G4Media.ro

Suedia deschide o anchetă asupra modului în care s-au derulat adopțiile până…

Sursa foto: Pixabay

Suedia deschide o anchetă asupra modului în care s-au derulat adopțiile până la jumătatea anilor 1990 / Există temeri că numeroşi copii ar fi fost luaţi ilegal de lângă părinţii lor biologici

Suedia a anunţat luni că va lansa o anchetă asupra manierei în care au fost realizate adopţiile internaţionale până la jumătatea anilor 1990, pe fondul sporirii temerilor că numeroşi copii ar fi putut fi luaţi în mod ilegal de lângă părinţii lor biologici, transmite Reuters, citată de Agerpres.

”Va trebui să investigăm modul în care au funcţionat în Suedia practicile privind adopţia între anii ’60 şi ’90”, a spus ministrul suedez al sănătăţii şi afacerilor sociale Lena Hallengren, într-un interviu pentru cotidianul Dagens Nyheter.

Hallengren nu a oferit alte detalii despre anchetă.

Suedezii au adoptat aproximativ 60.000 de copii din întreaga lume începând din anii ’50, potrivit publicaţiei citate, mulţi dintre copii provenind din Asia şi America de Sud. În ultimii ani, au sporit temerile referitoare la faptul că unii copii ar fi fost răpiţi de lângă părinţii lor sau ar fi fost cumpăraţi de reţele infracţionale care apoi i-au dat spre adopţie, cu implicarea autorităţilor locale pentru furnizarea de documente false.

În 2018, o comisie din Chile care examina politicile prin care mii de copii din familii sărace fuseseră trimişi peste hotare între 1950 şi 2000 a declarat că mulţi dintre aceşti copii fuseseră luaţi de lângă părinţi fără consimţământul acestora. În unele cazuri, mamelor li s-a transmis că după ce au născut copiii lor au murit la puţin timp, dar în realitate aceştia fuseseră daţi spre adopţie internaţională.

Începând din 1970, familii suedeze au adoptat aproximativ 2.000 de copii din Chile.

Ţările de Jos au anunţat în această lună că va îngheţa adopţiile internaţionale după ce o comisie guvernamentală a descoperit nereguli în cazuri datând din anii ’60.

De la începutul acestui secol, numărul adopţiilor internaţionale a scăzut în Suedia de la 1.000 în anul 2000 la puţin sub 400 în 2019, potrivit Biroului naţional de statistică de la Stockholm.

Sursa foto: Pixabay

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Oare cineva de la Cotroceni a inceput sa transpire?

    • @Gogu – Du-te, postac prost, la latrinele tale si mai lasa placa asta ca nu te mai asculta nimeni

  2. !kafka

    demnitatea, unde va este demnitatea stimate domn?!

    poate cel in cauza greseste, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie batjocorit!

    cand nu-ti respecti propriile standarde morale pe care ti le propui ca sisteme de calauza inseamna ca sunteti predispus la *rau*!

    de aceea ma intreb, ce v-a deranjat atat de mult in postarea in cauza, de ati luat-o ca atac la persoana?

  3. Comentariu la „Cum încalcă legea autoritățile, minimalizând rolul criminalilor de război din România anilor ’40 / Lista străzilor, instituțiilor și monumentelor din țară care încă poartă numele Ion Antonescu, Mircea Vulcănescu, Radu Gyr ș.a.” , unde ati blocat accesul :
    Ma, voi ati innebunit ?!?..Aduceti ca argument niste sentinte din 1945 ale Tribunalului Poporului, instrumentul ala comunist de epurare ?!?
    Aceti macar idee cine au fost Mircea Vulcanescu, Radu Gyr. ?. N-ati citit voi pagini la viata voastra cate carti au scris ei, si nu orice…
    Sa va fie rusine, analfabetilor, Andreea Pavel si aia care te lasa sa scrii, vai de capul vostru !