G4Media.ro

SUA: Zeci de americani au dat în judecată spitalele ca să ofere…

Foto: FDA

SUA: Zeci de americani au dat în judecată spitalele ca să ofere ivermectină rudelor lor infectate cu COVID

Zeci de procese au fost intentate în Statele Unite de către cei care încearcă să forțeze spitalele să le dea rudelor lor afectate de COVID ivermectină, un medicament pentru paraziți promovat de comentatorii conservatori americani ca tratament împotriva coronavirusului, în ciuda lipsei de dovezi concludente că îi ajută pe cei afectați. Aceste procese se adaugă altora care au fost declanșate în Statele Unite în timpul pandemiei – vizând purtarea de măștii, obligativitatea oamenilor de a se vaccina sau închiderea unor afaceri din cauza restricțiilor – și care i-au determinat pe judecători să răspundă la întrebări legate de știință și de autoritatea guvernului.

Un medicament controversat

Associated Press, care a relatat despre acest subiect, a precizat că interesul pentru medicamentul anti-paraziți a început să crească spre sfârșitul anului trecut și începutul acestuia, când unele studii au părut să sugereze că ivermectin ar avea un anumit potențial în tratamentul celor infectați cu coronavirus. Medicamentul a devenit aproape imediat un subiect aprins de conversație între conservatorii americani pe canalele de socializare media.

De exemplu, în Texas, republicanul Allen West – fost congresman și lider al Partidului Republican în stat, actual candidat la postul de guvernator – a fost internat zilele trecute din cauza pneumoniei cauzate de COVID-19. Allen, care nu este vaccinat, le-a spus suporterilor că este optimist că se va vindeca pentru că ia ivermectin.

De asemenea, podcasterul Joe Rogan a afirmat că, după ce a fost testat pozitiv pentru COVID-19, doctorul său i-a prescris mai multe medicamente, între care și ivermectin. Declarația sa a fost sancționată de presa liberală, inclusiv de postul CNN, care l-a acuzat de promovarea unui medicament despre care nu s-a dovedit că este eficient împotriva COVID. Rogan, care s-a vindecat, a amenințat cu darea în judecată a CNN.

În acest context, AP a scris despre procesele care au în centrul lor acest medicament controversat. Multe dintre aceste acțiuni în instanță, declanșate de același avocat din vestul statului New York, se referă la situații foarte asemănătoare: familiile unor pacienți infectați au primit de la doctori rețete pentru ivermectină, dar spitalele au refuzat să folosească medicamentul pentru pacienți. Mulți dintre acești pacienți sunt ventilați și au șanse minime de supraviețuire.

Ziariștii au scris că avocatul Ralph Lorigo din Buffalo (New York) a intentat primul său proces legat de ivermectin în ianuarie 2021, după ce a fost abordat de familia unei femei în vârstă de 80 de ani, care se afla în spital pe ventilator. Al doilea său caz a fost câteva zile mai târziu în aceași lună, vizând o femeie de 65 de ani internată în spital.

În ambele cazuri, judecătorii au ordonat spitalelor să le ofere pacientelor ivermectin, așa cum doreau familiile acestora. Ambele femei au supraviețuit infecțiilor și s-au vindecat.

Pro și contra

Lorigo, care de atunci a preluat numeroase cazuri similare, este convins că ivermectin funcționează, însă experții în sănătate și agențiile federale afirmă că dovezile că medicamentul este eficient împotriva COVID-19 sunt reduse și trebuie efectuate mai multe cercetări.

Ivermectin este aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru tratarea infecțiilor cu viermi, păduchi și alți paraziți mici la om. FDA a încercat să demonteze afirmațiile că versiunile pentru animale ale medicamentului pot ajuta la combaterea COVID-19 la oameni, avertizând că administrarea acestuia în doze mari poate provoca greață, vărsături, diaree, convulsii, delir și chiar moarte.

Avocatul din Buffalo a afirmat însă că clienții săi nu au căutat administrarea unor astfel de doze mari, ci doar versiunile medicamentelor produse pentru oameni.

Despre medicii care refuză să trateze pacienții cu ivermectin, Lorigo a afirmat: „Nu sunt Dumnezei pentru că poartă halate albe. Am o problemă cu poziția lor,” el criticând și administratorii de spitale, despre care a spus: „este ca și cum doar aceștia conduc locul, doar ei iau o decizie în spitalul lor. Nu accept asta ca regulă de drept pentru noi.”

Lorigo a declarat că a primit mai multe întrebări de la familii cu privire la medicament în ultimele 10 săptămâni și că acum are patru avocați care lucrează la aceste cazuri, inclusiv doi pe care i-a angajat recent.

James Beck, un avocat din Philadelphia specializat în cazuri legate de răspunderi legale pentru medicamente și dispozitive medicale, a descris și el afluxul de cazuri legate de ivermectin ca fiind „uimitor. Nu am mai văzut așa ceva.” Cazuri similare în justiție având ca obiect administrarea medicamentului ivermectin a descris și The Palm Beach Post.

Rezultate mixte

Jurnaliștii americani au scris că rezultatele acestor procese in instanțele din diferite state sunt mixte. Unii judecători au refuzat să ordone spitalelor să administreze ivermectin. Alți magistrați au decis să ceară furnizorilor de servicii medicale să administreze medicamentul, în ciuda îngrijorărilor că acesta ar putea fi dăunător.

De exemplu, într-un caz din septembrie din Staten Island, judecătorul Ralph Porzio de la Curtea Supremă din New York a refuzat să dispună utilizarea ivermectin într-o situație în care un bărbat a dat în judecată un spital în numele tatălui său bolnav, invocând impactul nedovedit al medicamentului.

„Această instanță nu va cere ca niciun medic să fie plasat într-o poziție potențial lipsită de etică, în care el ar putea săvârși malpraxis medical prin administrarea unui medicament pentru un scop neaprobat,” a scris magistratul.

În alte cazuri, o decizie inițială de administrare a medicamentului a fost inversată ulterior.

La rândul lor, spitalele au ripostat împotriva reclamațiilor în justiție, afirmând că standardele lor de îngrijire nu le permit să ofere pacienților un medicament care nu a fost aprobat pentru COVID și care ar putea provoca vătămarea pacienților. Ele susțin că a permite unor persoane din afara sistemului și judecătorilor să anuleze profesioniștii din domeniul medical este „un drum periculos.”

„Modul în care funcționează medicina este acela că medicii și spitalele sunt experții,” a declarat Arthur Caplan, profesor de bioetică la Școala de Medicină Grossman a Universității din New York. „Când mergeți acolo, nu veți merge la un restaurant. Nu vă comandați propriile tratamente.”

„Nu poți avea un domeniu medical care să fie forțat să funcționeze în funcție de cererea pacientului, susținută de ordinele judecătorești. Acesta este medicină potențial oribilă,” a declarat Caplan.

O opinie similar ă a exprimat și doctorul Kitonga Kiminyo, specialist în boli infecțioase din Boynton Beach, care a comparat speranța greșită pusă în ivermectin cu situația controversată creată la începutul pandemiei, când fostul președinte Donald Trump a afirmat că hidroxiclorochina ar putea vindeca COVID-19.

„Am constatat că nu a avut absolut niciun efect asupra reducerii spitalizărilor, reducerii complicațiilor sau reducerii deceselor,” a declarat Kiminyo pentru The Palm Beach Post. „Am încetat să folosim hidroxiclorochină. Am început și ne-am oprit.”

Nu numai că medicamentul antimalaric era ineficient, dar avea și potențialul de a provoca probleme cardiace. „Nu vrem să provocăm rău,” a afirmat Kiminyo, referindu-se la Jurământul lui Hipocrate.

Acesta a afirmat că nu s-au făcut suficiente studii pentru a cunoaște efectele ivermectin. „Nu știm, deci există întotdeauna un potențial de lucruri rele,” a spus el.

Kiminyo a afirmat că înțelege că familiile sunt disperate și apelează la orice pentru a-i menține în viață pe cei dragi. „Dar cedarea la presiunile familiei este un precedent periculos. Vom avea apoi membri ai familiei care ne vor cere să le oferim pacienților tot felul de medicamente.”

Avocatul James Beck a afirmat însă că medicii au puterea de a prescrie ivermectin pentru tratamentul COVID dacă ei cred că acesta are valoare terapeutică, chiar dacă medicamentul nu a fost aprobat de FDA pentru această boală. Este vorba de așa-numita utilizare „off-label,” când un medicament aprobat de FDA este folosit într-o situație în care agenția nu l-a recomandat.

„Până acum, nu am mai văzut niciodată un caz în care judecătorul să fi fost solicitat să forțeze pe cineva să se angajeze într-o utilizare off-label,” a declarat el.

Surse: AP, The Palm Beach Post, Washington Examiner, CBS News / Foto: FDA

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

25 comentarii

  1. Au gresit tactica. Daca isi internau rudele la spitalul veterinar nu mai aveau nevouie de nici o aprobare.

  2. Statul indian Uttar Pradesh si numeroase alte state din India a iesit din valul Delta folosind kit-ul cu ivermectina. Vezi articolul pe Bursa.
    Restul e can can.

  3. Aceeasi placă răsuflată ca trebuie efectuate mai multe cercetari. De ce nu le-ati efectuat pana acum voi, daca le contestați pe ale altora ?

    • Citeste studiul din linkul de mai jos si inghite ivermectina ca e buna la paduchi!
      Este degeaba!

  4. Deși vaccinat cu ambele doze , dupa trei zile de zăcut la pat și inghițit antigripale fără niciun efect benefic ,rămas făra gust si miros , beteag ca un câine (se poate justifica astfel faptul că am înghițit medicamente veterinare ?) , am hotărât sa iau ivermectina de uz veterinar .
    După 24 de ore m-am ridicat din pat , dupa 48 de ore faceam deja plimbari prin padure ( ca să evit oamenii ) , dupa patru zile deja am trecut la muncă in livada proprie .
    Concluzie proprie : efecte benefice rapide , nicio reacție adversă .
    In funcție de eventuale alte boli de care suferă pacientul , e posibil să apară reacții adverse. (nu-s toți oamenii la fel ! )
    La mine (55 ani) tratamentul a funcționat .

    • Nu asa se verifica un medicament, se face un studiu, este un link mai jos, cu cateva spitale si grupuri de pacienti, concluziile din studiu este: „A 5-day course of IVM did not improve time to resolution of symptoms in patients with mild COVID-19.”
      Vaccinul te scuteste de febra, o sa ai lipsa gust/miros 5 zile si esti ok.
      Invermectina este nesemnificativa.

    • In cazul tau era mai buna o viagra! 🤣🤣🤣

    • e vorba cu virozele care trec intr-o saptamana cu tratament si in 7 zile cu tratament , nu banuiesti ca asta ai patit? oricum e bine ca ai scapat si de viermi!

    • Minti de stingi.

    • @ 010
      Intradevăr n-am facut febră dar până să iau ivermectina , am zăcut trei zile in pat , dureri de cap ,muci ,lacrimi , dureri musculare ( cam ca alea când te bătea Miliția , dacă cunoști simptomele ! ), nici ochii nu-i puteam ține deschiși ( becul mi se părea că-i aparatul de sudură !) .Dupa mai bine de trei saptămâni , abia dacă am 50% miros și acela e modificat ( un parfum/aftershave nu-ti mai miroase la fel ca înainte).
      Sigur că putem cita orice studii și cercetări pe tema dată , dar consider că n-ar fi rau să-i ascultăm și pe cei care vorbesc din experiența proprie .
      Deși nimeni nu recunoaște oficial , ivermectina veterinară se administrează frecvent (pe raspunderea pacientului) in spitalele românești .

    • 🙄🙄🙄
      Toti sunteți farmacologi frate…
      Fake, fake, fake, te-ai făcut bine de la vaccin!

    • 2 oua si un baton, plus Nume sunt decat niste postaci lamentabili.

    • Am postat si o parte din rezultatele studiului din tari, este fix 0 invermectina voastra de paduchi!
      Citeste si trage concluziile singur!

    • Nici vorba sa o recomande NIH-ul. Cautarea pe site-ul NIH doar insira o serie de studii facute pana acum.

      Si in general vorbim de studii facute gresit, sau pe prea putine persoane, altele cu date inventate, si altele care chiar n-au avut loc deloc.

      Studiile serioase arata ca ivermectina are cel mult 10% influenta asupra riscului bolii, dar nici asta nu e sigur.

      De exemplu au dat la 677 infectati cu COVID ivermectina, si la 678 placebo. 86 dintre cei care au primit ivermectina au ajuns la spital, si 95 dintre cei care au primit placebo. Adica 13% fata de 14% au ajuns la spital. O diferenta infima, si care poate sa fie doar o intamplare.

      In schimb vaccinurile, care au o efi.c.a.c.i.tate demonstrata in jur de 90%, ar fi redus la 1-2% acele internari.

    • Cum poti sa ma contrazici fara argumente? cauta aici pe google

      Table 2e. Characteristics of Antiviral Agents That Are Approved or Under Evaluation for the Treatment of COVID-19

      sau link de aici

      https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/tables/table-2e/

    • „or Under Evaluation” nu inseamna aprobat sau recomandat.

  5. ‘’ Declarația sa a fost sancționată de presa liberală, inclusiv de postul CNN, care l-a acuzat de promovarea unui medicament despre care nu s-a dovedit că este eficient împotriva COVID.’’….nuantele G4 si mici neadevaruri care schimba naratiunea. CNN a spus despre Rogan ca a luat un medicament destinat animalelor, nu ca promoveaza un medicament neeficient…cea ce este si mincinos si neadevarat. Omul avea o reteta primita de la medic pentru acel medicament…inteleg ca exista si un medicament pt animale dar nu era cazul. Nu este prima data cand CNN este prins cu pantalonii jos ca si G4 din pacate, tot mai des. De ce minciuniti cu o informatie atat de calda si larg cunoscuta publicului?

  6. E plină planeta de prostalăi care cred că știința se supune vreunei ideologii sau puterii politice ori judecătorești.

    Mâine, poimâine apare vreun avocățel care o să ceară la tribunal anularea forței gravitaționale, sau abolirea principiilor termodinamicii… :)))))

  7. Bineinteles ca are efect, si daca nu ar avea oricum nu strica. E practic lipsita de efecte adverse.
    Inversunarea autoritatilor de a interzice ivermectina, peste tot in lumea „civilizata” este extrem de suspicioasa.
    Daca e asa de apa de ploaie, de ce trebuie sa dai spitalul in judecata ca sa o administreze, desi exista prescriptie pentru ea?

    Site-uri cu studii:
    ivmmeta.com
    c19early.com

    Protocoale de tratament precoce:
    faculty.utrgv.edu/eleftherios.gkioulekas/zelenko/aaps-Guide-to-Home-Based-Covid-Treatment.pdf

    • De ce este bineînțeles?
      Si de ce nu face rău, si aspirina face si rău!
      Numai prxstii debitați, prxstii si fake news!

  8. Aspirin lowers risk of COVID: New findings support preliminary Israeli trial
    By JERUSALEM POST STAFF