G4Media.ro

Sunt tinerii preocupați de riscul unui cutremur? Un proiect care le arată…

Sunt tinerii preocupați de riscul unui cutremur? Un proiect care le arată ce trebuie făcut

La prima vedere, tinerii nu sunt foarte preocupați de subiectul legat de riscul unui cutremur, însă pe măsură ce încep să dialogheze pe subiect și să realizeze ceea ce ar trebui făcut, interesul lor crește – este ceea ce a constatat Alberto Groșescu, director executiv al Asociației pentru Cultură și Normalitate (ARCEN) pe parcursul derulării proiectului „Antiseismic District” care a început în 2019, împreună cu Re:Rise, Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic.

„Am interacționat cu mii de oameni, ulterior am dus lucrurile acestea puțin mai departe, în școli am avut o serie de sesiuni de pregătire înainte de martie 2020, am văzut că elevii din școlile în care am fost din centrul Bucureștiului erau foarte curioși în ceea ce privește riscul seismic, în 2021, în perioada pandemiei, am continuat discuțiile și întâlnirile de pregătire cu studenții atât fizic, cât și în format online și am construit cumva și pe baza informațiilor pe care ei ni le-au dat, de fapt pe baza nevoilor pe care le-am identificat și pe baza lucrurilor despre care ne-am dat seama că ei nu le știu, atât ei, cât și familiile lor”, spune Alberto Groșescu.

Video și imagini: Ilona Andrei/G4Media 

Acesta a mai subliniat că este important să știm ce trebuie să facem în cazul unui cutremur înainte ca el să se producă, nu în momentul în care el se produce, precum s-a întâmplat în 1977 cu părinții și bunicii noștri.

„Cred că ceea ce poate să-i influențeze în tendința de a conștientiza e de fapt punerea unor întrebări și crearea unor scenarii în care fiecare ar trebui să înțeleagă unde se plasează, cât de vulnerabil este prin faptul că nu cunoaște suficient de multe despre acest lucru și că nu știe cum ar trebui să reacționeze. Cred că aici pot fi influențați tinerii, să-și pună aceste întrebări, să se pună în aceste scenarii și să-și răspundă, să fie capabili ca într-o astfel de situație să poată să facă niște alegeri în cunoștință de cauză”, a explicat directorul executiv ARCEN.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Li se rupe tinerilor din Romania de cutremur! Ei viseaza la penthouse-uri in blocuri noi etc etc dar nu stie unul sa ceara detalii tehnice sau sa citeasca un blueprint de la „dezvoltator” inainte sa cumpere ceva. Daca vine unul mic doar de un 7-8, o sa arate Bucurestiul ca Mariupol seara pe racoare. Numai ruine.