G4Media.ro

SUA solicită șefei antitrust a UE să clarifice normele de control asupra…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

SUA solicită șefei antitrust a UE să clarifice normele de control asupra Big Tech

Președintele Comisiei juridice a Camerei Reprezentanților a SUA, Jim Jordan, i-a cerut duminică șefei antitrust a UE, Teresa Ribera, să clarifice modul în care pune în aplicare normele Uniunii Europene de reprimare a Big Tech, afirmând că acestea par să vizeze companiile americane, relatează Reuters.

Solicitarea a venit la două zile după ce președintele american Donald Trump a semnat un memorandum prin care avertiza că administrația sa va examina cu atenție Digital Markets Act și Digital Services Act ale UE „care dictează modul în care companiile americane interacționează cu consumatorii din Uniunea Europeană”.

Digital Markets Act stabilește o listă de lucruri de făcut pentru Alphabet, Amazon, Apple, Booking.com, ByteDance, Meta Platforms, Microsoft, cu scopul de a asigura condiții de concurență echitabile și de a oferi consumatorilor mai multe opțiuni.

„Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorarea că DMA ar putea viza companiile americane”, a scris Jordan într-o scrisoare trimisă duminică lui Ribera și văzută de Reuters, afirmând că normele supun companiile unor reglementări împovărătoare și oferă un avantaj companiilor europene.

Scott Fitzgerald, președintele subcomisiei pentru statul administrativ, reforma reglementării și antitrust, a fost co-semnatar al scrisorii.

Scrisoarea a criticat amenzile de până la 10% din veniturile anuale globale pentru încălcări ale DMA.

„Aceste amenzi severe par să aibă două obiective: să oblige întreprinderile să respecte standardele europene la nivel mondial și să reprezinte o taxă europeană pentru întreprinderile americane”, au declarat Jordan și Fitzgerald.

De asemenea, aceștia au criticat cerințele DMA, afirmând că unele dintre acestea ar putea avantaja China.

„Acestea, împreună cu alte dispoziții ale DMA, înăbușă inovarea, descurajează cercetarea și dezvoltarea și transferă cantități mari de date de proprietate extrem de valoroase către companii și națiuni adversare”, se arată în scrisoare.

Cei doi au îndemnat-o pe Ribera să informeze comisia judiciară până la 10 martie.

Comisia Europeană, unde Ribera este al doilea cel mai puternic funcționar după președintele său, Ursula von der Leyen, a negat că ar viza companiile americane.

Într-un interviu acordat Reuters lunea trecută, Ribera a declarat că executivul UE nu ar trebui să fie forțat să aducă modificări legilor care au fost aprobate de legiuitori.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. auzi ca par sa vizeze…..pai daca toate sunt din sua.

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.