G4Media.ro

SURSE Dragnea ia în calcul să-i propună Ecaterinei Andronescu funcția de ministru…

Ecterina Andronescu, la congresul Partidului Social Democrat (PSD), în București, sâmbătă, 10 martie 2018. Inquam Photos / Alberto Gro4sescu

SURSE Dragnea ia în calcul să-i propună Ecaterinei Andronescu funcția de ministru al Educației. Andronescu: Nu sunt de vânzare

Liviu Dragnea ia în calcul să-i propună Ecaterinei Andronescu funcția de ministru al Educației, au declarat surse din PSD pentru G4Media.ro.

Soluția liderului PSD vine în contextul Comitetului Executiv de sâmbătă și în eventualitatea unei remanieri, iar scopul principal este acel de a-i reduce la tăcere pe adversarii interni, revigorați de scrisoarea deschisă prin care Andronescu i-a cerut demisia lui Dragnea de la șefia partidului.

Contactată de G4Media.ro, Ecaterina Andronescu a declarat că nu a primit nicio ofertă de a prelua Ministerul Educației și că i s-ar părea ciudat să se întâmple acest lucru după scrisoarea deschisă antiDragnea, transmisă la jumătatea aceastei luni.

”Nu am primit această propunere. Cum v-ați putea închipui după scrisoarea pe care am trimis-o? 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”, a declarat Andronescu pentru G4Media.ro.

(Foto: Inquam Photos / Alberto Grosescu)

Pe 14 august, la 4 zile după reprimarea violentă a mitingului antiguvernamental din Piața Victoriei, Ecaterina Andronescu, fost ministru al educației și fost lider al PSD București, în prezent marginalizată în partid, i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate și să se retragă din fruntea Partidului Social Democrat, ”pentru binele României și pentru binele PSD-ului”. ”Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru”, se arată într-o scrisoarea deschisă a Ecaterinei Andronescu, intitulată SOS PSD, transmisă G4Media.ro.

Mesajul lui Andronescu a constituit un prilej pentru adversarii lui Liviu Dragnea din interiorul PSD de a se reactiva și a pune în discuție poziția acestuia de lider al formațiunii.

Cei care au speculat primii momentul au fost Niculae Bădălău, fost președinte executiv al PSD, îndepărtat din conducerea partidului de către Liviu Dragnea la congresul din martie, și Mihai Tudose, fostul premier forțat să demisioneze la începutul acestui an.

Astfel, Bădălău le-a transmis un mesaj intern – obținut de G4Media.ro – senatorilor PSD, prin care îi ia apărarea Ecaterinei Andronescu și face apel la ”calm și prudență” în partid.

”Fără a face referire la fondul scrisorii deschise adresate de doamna profesor Ecaterina Andronescu membrilor PSD, am convingerea fermă că toți colegii social-democrați trebuie să ținem cont de vechimea colegei noastre în partid (26 de ani), de faptul că este una dintre cele mai marcante membre din PSD, cu rezultate foarte bune în sondaje, un foarte bun comunicator, un om care a dat valoare tuturor funcțiilor pe care le-a deținut prin muncă și dedicare, un dascăl de o verticalitate și profesionalism exemplare”, le-a scris Niculae Bădălău senatorilor PSD.

El a făcut apel și pentru respectarea libertății de exprimare în interiorul partidului, ”fundamentul oricărei democrații”.

”Totodată, consider că PSD este un partid puternic, unit, care garantează nu doar libertatea de exprimare ci și libertatea după exprimare, mai ales că dreptul neîngrădit la liberă exprimare reprezintă fundamentul oricărei democrații. O democraţie nu poate fi sănătoasă decât dacă libertatea de exprimare este una echilibrată. Mărturisesc că mă aștept la calm și prudență în declarații din partea tuturor colegilor, având convingerea că neînțelegerile apărute pot fi analizate și rezolvate în interiorul partidului, un partid care trebuie să rămână un spaţiu al diversităţii de idei şi de opinii, al transparenţei şi al respectului reciproc”, a mai scris Bădălău pe grupul de comunicare al senatorilor PSD.

La rândul său, fostul premier Mihai Tudose a făcut apel, într-o declarație pentru Mediafax, pentru o discuţie „civilizată” în conducerea partidului despre problemele ridicate de senatorii Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău în scrisorile adresate partidului. Tudose s-a referit la scrisoarea transmisă de Bădălău la începutul anului, prin care solicita mai multă democraţie în partid şi întâlniri săptămânale în Biroul Permanent, la care să participe şi „miniştrii cei mai semnificativi”.

„Eu cred că este nevoie de o discuţie în partid şi nu numai pe temele supuse atenţiei de dna Andronescu. A fost şi scrisoarea dlui Bădălău din ianuarie, da? (…) Nu înţeleg cum se pot exprima public unii colegi de-ai mei înfierând exprimarea publică. Păi nu vi se pare că ceva e cam nonsens aici? Mai multe scrisori care înfierează public luarea de poziţii în public? Haideţi să ne păstrăm pentru discuţiile din partid. Plus tonul folosit. Putem să fim sau să nu fim de acord cu opinia cuiva, dar dna Andronescu nu a folosit un ton jignitor la adresa nimănui, e opinia domniei sale”, a declarat fostul premier pentru Mediafax.

În ceea ce privește scrisoarea lui Niculae Bădălău, acesta a solicitat pe 8 ianuarie, înaintea mazilirii lui Mihai Tudose din funcția de prim-ministru, „renaşterea democraţiei interne” din partid, afirmând că au fost făcute mai multe greşeli care au dus la suspendarea ei, precum demiterea propriului guvern, anumite decizii anunţate şi abandonate sau faptul că nu toţi cei care au devenit miniştri aveau competenţele necesare pentru a merita un loc în Guvern.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Adica un ministru al educatiei care vorbeste corect? Naaa, ar fi ca nuca in perete in guvernul asta :))

  2. ea nu e de vanzare, e pe gratis 😀

    • #Andrei: spui prostii. O gluma ieftina. Ecaterina Andronescu are mai mult curaj si demnitate decat toata politichia romaneasca la un loc.

    • mananci cu polonicu. individa asta e groprarul invatamantului romanesc. cea care a conceput „fabricile de diplome” prin desfiintarea scolilor profesionale. printre altele. daca incep sa enumar, nu se mai termina.

      daca japita asta are curaj si demnitate, eu sunt pilot de formula 1. nu te lasa pacalit de faptul ca s-a luat un pic de dragnea. a fost lasata pe afara de la furat, de aia tipa. si nu, nu era deloc o gluma (ieftina sau scumpa), eu chiar vorbeam serios.

    • @dada

      Da-daaaaaa, este aproape un arhanghel al politicii romanesti. D’ala care mananca rahat!

  3. Deci mai sunt unii membrii ai psd care au coloana vetrebrala si nu sunt cu capul plecat in fata lui dragnea? Vom vedea daca au membrii care mai tin la tara asta si la populatie dupa Comitetul executiv de sambata a psd.

  4. EI, LASA, CA VA INTELEGETI VOI! VA CURGE PCR, FSN, PDSR, PSD PRIN VENE.

  5. TIPĂTESCU (cu insinuare) : Dacă s-ar retrage Comitetul permanent și am rezerva un loc pentru prea iubitul d. Cațavencu?…
    CAȚAVENCU (zâmbind și cu bonomie) : E un nimic, stimabile…
    TIPĂTESCU: Dacă în postul de advocat al statului s-ar numi același d. Cațavencu?…
    CA ȚAVENCU (asemenea) : E puțin, onorabile…
    TIPĂTESCU: Dacă în locul de primar, vacant acum, și în locul de epitrop-efor la Sf. Nicolae s-ar numi tot nenea Cațavencu? ‘Ai? (Cațavencu surâde cu un gest de refuz) Și dacă și moșia „Zăvoiul” din marginea orașului…
    CAȚAVENCU (zâmbind asemenea) : Dă-mi voie, stimabile, un om politic trebuie, este dator, mai ales în împrejurări ca acele prin care trece patria noastră, împrejurări de natură a hotărî o mișcare generală, mișcare (mângâie și umflă cuvintele distilându-și tonul și accentul) ce, dacă vom lua în considerație, trecutul unui stat constituțional, mai ales un stat tânăr ca al nostru, de abia ieșit din… ” (I. L. Caragiale​ – „O scrisoare pierdută”)

  6. ” 110% sau cât vreți dvs peste 100% nu se va întâmpla să mi se propună funcția de ministru al Educației. Eu nu sunt de vânzare”

    N-a spus ca nu ar accepta, doar ca nu se va intampla. Daca i s-ar propune ar sari pe functie instant.

    • ba da, exprimarea „nu sunt de vanzare” asta inseamna, ca nu ar accepta. altfel, la ce vanzare s-ar referi, ca nu pricep?