G4Media.ro

Sunt asimptomaticii “răspândaci”? Revista Nature: Nu există încă un acord științific privind…

Sursa: G4Media.ro

Sunt asimptomaticii “răspândaci”? Revista Nature: Nu există încă un acord științific privind posibilul rol de motor al pandemiei, în cazul infectaților fără simptome

Când autoritățile au decis închiderea școlilor pentru elevii de toate vârstele, o explicație dată de premierul Ludovic Orban a fost că, deși “la școală nu se infectează, se infectează în alte locuri”, o parte dintre elevi, anume adolescenții, sunt în mare majoritate asimptomatici și “răspândaci de virus”. El nu a spus pe ce își bazează afirmațiile. Or, potrivit unei noi sinteze a revistei Nature, publicată săptămâna trecută, deși în comunitatea științifică există un acord că asimptomaticii răspândesc virusul, nu s-a ajuns nici pe departe la un acord în privința rolului lor în evoluția epidemiei. Ce se știe și nu se știe, până acum, despre asimptomatici?

Potrivit Nature, dovezile de până acum sugerează că aproximativ una din cinci persoane infectate cu noul coronavirus nu va prezenta niciun simptom și ar transmite virusul către un număr semnificativ mai mic de oameni, decât o persoană cu simptome. Dar cercetătorii nu au ajuns la o concluzie comun acceptată cu privire la rolul asimptomaticilor de motor al pandemiei.

Principala problemă în determinarea ratei de cazuri asimptomatice este diferențierea între asimptomatici și persoanele infectate care nu au ajuns în faza simptomatică, potrivit cercetătoarei Krutika Kuppalli de la Stanford University School of Medicine, citată de revista menționată.

 

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

  1. experienta personala: se anvelopeaza blocul in care locuiesc, au intrat 2 muncitoru, aparent sanatosi, in apartament sa lucreze la balcon, in care timp eu am stat inchisa intr-o alta camera, cu geamul deschis si doua masti pe fata. Ei, desigur, fara. M-au strigat cand au terminat, sa le semnez – cu pixul meu. Am stat in apropierea lor fix 30 de secunde. Peste 3 zile, n-am mai simtit niciun miros, m-am testat urgent -pozitiv. Am forma usoara (deocamdata), dar si-asa ma simt epuizata si zac mai mult in pat. Ei lucreaza in continuare… tot ce-am putut face a fost sa-l rog pe administrator sa avertizeze vecinii.

  2. Perioada de incubație e mai mare de 3 zile. Prin urmare sursa de contaminare nu sunt muncitorii. Există însă pericolul ca dvs să îi fi infectat pe ei, deci ei trebuie avertizați.

    • mda, ca de obicei, comentarii socante. Eu nu iesisem din casa de aproape doua saptamani, nu am intrat in contact cu absolut nimeni. Si da, simptomele apar dupa 2-5 zile (asta este perioada oficial declarata de OMS). In plus, subliniez – eu aveam doua masti una peste alta, ei nu. Am anuntat pe muncitori, telefonic. Desigur, credeti ce vreti, pana una alta eu sufar si unii considera ca e foarte haios. Increderea mea in inteligenta si bunul-simt al romanilor a disparut complet