Studiu. Tratamentul cu anticorpi monoclonali anti-COVID-19 ar putea reduce rata de spitalizare
Oamenii cu o formă ușoară sau moderată de COVID-19 care au fost tratați cu un „cocktail” de anticorpi monoclonali au avut rate de spitalizare mai mici decât oameni în aceeași condiție care nu au primit tratamentul, conform unui studiu publicat în EClinicalMedicine, citat de Reuters.
Cercetătorii au studiat aproape 1.400 de pacienți, dintre care jumătate au fost tratați cu o combinație de anticorpi monoclonali dezvoltată de compania Regeneron. Dintre cei care au primit tratamentul, aproximativ 45% aveau peste 65 de ani, iar mulți aveau tensiune arterială ridicată, diabet, probleme cu plămânii și alte comorbidități.
Tratamentul este similar cu cel primit de fostul președinte Donald Trump după infectarea cu coronavirus, în 2020.
La patru săptămâni după ce au primit tratamentul, 1.6% dintre ei au fost spitalizați, comparat cu 4.8% dintre cei care nu au primit tratamentul. Totuși, studiul nu poate dovezi că tratamentul este cauza directă a acestui rezultat și nu au fost și alți factori implicați.
Totuși, studiul „sugerează că , atunci când pacienți care sunt vulnerabili din cauza mai multor comorbidități fac o formă ușoară sau moderată de COVID-19, această combinație de injecții monoclonale le dă o șansă de a se recupera fără să ajungă la spital”, a spus într-un comunicat coordonatorul studiului, Dr. Raymund Razonable, conform sursei citate.
Sursa foto: Pexels / Cottonbro
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
2 comentarii