G4Media.ro

„Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”,…

sursa foto: Twitter/ Karl Nehammer

„Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammer, după întâlnirea cu premierul olandez Rutte, la Viena

În timp ce miniştrii lor de interne se întâlneau la Stockholm cu ceilalţi colegi din UE pentru a discuta despre migraţie la o reuniune informală, cancelarul austriac Karl Nehammer l-a primit joi la Viena pe premierul olandez Mark Rutte, pentru a discuta pe aceeaşi temă. Ambii politicieni s-au opus în decembrie aderării României şi Bulgariei la Schengen şi par să fie în continuare pe aceeaşi lungime de undă, menţinându-şi poziţia, relatează presa austriacă.

Cancelarul Nehammer şi premierul Rutte au subliniat legăturile strânse dintre Austria şi Olanda. „Suntem uniţi în obiecţia noastră faţă de extinderea Schengen în acest moment”, a anunţat cancelarul austriac, citat de „Kronen Zeitung”.

Ţările de Jos şi Austria doresc să ceară împreună soluţii în lupta împotriva migraţiei ilegale în cadrul summitului extraordinar al UE programat la începutul lunii viitoare. Nehammer a spus că este important faptul că are loc această reuniune la vârf. „S-a aşteptat mult prea mult timp până să se întâmple asta”, a menţionat el.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat joi, în timpul vizitei sale la cancelarul Karl Nehammer, că a constatat „un consens în formare” în UE, însă crede că va fi nevoie de mai multe summituri ale UE pentru a rezolva aceste probleme. Când s-a convenit asupra acordului UE-Turcia privind refugiaţii în 2016, a fost mai uşor, a declarat premierul olandez. Acum, a spus el, UE are o multitudine de probleme, inclusiv Schengen, Frontex, sistemul Dublin şi repatrierile. „Trebuie să ne întoarcem la regulile de la Dublin”, a cerut Rutte, altfel „Schengen nu va supravieţui”, a avertizat premierul olandez.

La rândul său, Nehammer a reiterat cererea de sprijin financiar din partea UE pentru Bulgaria şi Grecia pentru protecţia frontierelor externe ale UE. Nehammer a spus că Austria, ca şi Olanda, a avut aceleaşi probleme cu transferul refugiaţilor.

Austria şi Olanda s-au opus în decembrie aderării Bulgariei la Schengen, în timp ce în cazul României, numai Austria a obiectat, însă cele două ţări sunt tratate la pachet.

Nehammer a acuzat Comisia Europeană, care nu doreşte să finanţeze garduri la frontiere, că are o „abordare ideologică” a problemei. Direcţiile pentru protecţia frontierelor externe ale UE includ şi măsuri de construcţie. Nu este „corect ca Bulgaria să fie lăsată singură cu costurile”, pentru că în realitate, poliţiştii de frontieră bulgari protejează şi frontierele Austriei şi Olandei. „Aceasta nu este o chestiune ideologică, ci una pragmatică”, a spus Nehammer. „Trebuie să fii flexibil şi creativ. De asemenea, este necesară finanţarea echipamentelor tehnice, a personalului şi a dronelor. Este esenţial ca ţări precum Bulgaria şi România să primească sprijin. Un gard care nu este monitorizat nu este o barieră”, a punctat cancelarul austriac.

„Dacă vrem ca UE să rămână un refugiu sigur pentru refugiaţi, trebuie să ne asigurăm că numărul acestora este gestionabil”, a declarat la rândul său premierul Rutte. Este clar că sunt necesare mai multe măsuri de gestionare a frontierelor externe, a spus el. Cu toate acestea, Rutte a susţinut că nu trebuie să i se spună Comisiei Europene ce să finanţeze – o remarcă ce aparent pare să fie o săgeată la adresa interlocutorului său austriac.

Zilele trecute, în timpul unei vizite efectuate luni la graniţa bulgaro-turcă, Nehammer a cerut fonduri UE în valoare de două miliarde de euro pentru extinderea gardului de frontieră al Bulgariei. În conformitate cu sistemul Dublin, prima ţară în care ajunge un refugiat este responsabilă pentru procedurile de azil, însă, în practică, sistemul nu a funcţionat în mod adecvat în UE.

„Veto-ul Austriei la Schengen nu s-a aflat pe agenda reuniunii miniştrilor de interne ai UE de la Stockholm, dar încă de săptămâna trecută a fost clar că reprezentanţii ţărilor blocate, România şi Bulgaria, vor folosi partea bilaterală a reuniunii pentru a discuta această problemă controversată cu ministrul de interne Gerhard Karner. Se spune că starea de spirit nu a fost entuziasmantă, dar cel puţin se apropiaseră mai mult în domenii de posibilă cooperare. Ar putea exista mai multă cooperare poliţienească în lupta împotriva traficanţilor, mai mult schimb de informaţii şi de echipamente tehnice, după caz”, a scris, la rândul său, cotidianul „Kleine Zeitung”, care precizează că Bruxelles-ul se împotriveşte finanţării construcţiei unor garduri.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

40 comentarii

  1. Tone de droguri esuate pe plaje, avioane cu tigari de contrabanda de care ne anunta Republica Moldova, coruptie record si un guvern de hoti de doctorate…..oare cum sa ii convingem pe astia 2 cand nu prezentam asa?

    • In portul din Rotterdam cel mai mare din Europa exista trafic de droguri? Ce crezi? …Romania e la gradinita fata de ce sume se invart acolo….

    • Pe cine sa convingi fraierica? Tu tot crezi că România e de vina? Ești prost tare. Și tu și întreaga șleahtă de troli G4Media.

    • Bietul de postac USR-ist nu știe cum să o întoarcă pentru a face reclamă partidulețului. Am pus o întrebare pe Kronen Zeitung: cum vă opuneți extinderii Schengen dacă abia ați votat intrarea Croației, indicată de Frontex în raportul pe 2022 ca fiind principala poartă de intrare a migrației din Orientul Mijlociu?
      La fel ca G4Media șterg comentariile deranjante în 10 secunde!

    • Andrei Silvio Mihai, multe nume ai pentru un sclavele USL, niște argumente ai sa combați ce zice ala mai sus sau numai lozinci de partid

    • Nu prea s-a inteles: ce anume „nu prezentam asa” ???

    • Astia 2 vor ca Romania si Bulgaria sa cheltuiasca bani sibresurse umane ca sa-inpazeasca pe eivde migranti,dar sa nu beneficiezevde un trafic de marfuri lejer asa cum au Ungaria,Slovacia,Croatia,Italia,Germania tari cu care au granita prin care se trece ca’n branza!In plus chestia asta cu circulatia persoanelor si marfirilor ne-a fost garantata din 2007 prin aquis-ul comunitar!Tromboane penibile pentru tari de mana a 2-a la drepturi ,dar piete de consum utile pentru democratiile occidentale!

  2. In portul din Rotterdam cel mai mare din Europa exista trafic de droguri? Ce crezi? …Romania e la gradinita fata de ce sume se invart acolo….

  3. Nu ies austria si olanda din schengen mai bine ? Si asa văd ca le pute partea cu granițe deschise. personal eu vreau sa merg in grecia fara controale de ore la frontiere. Ca român sunt extrem de dezamăgit de Ue in rest

    • Saut Nitu

  4. N-ar fi mai ok dacă țările cu discurs naționalist-rusofil-trumpist ar fi excluse din Schengen? Eu nu vreau să ajung in Austria usor, ci in cea mai frumoasă țară din lume, Grecia! Si mi se taie cand știu că aștept 4 ore in total la granițe!

  5. Ca sa vezi ce scârțari. Mai ales mu***ul de austriac. Pompam zilnic milioane de euro direct in conturile de stat austriece prin companiile lor prezente la noi și tot mai ai dracu sunt.

  6. In sfârșit, a ieșit c…. la suprafața.
    Austriacul a picat de fraier și pare ca vrea sa mai mute atenția pe cine l-a băgat in rahat.

  7. Au reguli la Dublin? Sa iasa din Schengen daca vor sa respecte regulile de la Dublin. Din cate stiu Irlanda nu e in Schengen.

  8. Cu sau fara Romania in Schengen, problema migrantilor este aceeasi pentru toata Uniunea Europeana.
    Este doar o motivatie , nicidecum un motiv obiectiv sa nu ne accepte in Schengen.
    Nu ne ramine decit sa ne luam inapoi ce le-am dat nazistilor aproape pe gratis.
    Statul Roman sa vada ce fac olandezii cu portul, cum nu si-au indeplinit vreo obligatie contractuala, …pe ei.
    La o adica nu ne trebuie Schengen, dar sa stam dracului cu capul sus, cu coloana vertebrala dreapta in fata homalailor, nu tot timpul sa avem pozitia ghiocelului ca oricum ne desconsidera rahatii !

  9. „Ne opunem extinderii Schengen cu Rumunia și Bulgaria dar Kroația poate intra, chiar dacă mult mai mulți ajung pe la ei”. Javrete arogante și speriate că se poate muta polul de putere economică spre est. Ostriecii, holandezii mai puțin cu munca pe stil nou, tot cu skiuri, șmenuri cu rusky, dorgo, mori de vant.

  10. Dacă nu schimbă regula votului de umanitate UE, nu vom intra niciodată în Schengen.Ne rămâne doar să fim uniți, deciși, să rupem toate legăturile și încrengăturile cu aceste două state inamice.

  11. Eu imi bag p**a in Grecia voastra, daca esti in concediu poti sa astepti sa treci vama. Maine-poimaime o sa ne cereti sa nu mai stati la vama cu Turcia sau cu Egipt.
    Noi astialalti vrem sa nu mai stam la control vamal cand aterizam in Belgia, Germania, Spania, Italia. Si sunt milioane de cetateni romani care muncesc acolo si calatoresc des catre Romania. Asta e prioritar acum.

    • Fiecare isi spune motivul pentru care ar vrea să fie in Schengen. Eu spre exemplu am spus că mă interesează Grecia fără să fiu troglodit.
      Puteai să-ți zici si tu oful ca un om, nu grosolan, si poate motivul scremut de tine este mai important, dar când pui problema golănește are de pierdut cauza.

    • Serios? Te-ai trezit să vorbești? Așteaptă tu o jumătate de zi la granița dintre Turcia și Bulgaria și pe urmă să te văd, deșteptul p****!

  12. Ce isi bat astia joc de Romania, zici ca suntem ajutor de ospatar la masa UE. Este de inteles ca tara este plina de analfabeti, inculti, manele si seminte dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne trateze ca pe niste boschetari. Le am bagat miliarde de euro in buzunare si le bagam in continuare.

  13. Austria a confirmat ca rămâne marioneta Olandei in chestiunea Schengen.

    Faptul ca a fost susținută Croația , aflata pe una dintre rutele principale de migrație, arată ca de fapt NU migranții sunt problema celor doua state, in fond, Olanda.

    Motivele opoziției Olandei sunt de natura economică, așa cum a fost deja explicat pe larg in presa in mai multe rânduri.

    Deschiderea de noi rute comerciale prin Grecia, Bulgaria, România către Europa Centrală de Nord ar afecta serios interesele Olandei.

  14. Oare organele abilitate din Romania nu trebuie să verifice obligațiile contractuale ale firmelor austriece și olandeze!? Petrol moca! Munți întregi cheliți de austrieci!?…. Noroc că la noi președintele doarme pe coadă vorbind nemțește. Vai, mama noastră!

  15. Și noi avem drept de veto în comisii și consilii europene. Nu înțeleg de ce pămpălăii noștri nu-l folosesc? Adică pentru austrieci și olandezi veto-ul este instrument democratic iar pentru noi ar fi răzbunare oarbă, nedemocratică? Ia să începem și noi să folosim „armele”din dotare, să vezi cum se dezgheață atmosfera.

  16. Romania este o tara inapoiata fată de UE.Avem conducatori de paie.Degeaba vrem să fim egali cu ei.Suntem o tară de desfacere si cam atât.Un guvern plin de oameni ineficienti.Croatii au tacut si au făcut.La noi se promite marea cu sarea.Realizari cât mai putine .Laude si iar laude.

  17. Și pentru turnătorul Petrov (Traian Băsescu, pentru necunoscători) și pentru Marele Mut, românii și-au rupt hainele de pe ei să-i voteze. Nu țara numită România este inapoiată. Înapoiați sunt cetățenii ei , oriunde s-ar afla. E adevărat, mai sunt și excepții dar știți cum e, MAJORITATEA, decide.

  18. F.M.V de cockalaires

  19. Cand o pricepeti…. suntem stransi cu usa pentru ca Olanda are bucurii la portul Constanta si Austria la petrolul si padurile noastre.

    Suntem o tara de mana a 3 a pentru unii din UE.

    *in Olanda gasesti toate natiile de droguri la orice colt de strada, poate sa-mi spuna un adept al progresului cum ajung drogurile alea acolo???

  20. Cine sunt cei care ne dau lecții astăzi, Olanda -; na tin țările care au practicat intens negustoria sclavilor africani, Austria – care sub dictatura imperiala a secătuit la maxim aproape jumătate de Europa estică. Ăștia „au dreptul sa dew lecții, avem obligația morală sa primim de la asemenea țări lecții, au dreptul moral sa dea lecții ?. Rog frumos sa nu cenzurati comentariul.

  21. Hai ca a terminat bode ga lupta. Acu isi poate lua concediu de creștere…a plagiatului.
    Austria e țara spionilor, e hub internațional, e zona libera în care se întâlnesc toti spionii lumii. Daia e neutră…
    Olanda băi neica e visul proxeneților, traficanților deci normal ca arata cu deștu la alții.

  22. „Suntem uniti in Schnitzel cu cartofi”

  23. Austria si Olanda (de fapt UE)ne joaca pe degete.Am bănuit asta de la inceput. Ăstia vor si SUFLETUL nostru.Urâciunea pustiirii ii conduce!

  24. Deci până la urmă Olanda și Austria erau împreună așa cum am intuit și au inventat motive că sa ne tina afara,așa că să știm și noi🤨

  25. De fapt ,că să ne mai sub.juge și sant.ajeze in continuare au nevoie sa fie votați de cetățenii lor care nu.s mai departe de ei.Astia sant din gașca lui Farage alla care spunea că românii ii invadează ,din gașca lui Salvini care arata cu degetul și au ajuns la putere cu un discurs pentru o majoritate a votanților care e igno.ranta,rasi.sta si cred.ulă,de asta Olanda a apelat la Austria când presiunea devenit prea mare.😉

  26. Asti.s prietenii lui Putin ,fac interesele lui și propaga ideologia lui

  27. @Imre _ „prietenii lui Putin ,fac interesele lui și propaga ideologia lui…”

    Indirect, da.

    De fapt, Olanda nu iubește Rusia chiar atât de mult pe cât o iubește Austria. Olanda, membră NATO, susține sancțiunile aplicate Moscovei și trimite armament Ucrainei. Spre deosebire de Ungaria, spre exemplu.

    Motivele opoziției Olandei (a cărei marionetă este Austria) sunt economice și vizează posibila scădere a relevanței portului Rotterdam, cel mai mare port din Europa, în favoarea porturilor grecești, cu precădere Pireu, și cel românesc, Constanța.

    Aceste porturi ar putea favoriza deschiderea de noi rute comerciale pentru mărfurile din Asia, către Europa.

  28. Când cineva face caterincă sunt mai multe modalităţi de a reacţiona. Se poate „cu aceeaşi monedă”, se poate cu nervi, dar tot aşa de bine se poate reacţiona cu calm şi cu acţiuni concrete. Eu, personal, aş merge pe ideea unei reacţii cu calm şi acţiuni concrete şi cred că trebuie profitat de faptul că HU are mult mai mult curaj în cadrul EU decât RO când e vorba de interesele proprii. Detalii aici: https://1567-eterogen.blogspot.com/2023/01/la-caterinca-trebuie-sa-se-raspunda.html