a fost universal acceptat ca o nouă planetă, în parte datorită observațiilor astronomului Johann Elert Bode.
În orice caz, Uranus rămâne un obiect de interes pentru oamenii de știință până în prezent, atât pentru că ne ajută să ne aprofundăm înțelegerea despre univers, cât și datorită caracteristicilor sale deosebite, după cum explică ONG-ul The Planetary Society.
În primul rând, la fel ca vărul său Neptun, Uranus a fost vizitat de o singură navă spațială. Cu toate acestea, majoritatea planetelor pe care le-am găsit în jurul altor stele sunt de mărimea lui Uranus și Neptun, astfel încât cunoașterea acestei lumi misterioase ne învață despre alte sisteme solare și ne arată dacă al nostru este unic.
De asemenea, în mod unic printre planetele noastre, Uranus și orbitele inelelor și sateliților săi plutesc prin spațiu lateral. Cum s-a întâmplat acest lucru nu se știe cu siguranță. O altă lume mare s-ar fi putut prăbuși pe planetă cu mult timp în urmă, sau un sistem de inele mai mare, anterior, ar fi putut face ca Uranus să se clatine și să se răstoarne. Descoperirea a ceea ce s-a întâmplat ar oferi oamenilor de știință informații importante despre modul în care evoluează planetele.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.