G4Media.ro

SURSE Doi candidați pentru șefia DNA: Nistor Călin și Crin Bologa /…

Sursa: Agerpres/ Autor: Radu Tuta

SURSE Doi candidați pentru șefia DNA: Nistor Călin și Crin Bologa / La DIICOT, două nume noi în cursă: Ioana Albani, premiată de FBI și Viorel Badea, procurorul din cazul Guccifer

Actualul șef interimar DNA, procurorul Nistor Călin, s-a înscris pentru funcția de procuror șef al DNA, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare. Călin a fost unul dintre adjuncții lui Kovesi, considerat ”meseriașul” DNA, însă ar fi căzut în dizgrație din pricina unor divergențe profesionale legate de soliditatea probatoriilor din cazurile DNA trimise pe masa instanțelor, au excplicat sursele G4media.ro.

Spre exemplu, Călin a fost unul dintre cei 4 procurori DNA care au susținut că nu ar fi fost probe pentru trimiterea în instanță a unor procurori și polițiști de la Prahova, alături de Sebastian Ghiță. Cu toate acestea, dosarul a plecat la instanță și a primit achitare, însă nu se știe ce s-ar fi întâmplat în apel, întrucât Secția specială nu a mai formulat cale de atac.

Ca procuror de caz, Nistor Călin a instrumentat dosarul fostului baron PSD de Argeș, Constantin Nicolescu, soldat cu 7 ani de pușcărie. În 2011, liderii PSD precum Victor Ponta, Marian Vanghele, Adrian Năstase, Titus Corlățean, Adrian Severin sau Viorel Hrebenciuc au făcut zid în jurul lui Nicolescu din cauza dosarului lui Nistor Călin.

„Mă uit în fiecare dimineaţă la televizor să văd dacă nu-mi vine şi mie rândul”, declara atunci Vanghelie. Vezi aici.

Totuși sub procurorul Nistor Călin, ca șef interimar al DNA, parchetul anticoruție a deturat motoarele, însă aici pot fi explicații obiective multiple: instituțiile de control precum Curtea de conturi, ANAF, corpurile de control ale ministerelor, controlate de PSD, nu au mai trimis sesizări la DNA; serviciile de informații au rărit informările din pricina deciziilor CCR care le-au redus atribuțiile în acest sens; denunțătorii nu mai vin ca în trecut să formuleze plângeri. Nu este foarte clar câte autosesizări au existat din partea procurorilor DNA, din presă sau din surse diverse.

Cu toate acestea, DNA a mai reușit câteva cazuri tari precum cel al fostului trezorier PSD Mircea Drăghici sau trimiterea în judecată a oamenilor lui Sebi Ghiță, lucru de neconceput până acum.

În plus, dosarele trimise în instanță au căpătat un standard ridicat al probatoriilor, precum cazurile Blejnar, Duță sau Vlădescu.

Vezi un exemplu aici.

DNA-ul condus de procurorul Călin a dat și rateuri. Un exemplu este clasarea dosarului privind fondurile operative cheltuite pe lux de către șefii serviciului secret al MAI, precum Gelu Oltean de la DIPI.

Un alt candidat la șefia DNA este procurorul Crin Bologa, fost șef al Parchetului Sălaj și fost șef al DNA Cluj în perioada 2005-2008. Potrivit unor surse judiciare, el al fi plecat din DNA în urma unor neînțelegeri cu fostul șef DNA, Danel Morar.

Presa din Sălaj scria anul trecut despre el că este un om înstărit, cu 10 proprietăți imobiliare.

La DIICOT alte două nume noi. În cursa pentru procuror șef s-ar fi înscris, pe lângă fostul șef Daniel Horodniceanu și actuala șefă interimară, Giorgiana Hosu, și procurorii Ioana Albani și Viorel Badea.

Albani este fostul procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, decorată de către fostul șef FBI, David Comey, cel demis de actualul președinte al SUA, Donald Trump.

Viorel Badea este un alt procuror care s-a înscris în cursa pentru DIICOT. El este anchetatorul din dosarul hackerului Guccifer și al fratelui lui Nicu Gheară. Acum este director adjunct al Institutului Național al Magistraturii.

La Parchetul general sunt 4 candidaturi: Daniel Horodniceanu, Horațiu Radu, Laura Oprean și Gabriela Scutea.

Sursa Foto: Agerpres/ Autor: Radu Tuta

Citește și

Daniel Horodniceanu s-a înscris în cursa pentru posturile de procuror general și procuror-șef DIICOT

Șefa interimară a DIICOT, Giorgiana Hosu, intră în cursa pentru conducerea plină a parchetului anti-crimă organizată. Procurorul Horațiu Radu, fost agent al României la CJUE, candidează la șefia Parchetului General / Niciun procuror nu s-a înscris deocamdată în cursa pentru șefia DNA

Încă un candidat pentru șefia Parchetului General: Gabriela Scutea, fosta adjunctă a lui Kovesi și omul care a salvat situația la OUG 13

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. O menajerie dezgustătoare!

  2. ARTICOLUL 16 – Constitutia Romaniei
    (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

    Traducere: ‘All animals are equal, but some animals are more equal than others.” Orwell

    Muritori de rand:

    Fapt: pensia minima 704 lei net
    Salariu minim: 1300 de lei net
    Varsta iesire pensie 65-70 de ani

    Speciali:

    Bani de casa, drum, credite platite, vacante, pensia poate ajunge si la 15000 de euro,

    Salariu MINIM in medie 3000 de euro,

    Varsta pensionare 40-45 de ani.

    Fără Pensii Speciale in Justitie