Substanțele chimice care provoacă cancerul de sân ajung în alimentele pe care le consumăm prin materialele folosite la ambalaje, arată un studiu al Food Packaging Forum
Aproape 200 de substanțe chimice legate de cancerul de sân sunt folosite la fabricarea ambalajelor alimentare și a veselelor din plastic, iar zeci de acești agenți cancerigeni pot migra în corpul uman, a constatat un nou studiu, potrivit CNN.
„Există dovezi puternice că 76 de substanțe care pot provoca cancer la sân cunoscute sau potențiale din materialele care vin în contact cu alimentele achiziționate recent în întreaga lume pot fi găsite la oameni”, a declarat coautorul studiului Jane Muncke, director general și director științific la Food Packaging Forum, o fundație nonprofit. cu sediul în Zurich, Elveția, care se concentrează pe comunicare și cercetare științifică.
„A scăpa de acești agenți cancerigeni cunoscuți sau suspectați din aprovizionarea noastră cu alimente este o oportunitate uriașă pentru prevenirea cancerului”, a spus Muncke.
Dintre substanțele chimice detectate recent în ambalajele alimentare, 40 sunt deja clasificate ca periculoase de către agențiile de reglementare din întreaga lume, potrivit studiului.
„Atât de multe dintre aceste substanțe chimice au fost deja clasificate drept pericole pentru sănătatea umană, dar încă li se permite să fie folosite în materialele care vin în contact cu alimentele, permițându-le astfel să migreze în alimentele pe care le consumăm”, a spus Jenny Kay, cercetător la Silent Spring. Institute, o organizație de cercetare științifică axată pe legătura dintre substanțele chimice, sănătatea femeilor și cancerul de sân. Ea nu a fost implicată în studiu.
Ratele de cancer de sân cu debut precoce la femeile sub 50 de ani sunt în creștere, iar experții au spus că tendința nu poate fi explicată doar prin genetică.
„Rata cancerului de colon este în creștere și la persoanele mai tinere”, a spus dr. Len Lichtenfeld, fost ofițer medical adjunct al Societății Americane de Cancer, care nu a fost implicat în studiu.
„Este obezitate? Este alcool? Este lipsa de activitate fizică? Este ceva legat de mediu? Există o mulțime de motive”, a spus Lichtenfeld, „și va dura mult timp pentru a sorta care are cel mai mare impact, deoarece unele dintre aceste substanțe chimice pot avea risc ridicat, altele risc scăzut”.
Consumer Brands Association, care reprezintă industria produselor de larg consum, a declarat pentru CNN că membrii săi aderă la standardele de siguranță bazate pe dovezi ale Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA.
„Ambalajul există pentru a proteja și menține alimentele sigure pentru consum”, a spus Sarah Gallo, vicepreședintele senior al asociației pentru politica de produse și afaceri federale, într-un e-mail.
„FDA analizează și aprobă substanțele care intră în contact cu alimentele prin intermediul sistemului lor științific și bazat pe risc înainte de a fi lansate pe piață”, a spus Gallo. „Evaluarea post-piață a agenției oferă, de asemenea, o analiză continuă a siguranței și o reglementare a substanțelor aprobate”.
FDA a fost criticată pentru eșecul său de a acționa rapid cu privire la problemele de sănătate legate de aproximativ 14.000 de substanțe chimice cunoscute a fi adăugate în alimente. Agenția va organiza o ședință publică miercuri pentru a-și prezenta ideile despre cum să-și îmbunătățească analizele alimentare înainte de comercializarea produselor.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank