SURSE: DNA a cerut primăriei Sectorului 1 lista persoanelor care au primit locuinţe sociale în mandatului fostului edil PSD Daniel Tudorache
DNA a solicitat primăriei Sectorului 1 lista persoanelor care au primit locuinţe sociale în perioada 2016 – 2020 în mandatul fostului edil PSD Daniel Tudorache, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. În plus, DNA a solicitat normele privind condiţiile de acordare a acestor locuinţe sociale. Documentele trebuie predate până la data de 16 noiembrie 2021.
Solicitarea a fost formulată de adjunctul şefului Secţiei a II-a din DNA, procurorul Mihai Prună, în dosarul 430/P/2021. În acest caz, procurorii fac investigaţii privind o presupusă infracţiune de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
G4media.ro a arătat aici că locuinţele pentru tineri ale Primăriei Sectorului 1 de lângă Piaţa Victoriei, cu chirii de 100 de euro pe lună, erau înţesate de pile. Printre chiriaşi se numărau şi persoane cu legături de partid, precum o consilieră a fostului primar PSD Daniel Tudorache, sau persoane care aveau mai mult de 40 de ani în momentul semnării contractelor de închiriere ori care au venituri şi conturi frumuşele.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul primăriei Sectorului 1, administraţia sectorului 1 deţine 753 de locuințe sociale și 58 de locuințe pentru tineri, însă cererea este mult mai mare. Din 1996 până în 2017, au fost înregistrate 7100 de solicitări de locuinţe sociale din partea unor persoane cu venituri reduse sau evacuate din case retrocedate. Anual sunt depuse în jur de 100 de noi cereri de locuințe sociale
În 2008, Consiliul Local al Sectorului 1 a hotărât achiziționarea de locuințe de pe piața liberă pentru a face faţă acestor cereri. În 2010 a fost aprobat programul Deceniul Locuirii 2010 – 2020 care a presupus construirea a 414 locuințe sociale, din fonduri proprii, pe Șoseaua Odăi.
În această vară, Consiliul local al Sectorului 1 a schimbat criteriile de acordare a locuinţelor sociale şi pentru tineri. Cele mai mari punctaje sunt atribuite persoanelor evacuate cu hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă dintr-un imobil retrocedat/sau care locuiesc într-un imobil ce a fost retrocedat de mai mult de 5 ani, persoanelor invalide și bolnavilor cronici, familiilor monoparentale, persoanelor care au o vechime a cererii de atribuire a unei locuințe sociale mai mare de 6 ani, persoanelor care au venituri mai mici decât salariul minim pe economie şi tinerilor care provin din instituții de ocrotire. Detalii aici.
Foto: Daniel Tudorache (InquamPhotos / Sabin Cirstoveanu)
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank
29 comentarii