G4Media.ro

SURSE Demisia lui Cristian Ghinea ar putea fi amânată de premierul Cîțu…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

SURSE Demisia lui Cristian Ghinea ar putea fi amânată de premierul Cîțu din cauza PNRR, programat să fie adoptat în septembrie de Comisia Europeană

Demisia ministrului Cristian Ghinea din fruntea ministerului investițiilor și proiectelor europene ar putea fi amânată de premierul Florin Cîțu pe motiv că în luna septembrie se așteaptă adoptarea Planului Național pentru Relansare și Reziliență, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

În plus, după adoptarea PNRR, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen are programată o vizită în România.

Demisia este un act unilateral, dar potrivit legii ”demisia din funcția de membru al Guvernului se anunță public, se prezintă în scris prim-ministrului și devine irevocabilă din momentul în care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai târziu de 15 zile de la data depunerii”.

Altel spus, premierul Florin Cîțu poate întârzia timp de două săptămâni demisia efectivă din funcție a lui Cristian Ghinea, timp în care acesta își poate exercita atribuțiile de ministru. Potrivit surselor G4Media.ro, ministrul Ghinea și premierul Cîțu au avut o relație ”corectă” în timpul discuțiilor pe tema PNRR.

Miniștrii USR PLUS și-au depus, marți dimineață, demisiile din Guvernul Cîțu. Aceștia au înregistrat demisiile atât la ministere, cât și la Secretariatul General al Guvernului. În momentul depunerii demisiilor, premierul Florin Cîțu nu se afla în Guvern și nu a existat o întâlnire între acesta și miniștrii demisionari, au declarat surse politice pentru G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Totusi sa fi prim ministrul tarii, sa ai o oportunitate de a ramane in istorie pentru ceea ce faci, si tu sa vrei sa fi si presedintele PNL, e din capul locului dovada caracterului orbit de putere a lui Catu. Mi-l amintesc si acuma cum parca murea cu pesedistii de gat acum 2 ani, ca azi sa se transforme chair el intr-unmanelist politic.

    • În ce țară din lumea asta un partid aflat la putere se războiește cu primul ministru pentru schimbarea unui ministru? Primul ministru are dreptul să schimbe când doreste si considera pe oricare ministru.Dar ce pretentii sa ai de la o grupare fără ideologie si fara coloana vertebrală.

    • Domnule leo, conform constituției, dacă guvernul este format intr-o coaliție, înainte de demiterea unui ministru care nu aparține partidului din care face parte prim-ministrul, trebuie convocată șefia coaliției, adică președinții partidelor care fac parte din coaliție si li se prezintă motivele pentru demitere. Apoi în urma discuției, fie se ajunge la o demitere, cu care sunt de acord toți din coaliție, fie nu, si atunci poate apărea o criză politică. Ei bine cîțu a încălcat regulile coaliției când l-a demis pe Stelian Ion fără să discute cu coaliția. Iar iohanis avea rolul de mediator. Dacă prim-ministrul nu a dorit asta,era de datoria lui să medieze. Înainte de a semna decretul de demitere, trebuia să cheme liderii coaliției la discuții pt a încerca evitarea situației în care ne aflam. Atât Cîțu cât și Iohanis au încălcat regulile unei coaliții. Dacă Stelian Ion trebuia sau nu demis este irelevant acum. Modul corect de demitere este cel pe care l-am explicat mai sus

  2. Pai e Bode acolo care e problema

  3. Presimt încă 30 ani de hoție și emigrare masivă. Bănuiesc că se știe că datorită emigrării masive , sistemul de pensii etc va fi vaivai

  4. Lumea s-a lamurit ca pe surse se poate spune/declara mai orice.
    Pe deductii nu prea vezi multe articole: de PREVENIRE se ocupa cineva, de CALITATE?
    Daca orice chestie banala se „tranșeaza” in instanta inseamna ca avem un sistem BOLNAV, nu?

  5. Bode este multidisciplinar….

  6. cel mai bun e fratele Bode, traiasca familia lui ca mult ne ajuta..Bode e bun sa fie pus ministru la toate ministerele deodata, oricum nu sunt multe pe care sa nu.le fi condus

  7. Înseamnă că cele 45 de zile pentru prezentarea guvernului în parlament curg abia după plecarea lui Ghinea. Interesant.

    • demisia este un act unilateral.
      poate catzu sa stea in cap si sa nu accepte…ai depus demisia,paaaaaaaaa!

    • Nu e chiar asa, conform codului muncii poti fi obligat sa stai 15 zile in preaviz.

  8. Ce manevre au mai gasit astia ai lui Citu ca sa ramana in functie, daca Ghinea ramane acolo nu mai trebuie sa mearga in Parlament.

  9. Poate rămâne în echipa câștigătoare

  10. Noapte mintii.
    Te tine cu forta ministru ca sa mai castige 2 saptamani.
    O motiune de cenzura nu se poate depune asa cum prevede constitutia (cu 25% din parlament) ci cu o majoritate in BPN (practic NIMENI nu poate depune motiune de cenzura daca USL nu vrea, pentru ca au majoritate in BPN).
    Asa va imaginati voi democratia penelistilor?

  11. Sigur pentru finalizarea PNRR-ului se amana demisia lui? Eu credeam ca i se pare lui Gorghiu ca e semnatura neconforma sau scanata pe demisie.

  12. oameni politici.
    la limita îi înțeleg pe unii ce chiar au vrut sa faca ceva si pentru alții şi şi-au riscat cariera.
    Ghinea? nu stiu cat a riscat, dar cred ca e frustrant sa „munceşti” la adunat, comparat, corectat tabele excel, texte in word pentru a aduce miliarde tarii si apoi, ca rasplată, sa primeşti şuturi in fund de la toți.
    daca ar fi delegat munca unor consultanti specializati, acum chiar se merita sa dai doua trei miluoane pentru a castiga 20, 30 de miliarde.
    atunci el cu echipa lui erau doar supervizorii aveau cred demult ok-ul comisiei.
    pentru varianta „castigatoare” a pnnr putea „investi” inca 1 milion de euro, o nimica toata, in doua-trei saptamani de „brainstorming” la mare, la munte departe de stresantul Bucureşti si aveam banii de la UE sigur.
    asa munca sisifică, rezultat nul incă.
    Portugalia, Greacia auin schimb banii.
    de ce noi suntem mai „speciali” ?

  13. Pai ,n-a preluat ca interimar insusi cel mai cel dintre cei,onor prim-ministrul Catu? sa mearga,sa sustina,sa-l vedem la treaba,ca pana acum l-am vazut doar la sforarii?apoi ,s-o primeasca pe Ursula (daca mai vine)

  14. PNRR nu va fi adoptat fără un guvern legitim.
    Cu sau fara moțiune guvernul lui Câțu a picat prin demisia USR și nesustinerea lui de către o formațiune politică din coaliția de guvernare.

  15. Moțiunea de cenzura este cea mai plauzibila.Alegeri anticipate.Si cel mai bun partid are dreptul de a alege prim ministrul .Daca hoțul de Johanis nu accepta,suspendarea lui.

  16. Era ceva de așteptat, Ghinea a făcut declarații că nu ar pleca din Guvern. Plus că mie îmi face impresia că tot ce vedem este praful din ochii românilor. După discuția cu plăvanul din fruntea țării, Barna va veni că mielul și va intra în alianță, pe motiv că vrea binele românilor. Avem ce am votat, am schimbat hoții de stânga cu hoții de dreapta. Data viitoare voi vota AUR, la ăia prostia este în statut, așa că nici pretenții nu voi avea de la ei.

  17. Smecheria si abuzurile liberalilor, in frunte cu Câtu, sunt revoltatoare.