Studiu UNESCO: Aproape jumătate din elevii din lume sunt încă afectați de închiderea parțială sau totală a școlilor / România figurează cu 36 de săptămâni de școală la distanță
La un an de la pandemia de COVID-19, aproape jumătate din elevii din întreaga lume sunt încă afectați de închiderea parțială sau totală a școlilor, iar peste 100 de milioane de copii vor scădea, în plus față de situația de acum, sub nivelul minim de competență în citire, ca urmare a crizei de sănătate, anunță UNESCO într-un studiu legat de școala din timpul pandemiei.
”Prioritizarea redresării educației este esențială pentru a evita o catastrofă generațională, așa cum sa subliniat într-o reuniune ministerială la nivel înalt din martie 2021.
UNESCO sprijină țările în eforturile lor de a atenua impactul închiderii școlilor, de a aborda pierderile de învățare și de a adapta sistemele educaționale, în special pentru comunitățile vulnerabile și dezavantajate” se arată pe site-ul în care s-a postat situația la zi a școlilor din întreaga lume”, scrie în monitorizarea UNESCO.
Pentru a mobiliza și a sprijini continuitatea învățării, UNESCO a înființat Coaliția globală pentru educație, care numără astăzi 160 de membri care lucrează în jurul a trei teme centrale: gen, conectivitate și profesori.
România apare în acest studiu cu 36 de săptămâni în care școala a funcționat integral sau parțial la distanță din cauza pandemiei, lucru care a afectat 2,89 de milioane de elevi.
Conform calculelor UNESCO, în țara noastră sunt 525.411 de copii în ciclul preșcolar, 931.419 școlari în ciclul primar și 1,44 milioane de elevi în ciclul secundar.
Sursa foto: UNESCO
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii