G4Media.ro

SURSE Deschiderea școlilor începând cu 8 februarie ar putea fi decisă azi…

Sursa foto: presidency.ro

SURSE Deschiderea școlilor începând cu 8 februarie ar putea fi decisă azi la Palatul Cotroceni. Președintele Iohannis se consultă pe această temă cu premierul și mai mulți membri ai guvernului

UPDATE: Ședința de lucru a președintelui Klaus Iohannis cu premierul Cîțu și membri ai Guvernului începe la ora 16.00, potrivit unui anunț al Administrației Prezidențiale.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea joi, 14 ianuarie a.c., ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de lucru la care vor participa Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol”, precizează comunicatul.

Știrea inițială: Președintele Klaus Iohannis a invitat joi la Palatul Cotroceni mai mulți membri ai guvernului pentru o discuție pe marginea posibilității deschiderii școlilor începând cu semestrul al doilea, pe 8 februarie, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Potrivit acestora, printre cei chemați la discuția cu șeful statului se numără premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și șeful DSU, Raed Arafat.

Sursele citate au explicat că președintele Iohannis consideră că în acest moment există suficiente date astfel încât să poată fi luată o decizie în privința deschiderii școlilor.

La finalul întrunirii de la Palatul Cotroceni este așteptată o declarație din partea șefului statului, în care să fie anunțate concluziile discuțiilor.

Nu se pune problema ca elevii să mai revină în bănci în semestrul 1, cursurile urmând să se desfășoare în continuare online până la finalul lunii ianuarie, au mai explicat sursele citate.

Mai mulți oficiali guvernamentali, inclusiv ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu, și șeful DSU, Raed Arafat, au declarat zilele trecute că școlile ar putea fi deschise începând cu data de 8 februarie.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Exista pe naiba!In conditiile in care doar 7 % din profesori s-au inscris pe liste pentru a fi vaccinati transmiterea rapida a virusului va face ravagii.Sistemul sanitar nu e compus din roboti, angajatii sunt epuizati si deprimati, pe fondul pandemiei si acordarii sporului de 30 % doar prefecturilor, iar coroborat cu protestele MAi si ale sistemului sanitar pe tema inghetarii drepturilor, situatia va scapa efectiv de sub control.

    • Da, dar nu contează. Acum avem vaccin și profesorii au acces la el. Cine se vaccinează bune, cine nu iarăși bine, e decizia fiecăruia. Școala trebuie deschisă, doar nu o să o ținem închisă fiindcă niște aiuriți au frică de ace.

    • Ori esti troll. De unde scoti matale 7%??? Din fabrica de troli? Procentul e pe la 40%.

    • Au mai fost statisticieni pe la tot felul de televiziuni care au prezis dezastrul. Cu o rata de infectare 3:1 se ajugea dupa 10 infectati la rand la 50.000 de bolnavi noi pe zi. Realitatea a dovedit ca e diferita fata de statistica si in alte ocazii. Asa ca nu da de sigur ca situatia scapa de sub control, ca nu ai pe ce te baza.

    • @eroare.Realitatea din teren.Directorii au facut liste cu angajati doar pe vorbe, fara cnp, semnatura privind acordul dat.Discutiile au fost…ma trec sa nu zica isj ceva, dar nu ma duc!Asta-i raportarea lui dom ministru, insa nimeni nu-l intreaba daca are acordul scris al celor din tabele!

  2. Școlile trebuie deschise imediat. Suntem chiar de râsul lumii. Sunt multe țări în carantină strictă, dar școlile NU LE-AU ÎNCHIS !!! Iar dacă profesorii refuză vaccinarea – afară cu ei, concediați, adio. Oricum aveam un învățământ de toată jena, dar școlile închise de 1 an (on-line-ul ăla e numai de formă) nici zugravi nu o să mai producă școala…

    • Ce gandire comunista ai: daca refuza sa se vaccineze afara cu ei!

      Pai mai nea Marin – vaccinul este optional si nu poti obliga pe nimeni sa il faca. Poti sa mori de ciuda cat vrei insa asta este realitatea.

      Vezi ca ai gresit tara, mars in siberia ca acolo e obligatoriu tot ce hotaraste maretul conducator.

    • Vaccinul este opțional, dar nu este opțional să pui în pericol pe alții. Libertatea ta se termină când aduci prejudicii celor din jur, adică ai drepturi dar și obligații, altfel ne-am împușca pe străzi de atâta libertate…

    • @Miki: pai cine se simte in pericol se poate vaccina pentru a nu depinde de ceilalti.

      Vezi ca ce scrii tu nu are legatura cu subiectul; nu poate fi nimeni obligat sa faca ceva ce tine de sanatatea sa.

    • Marinica ai perfecta dreptate dar ar fi bine sa ne uitam in curte la noi.Nu putem sa comparam infrascutura din educatie din Romania cu alte tari.
      Cand ai scoli in care se invata in doua schimburi e cam greu sa realizezi conditiile pentru protectia copiilor.
      Problema cea mai mare nu este in scoli ci transportul.
      Cel mai bine ar fi pe plan local, fiecare sa decida in functie de evolutia cazurilor existente.

  3. Sa o deschida odata ca m-am saturat de cate discutii sunt pe aceasta tema. Oricum parintii vor constata ca ai lor copii care s-au plans de scoala online vor invata fix la fel si la scoala in format fizic. Iar legat de vaccin: acesta este optional, si-l face cine vrea, profesor sau nu.

  4. Iar merg eunucii la palatul sultanului .Mai ușor vine muntele la Mahomed. Până și Putin se duce la guvern,numai Marele Leneș aduce nevertebratele la el.Mama ei de democrație și ce PM măreț.

  5. Pt.@Ion. Unii sunt chiar ei dovada că educația e corigentă în România. Altfel ai știi @Ion că, spre exemplu, personalul din frizerii și coafuri trebuie să-și facă analize periodic. Sau cei din horeca. Sau personalul sanitar. Și, dacă refuză, nu pot practica. Așa și cu profesorii, e opțional vaccinul, nu-i obligă nimeni să și-l facă. Dar dacă nu-l au, sunt liberi să se angajeze la cules de căpșuni.

    • Mai comunist mic se vede ca nu esti coerent in gandire. Tu compari niste analize cu un vaccin ?
      Presupun cumva analizele un risc cum presupune un vaccin sau orice alta interventie asupra organismului?

      Vezi cat de limitat esti? Daca nu, mai uita-te o data in oglinda.

  6. Preocupari mari: Romania Educata cu Zodii si Horoscop si Numerologie…
    13 Ianuarie 2021: „Zodiile ca “metodă” de predare, într-un proiect cu finanțare de la Ministerul Educației, și culorile paranormale – noi mostre de pseudoștiință folosită în învățământ / Ghid de “bune practici” didactice: Albastrul crește capacitățile paranormale, portocaliul eliberează toxinele din colon.
    Culorile care vindecă afecțiuni și descrierea personajelor prin semnul zodiacal sunt noi exemple de situații, ieșite la iveală în ultimele zile, în care pseudoștiința e recomandată spre folosire în școlile românești. Un DOCUMENT cu ANTETUL Ministerului Educației, cu strategii didactice pentru învățământul universitar și care vorbește despre “metoda horoscopului” de predare la limba română, a început să circule în mediile universitare, după cazul numerologiei recomandate școlilor gălățene.
    Iar zilele trecute, pe Facebook, Alexandru Toma Pătrașcu, fondator al Bucharest Science Festival și al Asociației Secular-Umaniste din România, a notat cazul unui GHID de bune practici în educație, publicat sub cCOORDONAREA Inspectoratului Școlar Județean Iași, în care se vorbește despre puterile paranormale ale unor culori.
    “Sunt profesor de matematică. Ce facem? Introducem și astrologia după aceea? Introducem studiul zodiilor în școală? Nu”, spunea pentru EduPedu.ro, săptămâna trecută, Secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Sorin Ion, referindu-se la cazul numerologiei propuse în școlile din Galați. Oficialul se poate să se fi grăbit cu DEZMINTIREA privind zodiile, pe măsură ce apar noi eEXEMPLE de pseudoștiință PROPUSA pentru activitatea didactică.

    Cititori EduPedu.ro au semnalat un DOCUMENT, care circulă în mediul decidenților universitari în ultimele zile, DOCUMENT ce poartă în antet SIGLELE Ministerului Educației și a Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, în care este RECOMANDATA “metoda horoscopului” la orele de română. Metoda, mai veche, continuă să fie astfel promovată SI recent în Universități.
    Este vorba despre un modul dintr-un Proiect cu titlul “Îmbunătățirea calității activității didactice și a respectării deontologiei și eticii academice în Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, proiect ce a obținut finanțare în 2017. Acesta notează, la “Elemente și strategii didactice aplicate în învățământul universitar”, “metoda horoscopului”, după cum reiese din documentul consultat de Edupedu.ro:
    “Bazată pe activitatea în grupuri de patru elevi, metoda horoscopului este utilă în activitatea didactică ce presupune caracterizarea unui personaj”. Profesorul “înmânează elevilor textul ce va fi analizat și o listă cu trăsăturile fiecărui semn zodiacal în parte”, personajul urmând să fie caracterizat “prin introducerea acestuia într-un semn zodiacal”.
    Edupedu.ro a solicitat Ministerului Educației informații suplimentare despre finanțarea acestui proiect. Vom reveni cu răspunsul.
    Alexandru Toma Pătrașcu notează și el acest caz, pe Facebook, arătând că situația persistă de multă vreme: “De ani buni, ‘metoda horoscopului’ este recomandată pentru folosirea la orele de română; ‘o metodă activă, atractivă și relaxantă’. Cum să nu colcăie pseudoștiința în școli atunci cînd pentru nenumărați profesori este perfect acceptabil să le dea copiilor fișe de lucru în care să fie descrise ‘caracteristicile zodiilor’?”
    Răspunzând unui comentariu potrivit căruia ar fi vorba despre o “joacă” didactică, în care accentul e pus pe personaje, nu pe zodii, Pătrașcu răspunde: “Trecând peste faptul că NU este prezentată ca o joacă, problema e că banalizează și face acceptabilă imbecilitatea astrologiei”.

  7. O sa iasa la ora 18 si o sa spună ca parerea mea e ca… am vorbit cu specialiștii… o sa mai analizam… etc..

  8. Iar ne gandim daca sa deschidem scolile?
    Ne gandim, da.🤔
    Si iar ne gandim….🤔
    Si tot asa. Ramane sa ne mai gandim.🤔