G4Media.ro

STUDIU Una din cinci dintre persoanele infectate cu coronavirus nu prezintă simptome

STUDIU Una din cinci dintre persoanele infectate cu coronavirus nu prezintă simptome

O persoană infectată cu noul coronavirus din cinci nu prezintă vreun simptom al bolii COVID-19, conform concluziilor unui studiu realizat într-unul dintre principalele focare ale pandemiei din Germania şi dat publicităţii luni, transmite AFP, preluată de Agerpres.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Bonn a desfăşurat un studiu asupra bolnavilor înregistraţi la Gangelt, un mic oraş de aproximativ 11.000 de locuitori din districtul Heinsberg, unul dintre principalele focare ale epidemiei de coronavirus din Germania, după ce un cuplu infectat a participat la un carnaval local.

Acest studiu, bazat pe intervievarea şi analiza situaţiei medicale a unui număr de 919 persoane din 405 gospodării, a permis şi determinarea cu precizie a mortalităţii. La Gangelt, aproximativ 15% din populaţie a fost infectată. Rata mortalităţii în rândul celor  de COVID-19 a atins 0,37%.

„Dacă extrapolăm aceste valori la cele peste 6.700 de decese puse pe seama COVID-19 în Germania, numărul total de persoane infectate va fi estimat la aproximativ 1,8 milioane”, conform studiului, adică un număr „de zece ori mai mare faţă de numărul total de  înregistrate oficial”.

„La Gangelt, 22% dintre persoanele infectate nu au prezentat niciun simptom”, conform studiului.

„Faptul că, aparent, o infecţie din cinci se desfăşoară fără simptome vizibile sugerează că persoanele infectate, care răspândesc virusul şi care pot contagia şi alte persoane, nu pot fi identificate într-o manieră fiabilă pe baza simptomelor cunoscute ale bolii”, a susţinut profesorul Martin Exner, coautor al studiului.

Acest aspect confirmă, conform lui Exner, importanţa regulilor generale de distanţare şi de igienă.

„Toate persoanele presupuse a se afla într-o stare bună de sănătate pe care le-am întâlnit pot fi purtătoare ale virusului fără să ştie. Trebuie să fim conştienţi şi să acţionăm în consecinţă”, a mai susţinut cercetătorul, în timp ce Germania a început relaxarea treptată a măsurilor împotriva noului coronavirus.

Regiunea Heinsberg a devenit un focar al epidemiei după organizarea unui carnaval. Majoritatea persoanelor care au fost contaminate au prezentat simptome, mai mult decât alţi  care nu au participat la carnaval.

„Pentru a determina dacă apropierea fizică cu alţi participanţi şi circulaţia crescută a picăturilor de salivă prin conversaţii şi cântece au contribuit la o evoluţie mai puternică a bolii, am planificat investigaţii suplimentare”, a mai susţinut echipa de cercetători.

Studiul indică, printre altele, şi că numărul de infecţii produse în cadrul aceleiaşi familii sunt reduse şi că, în general, rata de infectare pare „foarte similară la copii, adulţi şi persoane în vârstă şi nu pare să depindă de vârstă sau de sex”.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Asta e un studiu ca ala care a concluzionat ca puricele nu mai aude daca i se taie picioarele.
    E de fapt, unul din cinci identificati a fi infectati („…a desfăşurat un studiu asupra bolnavilor înregistraţi…” ) nu prezinta simptome, nu unul din cinci infectati. Stiu, pentru unii pare ca nu-i nici o diferenta, dar totusi e si inca una importanta.

    • Pare cam echivoca exprimarea.
      Mai jos in text zice ca au testat 909 persoane din 405 gospodarii, ceea ce induce ideea unei testari aleatorii prin familiile unora dintre bolnavii cu acte in regula.

      Ar trebui citit studiul, ca din cum prezinta in ultima vreme G4Media stirile si faptele … 🙁

      # # # # # # # # # # #

      [De exemplu, la starea de alerta au uitat sa prezinte ce e cel mai important:
      OUG 21/2004 Art.4 (2) „(2) Pe timpul stării de alertă se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituția României, republicată, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăți fundamentale referitoare, după caz, la libera circulație, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forțate, dreptul de proprietate privată ori la protecția socială a muncii, aflate în strânsă relație de cauzalitate cu situația produsă și cu modalitățile specifice de gestionare a acesteia.”]

  2. Oare a fost facut un studiu ( sau este prea devreme) asupra efectelor bolii , chiar asimptomatice- fara simptomele evidente, asupra potentei masculine ?
    Este aceasta afectata ?

    • La noi oricum nu conteaza un studiu aspura potentei, pentru ca s-a vazut ca suntem un popor fara oo.