G4Media.ro

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Subiectele la Limba română: compunere despre apartenența la…

Subiecte Evaluarea Națională 2020. Subiectele la Limba română: compunere despre apartenența la genul epic a unui text și redactarea unui text narativ

Subiectele de la română pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți. Absolvenții de clasa a VIII-a au la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de mai jos. În această dimineață, la examenul scris de Limba și literatura română a fost extrasă varianta nr. 5 de subiecte.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte oîntâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Ce cauta subiectele pe net in timpul desfasurarii probei de examen?

  2. De clasa a 5-a. De aceea toti iau note de la 9 in sus. Unde se vede capacitatea unui elev de a dezvolta un subiect? In acea compunere de 150 de cuvinte despre o activitate preferata??? Pentru asta trebuie sa faci 9 ani de scoala???

    • Da,fix intr-o compunere se vede. Intrebarea e:
      Daca la numaratoare sunt doar 149 de cuvinte, elevul e depunctat?
      Avem pretentii mari de la elev dar ministrul lor nu e in stare sa faca macar acordul intre subiect si predicat. Poate in loc de literatura ar trebui mai bine niste gramatica.

    • Subiectele au fost extrem de usoare, tocmai pentru a -i avantaja pecei nepregatiti si pentru a-i demotiva pe cei care invata