SURSE Ce înseamnă suspendarea acreditării Spitalului de Urgență Floreasca și care sunt consecințele asupra pacienților
Decizia Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) de suspendare a acreditării Spitatului Floreasca impune reluarea de la capăt a procedurii de acreditare care va trebui finalizată în următoarele șase luni. În acest interval, pacienții vor putea fi tratați în continuare, au declarat surse medicale pentru G4Media.
Instituția spitalicească va trebui să parcurgă din nou pașii pe care a trebuit să-i facă atunci când a primit acreditarea inițială. Astfel, va fi nevoie de refacerea întregii documentații prin care spitalul a fost acreditat. De asemenea, vor exista verificări din partea ANMCS.
Pe de altă parte, activitatea spitalului va putea continua până la reconfirmarea acreditării și nu va avea efecte asupra pacienților. ”România nu-și poate permite să închidă Spitalul Floreasca. Este cel mai mare spital de urgență din țară”, au declarat sursele citate.
Astfel, s-a decis doar suspendarea acreditării. În caz de retragere a acesteia, spitalul nu ar mai fi putut încheia contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor medicale, astfel că bolnavii ar fi trebuit să plătească integral costurile spitalizării.
Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a anunțat, luni, că a suspendat acreditarea Spitalului Floreasca pentru că nu a raportat în 24 de ore incidentul în urma căreia o femeie a ars pe masa de operație. În timpul suspendării, care va dura 6 luni, spitalul trebuie să vină cu un plan de măsuri de remediere a deficiențelor care au dus la suspendare și să-l implementeze.
”– Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.
– În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite ANMCS spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.
Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii.
– Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către ANMCS măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.
– Încetarea suspendării acreditării unității sanitare se constată prin ordin al Președintelui ANMCS după verificarea remedierii neconformităților cuprinse în planul de măsuri”, se arată în comunicatul prin care ANMCS a anunțat suspendarea acreditării.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
7 comentarii