G4Media.ro

SUA: Executivul american, îngrijorat de deteriorarea relațiilor cu Ungaria

sursa foto: FAcebook

SUA: Executivul american, îngrijorat de deteriorarea relațiilor cu Ungaria

Washingtonul este „îngrijorat” de degradarea relaţiilor dintre Statele Unite şi Ungaria, a declarat vineri o reprezentantă a executivului american, care a acuzat Budapesta că optează pentru o abordare „polarizantă” şi „politizată” a relaţiilor bilaterale, relatează Agerpres.

„Este important” să redresăm situaţia,”suntem îngrijoraţi de situaţia actuală”, a declarat presei de la Budapesta directoarea Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Samantha Power.

Ea este cel mai înalt oficial american care efectuează o vizită oficială la Budapesta de când preşedintele democrat Joe Biden a preluat mandatul în 2021. În timpul vizitei sale în capitala Ungariei, Samantha Power are în program întâlniri cu miniştri, jurnalişti şi lideri ai societăţii civile.

„Abordarea politizată a guvernului ungar faţă de relaţia noastră este polarizantă, sterilă şi se bazează pe minciuni flagrante care au fost dovedite în repetate rânduri”, a spus ea.

Declaraţiile sale vin la o săptămână după un schimb aprins de replici între ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, şi ambasadorul Statelor Unite la Budapesta. David Pressman denunţase poziţia ambiguă a Ungariei cu privire la invazia rusă în Ucraina, în contextul în care prim-ministrul naţionalist Viktor Orban a sprijinit Kievul mai mult verbal, continuând să menţină legături strânse în domeniul energetic cu Moscova.”Nu este treaba lui, nu este treaba lui să se amestece în treburile noastre interne”, a reacţionat ministrul, cerându-i lui David Pressman „mai mult respect”.

Numit ambasador la Budapesta în septembrie anul trecut, David Pressman, avocat specializat în drepturi fundamentale şi-a făcut remarcată sosirea în capitala ungară prin postarea unor fotografii alături de soţul său şi copiii lor pe reţelele de socializare. De atunci, el este atacat de presa pro-guvernamentală din Ungaria, ţară acuzată frecvent de încălcarea drepturilor minorităţilor LGBT+.

De la revenirea la putere a lui Viktor Orban în 2010, relaţiile cu democraţii americani au fost mereu tensionate, premierul ungar fiind un susţinător fervent al fostului preşedinte republican Donald Trump.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

  1. Eh, LGBTQ – ul să fie problema adevărată? Drăguță, te supără că nu poți să îl controlezi pe Orban, spune adevărul!

  2. @Cio, desteptule, dar ce treabă are usa aici pe la noi? Sa stea acolo în vestul sălbatic unde le este locul.

    • @vecinu de grotă

      Eu zic sa ne întoarcem direct în peștera, daca tot vrei tu sa ne întoarcem la imperii.

      Și vezi, minte putina spre deloc, că „vestul sălbatic” reprezintă o parte din USA și numai e sălbatic demult, de acolo vezi tu filme, de ex.
      In rest vestul de care ai auzit tu, „colectiv west” este lumea civilizată, lumea primitivă cu „gândire magică” e lumea rusă pe cale de dispariție, pe care o aperi tu.
      O sa vina China peste voi si o sa va scoată gândirea magică din cap, că sunteți în stare să credeți orice rahat pe pământul ăsta cu gândirea voastră magică.

    • #vecinu. …cred ca și ți ești vecin la fel de bun ca rusii tai! Și tu intri cu bata peste vecinii tai!

    • Treaba lor e sa isi bage niste raťati ca tine unghiile in beregăți.

    • De ce sa stea acolo, sa vina rusii ca pe tarlaua lor? Sa stati voi acasă în taiga!

  3. Și, totuși, prietenul lu Vladimir Putin din Uniunea Europeană este mai bine văzut în plan internațional, iar Ungaria este mai relevantă, decât România și reprezentanții ei.

    Nu am citit până în prezent nicio analiză care să explice în mod coerent de ce .

    Cum de este posibil să existe atâtea opinii, îndreptățite probabil, că Ungaria și regimul său nu mai sunt democratice, dar domnul Orban și statul pe care îl conduce (un micuț stat din Europa Centrală), deși sunt apropiați regimului autocrat de la Moscova, rămâne de asemenea apropiat și ed marile democrații mondiale?!

  4. S-au deteriorat atât de mult încât SUA au scos Ungaria din programul „visa waiver” și au băgat România în loc.

  5. Tristă țară, Ungaristan… Mai tot timpul pe contrasensul istoriei, acum chiar mai mult decât în alte situații. Vai steaua lor de loseri!

  6. Când ești sluga Rusiei nu vezi decât roșu bolșevic. Ungaria,Austria,Croația marile imperii de căcat slugi ale lui Putin pline de agenți ruși / și în România e la fel unde avem trei partide proruse. Pesede ciuma rusă,UDMR ciuma verde ungară și aur format din structuri ale vechilor securiști românii vânduți Rusiei

  7. În capul postacilor amerloci, conduși de un bătrân care nu știe pe ce planete e, daca îți vezi de interesele tarii tale, automat ești sluga lu Putin, baa nu v-ati plictisit de aceiasi lozinca?:))) mai mult nu va duce capul, repetati aceiasi fraza la nesfarsit numa sa va luati dolarul de postac:))))))

    • Creier de gaina, voi confundati interesele unor gasti cu interesul tarii. Tipic pentru ratati ca tine

    • Pariu ca cei doi neuroni ai tai cred ca putin. orban, erdogan, xi jinping, kim jong un isi bat capul pentru interesele tarilor lor.

  8. Prorusii ar trebuio trimisi la Moscova, ungurii la Bidapesta. Simplu, cine vrea democratie ramane cine nu, valea.

    • Nu sint foarte sigur ca ce face Dna Von der Leyen este democratie. Sau daca e democratie o fi pentru „motorul european” adica Germania + Franta. Restulo tarilor sint piese disparate, fara mare utilitate.

  9. e clar pentru toata lumea din vest ca budaPesta a devenit vuvuzeaua rusiastanului…se joaca cu focu…la prima miscare gresita…adica tradare grava a intereselor militare nato, hungaristanu va fi trimis in urali…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  10. Când nu mai ai încredere în cel cu care stai la masa ce faci?
    Ai grijă să nu discuți lucruri sensibile care sigur vor fi transmise dușmanului iar în caz de război îl ocupi înlături tot ce-i găunos și ești atent la orice mișcare
    Are cineva altă părere,?