Sursa poluării cu hidrocarburi de pe râul Someşul Mic, un TIR care a staţionat în zona Sălii Polivalente din Cluj Napoca/ Specialiştii au suplimentat materialul absorbant şi utilizează şi spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil
Specialiştii de la Apele Române au stabilit că sursa poluării cu hidrocarburi de pe râul Someşul Mic, de la Cluj-Napoca, este un TIR care a staţionat în zona Sălii Polivalente. Specialiştii au suplimentat materialul absorbant şi utilizează şi spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil, transmite News.ro.
Reprezentanţii de la Apele Române Someş-Tisa au transmis, miercuri, că specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj intervin în continuare pentru limitarea efectelor poluării râului Someşul Mic. Astfel, aceştia au suplimentat materialul absorbant şi utilizează şi spill sorb, absorbant natural şi biodegradabil pentru reţinerea hidrocarburilor.
”Totodată, am identificat sursa poluării. Aceasta provine de pe amplasamentul Sălii Polivalente şi s-a produs din cauza unui autotren care a staţionat în zonă. Având în vedere că atât obiectivul de unde provine poluarea, precum şi faptul că transportul poluanţilor spre râu se face prin reţeaua de pluvial, ambele aflate în administrarea Primăriei municipiului Cluj-Napoca, SGA Cluj a solicitat administraţiei locale să intervină de urgenţă cu materialele şi mijloacele specifice, astfel încât să fie sistată evacuarea de hidrocarburi”, au arătat specialiştii.
Potrivit acestora, prin evacuarea apelor cu hidrocarburi se aduc prejudicii mediului acvatic, din cauza compoziţiei chimice a acestor compuşi organici cu toxicitate ridicată.
În acest caz, efectul scurgerilor accidentale este local şi nu a fost observată mortalitate piscicolă.
Evenimentul a fost sesizat marţi, în aval de Podul Garibaldi din Cluj-Napoca. Specialiştii SGA Cluj s-au deplasat imediat acolo pentru verificarea cursului de apă, iar la suprafaţa apei erau irizaţii, pe o distanţă de aproximativ 500 de metri.
Personalul SGA Cluj a intervenit cu baraje absorbante pentru limitarea efectelor poluării.
Totodată, specialiştii Laboratorului Regional de Calitatea Apelor din cadrul instituţiei noastre au prelevat probe de apă, acestea fiind în lucru.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankCitește și...
© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii