G4Media.ro

Studiu sud-african: Doza booster a vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson are o…

Vaccin Johnson & Johnson, foto: Johnson & Johnson

Studiu sud-african: Doza booster a vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson are o eficacitate de 84% în prevenirea spitalizărilor după infectarea cu Omicron

Doza booster a vaccinului monodoză anti-COVID-19 fabricat de Johnson&Johnson are o eficacitate de 84% în prevenirea spitalizărilor în cazul lucrătorilor sanitari din Africa de Sud infectaţi cu varianta Omicron, au precizat joi oamenii de ştiinţă, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Studiul, care conţine date din lumea reală, dar nu a trecut prin procedura de evaluare peer-reviewed, a analizat efectele unei a doua doze de vaccin J&J, administrată unui număr de 69.092 de lucrători sanitari în perioada 15 noiembrie – 20 decembrie.

Administrarea doar a unei doze iniţiale s-a dovedit a oferi o protecţie cu mult redusă împotriva infecţiei cu Omicron, variantă care se transmite rapid în multe ţări după ce a fost identificată pentru prima dată la sfârşitul lui noiembrie în Africa australă şi Hong Kong.

Cu toate acestea, mai multe studii au arătat că o doză booster oferă protecţie semnificativă împotriva unei forme severe de boală în urma infectării cu această variantă.

Studiul sud-african arată că eficacitatea vaccinului J&J în a preveni spitalizările a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea boosterului la 84% 14 zile mai târziu. Eficacitatea a atins 85% după una până la două luni după administrarea rapelului.

”Ne oferă siguranţa că vaccinurile anti-COVID-19 continuă să fie eficiente pentru scopul în care au fost produse, adică să protejeze oamenii împotriva formelor grave de boală şi a decesului”, a spus Linda-Gail Bekker, cercetător asociat în cadrul studiului.

”Este încă o dovadă că nu am pierdut acel impact nici măcar în faţa unei variante care a suferit mai multe mutaţii”, a spus ea.

Bekker a spus că juriul ”deliberează încă” asupra problemei unor boostere suplimentare la vaccinul J&J.

”Ceea ce demonstrăm este că două doze restabilesc cu adevărat protecţia totală şi nu cred că puteam extrapola de aici că vom avea nevoie de o a treia sau a patra doză”, a mai spus acesta.

Cercetătorii au precizat că analiza lor prezintă mai multe limitări inclusiv perioadă scurtă de monitorizare – în medie de opt zile pentru lucrătorii sanitari ce au primit doza booster cu până la 13 zile în urmă sau de 32 de zile pentru cei care au primit boosterul în urmă cu una până la două luni – şi care ar putea distorsiona eficacitatea per ansamblu a vaccinului.

Un alt studiu realizat luna aceasta în Africa de Sud a arătat că o primă rundă de inoculare cu două doze din serul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech a fost mai puţin eficientă în Africa de Sud în ceea ce priveşte evitarea spitalizărilor în cazul persoanelor infectate după apariţiei variantei Omicron.

Sursa foto: Johnson & Johnson

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Păi nu a trecut valul de Omicron în Africa de Sud ?

    • worldometers.info/coronavirus/country/south-africa/

    • Ba da, dar abia acuma au finalizat studiul.

    • Deci. Ovdoza nu protejeaza suficient contra formelor severe. Doua protejeaza. Deci exista forme severe la omicron. Si ei sunt vaccinati in proportie mare, plus valuri consistente precedente. La noi nu e la fel. Posibil sa nu trecem la fel de usor ca ei prin valul asta.

  2. Si 100% protectie celoc care nu s-au vaccinat deloc sau au trecut fluierand prin boala(majoritatea).

    • Spune-le asta si celor imbracati dupa ultima moda pardesiu scanduri /brad /molid /placi aglomerate.

  3. „Un alt studiu realizat luna aceasta în Africa de Sud a arătat că o primă rundă de inoculare cu două doze din serul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech a fost mai puţin eficientă în Africa de Sud în ceea ce priveşte evitarea spitalizărilor în cazul persoanelor infectate după apariţiei variantei Omicron.”

    Erezie ! Autorii studiului să fie arși pe rug !

  4. J&J generează zero anticorpi pentru Omicron. Sursa: Bloomberg

    Dar generează 100% certificat de raspandac.

  5. Nu va fie frica, omicronul pica. Daca da de celulele T, cine le are poate sa se uite la focurile de artificii … din alte parti.

    • Boala este una, dar organismele diferă, nu trebuie nimic generalizat

    • Mai are! Cd8, cd4… he,he,he

  6. Ba postacilor, vedeti ca s-au furat cei 4000 de dolari de la reprezentanta voastra. Luna astra primiti moo.