G4Media.ro

Surse Financial Times: Ucraina rămâne într-adevăr fără muniție pentru apărarea antiaeriană, iar…

Sursa foto: en.missilery.info

Surse Financial Times: Ucraina rămâne într-adevăr fără muniție pentru apărarea antiaeriană, iar acesta va fi subiectul principal al întâlnirii de la Ramstein

Financial Times relatează, citând surse, că subiectul principal al reuniunii aliaților Ucrainei, care va avea loc vineri la baza militară Ramstein din Germania, va fi refacerea stocurilor de muniție pentru apărarea aeriană ucraineană. Acest lucru este important nu numai pentru protecția împotriva atacurilor rusești, ci și pentru succesul ofensivei așteptate a armatei ucrainene, potrivit BBC.

Epuizarea iminentă a muniției pentru sistemele de apărare aeriană ucrainene, în special cele de fabricație sovietică, a fost una dintre principalele dezvăluiri din documentele Pentagonului, scurse pe rețelele de socializare la începutul lunii aprilie. La Kiev, existența acestei probleme a fost recunoscută neoficial. Iar acum, surse anonime au confirmat-o pentru FT. Ziarul se referă la ele ca fiind „europene”, fără a preciza țara.

Dacă muniția pentru sistemele de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune se termină cu adevărat, consecințele pentru Ucraina vor fi grave. „Dacă bombardierele rusești cu bombe neghidate pot zbura nestingherit, atunci totul pare sumbru”, a declarat o sursă citată de ziar.

În ultimii ani, Rusia a folosit pe scară largă aviația în Siria, unde rebelii nu aveau apărare aeriană. Acest lucru a dus la distrugerea pe scară largă a unor orașe precum Alep. În Ucraina, avioanele de război rusești au început să evite spațiul aerian ucrainean după primele zile de război, operând fie în apropierea liniei frontului, fie, precum bombardierele strategice, la mii de kilometri distanță.

Vineri, la Ramstein va avea loc o altă reuniune a aproximativ 50 de țări pe tema nevoilor prioritare ale Ucrainei, iar subiectul principal de data aceasta va fi tocmai apărarea aeriană – nu tancurile, nu muniția de artilerie, nu avioanele de luptă, despre care s-a discutat mult la reuniunile trecute.

Potrivit unei alte surse a ziarului, transferul recent de avioane de luptă MiG-29 de către țările est-europene a fost dictat în primul rând de dorința de a consolida apărarea aeriană a Ucrainei.

Supremația aeriană este unul dintre principalii factori de succes în spargerea apărării în profunzime, spun experții militari, iar eșecul Ucrainei de a asigura o astfel de condiție se adaugă la riscurile pentru viitoarea ofensivă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sunt curios de unde mai găsește NATO muniție tip sovietic pentru sisteme S-300 ucrainene.
    Ucrainenii au mers deja cu jalba in proțap pe la toate tarile prietene care mai au sisteme din astea.

    • Au mai ramas Iran, China, Coreea de Nord, India – poate de aici.
      Sau poate le cumpăra direct de la rusi, ca aia si-ar vinde si mama pentru un bănuț in plus.

    • Au sisteme de aparare moderne, primite atat din Germania, Italia cat si Franta. Vor primii munitie…sunt convins. Precum or sa primeasca si avioane si tancuri.

    • Mai nou, am citit atat in presa internationala cat si pe twitter, ca vor primi arme si munitie atat din Coreea de Sud cat si Japonia. Au primit si rachete din Egipt….si vor mai primi.

    • @DaciaLogan1: Cele occidentale sunt insuficiente, deocamdată au primit câteva si prea multe nu sunt disponibile.
      Bateriile S-300 sovietice ale Ucrainei (peste 100) sunt bine distribuite si acoperă atât aglomerările urbane cat si frontul.

    • @vct, cauta sa vezi daca cele sovietice sau cele occidentale apara Kiev-ul si orasele mari din Ucraina.

    • @DaciaLogan1: Cred ca distribuirea acestor baterii este secret de stat.
      Dar numărul bateriilor este foarte important, atunci când rusii lansează un raid cu zeci/ sute de rachete + drone simultan .