G4Media.ro

STUDIU Vaccinul Pfizer generează mai puţini anticorpi împotriva variantei indiene a coronavirusul

sursa foto: Pixabay.com

STUDIU Vaccinul Pfizer generează mai puţini anticorpi împotriva variantei indiene a coronavirusul

Nivelul anticorpilor din sânge capabili să neutralizeze variantă indiană a coronavirusului (B.1.617.2) este mai mic la persoanele vaccinate cu Pfizer, comparativ cu anticorpii generaţi împotriva altor variante, potrivit unui studiu publicat joi de revista The Lancet, relatează EFE, citată de Agerpres.

Potrivit cercetătorilor de la Institutul Francis Crick şi de la National Institute for Health Research (NIHR), ambele britanice, cantitatea acestor anticorpi descreşte odată cu vârsta şi cu trecerea timpului.

Concluziile lor arată că nivelul anticorpilor capabili să neutralizeze varianta B.1.617.2 (Delta) la persoanele care au completat schema cu Pfizer este de cinci ori mai mic faţă de varianta originală a coronavirusului, pe baza căreia sunt dezvoltate actualele vaccinuri,

Autorii cercetării notează că, cu o singură doză de Pfizer este „mai puţin probabil” să se dezvolte o cantitate la fel de mare de anticorpi împotriva variantei Delta (indiană) ca în cazul variantei Alpha (britanică), predominantă în Marea Britanie.

Din acest motiv ei au susţinut necesitatea scurtării termenului de administrare între prima şi a doua doză de Pfizer, care în Marea Britanie se injectează la interval de 12 săptămâni. Cercetătorii au studiat probe de sânge de la 250 de subiecţi sănătoşi vaccinaţi cu Pfizer şi au testat capacitatea anticorpilor lor pentru a neutraliza diferite variante.

Nivelurile de anticorpi eficienţi împotriva versiunii Delta a virusului descresc după ambele doze ale serului şi, mai ales, după o singură doză de vaccin. După prima doză, 79% dintre cei vaccinaţi au niveluri semnificative de anticorpi capabili să neutralizeze virusul original descoperit la Wuhan (China).

Acest procent se reduce însă cu 50% în cazul variantei britanice (B.1.1.7), la 32% pentru cea indiană (B.1.617.2) şi la 25% pentru cea sud-africană (B.1.351).

Nivelurile de anticorpi se reduc împotriva tuturor variantelor odată cu creşterea în vârstă, dar nu a fost semnalate diferenţe semnificative în ce priveşte bărbaţii sau femeile, sau în funcţie de indicele corporal.

„Cel mai important este să continuăm programul de vaccinare pentru a ţine oamenii departe de spitale (…) iar acest lucru se obţine prin inocularea mai rapidă a celei de-a doua doze de vaccin pentru a oferi o imunitate suficient de solidă împotriva noilor variante”, a declarat cercetătoarea Emma Wall.

Guvernul britanic a informat că varianta indiană este deja predominantă în Marea Britanie, reprezentând 79% dintre noile cazuri detectate săptămâna trecută.

sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. De ce:
    Studiul este numai pentru Pfizer, pe cand AstraZeneka este foarte popular in UK.

    Sau iar avem aici o traducere incompleta, targetata .

  2. Pai la ei nu prea sunt vaccinați cu Pfizer, au început târziu și extra se face și la 3 luni. Dar cercetătorii englezi :))

  3. Si concluzia studiului care e?? La cate luni trebuie un vaccin pentru a nu cadea secerati ca la inceputuri in Wuhan? ursula oricum anticipase asta..a contractat deja 2 mld .

  4. E geo-politică.
    Pe continent, AstraZeneca (UK+Suedia) provoacă cheaguri. Peste Canal, Pfizer (Germania + SUA) e cam apă de ploaie.
    Nu, că n-are nici o legătură cu Brexit.

  5. translate this G4m:
    1. https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)01290-3/fulltext

    2. https://www.crick.ac.uk/news/2021-06-03_pfizer-biontech-vaccine-recipients-have-lower-antibody-levels-targeting-the-delta-variant-first-discovered-in-india

    Primul este articolul din the lancet, cu anexe, al doilea un fel de comunicat de la institutul francis crick.

    Poate va iese ceva mai inteligibil!

  6. pai oricum genera putini; indiferent de varianta