G4Media.ro

SURSE Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia a…

sursa foto: Captură video

SURSE Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia a informat ISU încă din 2020 că stația a fost închisă

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, reprezentată de Ionuț Daniel Doldurea, fiul primarului din Caracal,  a informat ISU încă din 2020 că stația a fost închisă, conform informațiilor G4Media.

În momentul exploziei de la Crevedia se muta gaz lichefiat dintr-o cisternă în alta, conform informațiilor G4Media. De asemenea, un control din 2020 a găsit o pompă de transvazare neomologată, mai precizează sursele citate.

De asemenea, firma care opera acea locație nu mai avea autorizație de securitate la incendiu din iulie 2020 și era închisă din octombrie același an.

Potrivit informațiilor G4Media, pe acea locație nu mai funcționa o stație GPL, ci un depozit utilizat de cisterne de GPL.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu zeci de răniți, se numește Flagas SRL și îi aparține fiului primarului PSD din Caracal.

Acționarii firmei Flagas SRL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) si Cosmin Ionuț Stinga (49%), potrivit Termene.ro.

Ionuț Daniel Doldurea e fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea.

Edilul a confirmat la România TV că stația aparține fiului său. Ion Doldurea a afirmat că în momentul cumplitei tragedii se afla în străinătate, unde se pregătea să participe la o conferință, însă va reveni de urgență în țară cu primul avion.

Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL pe 2022 a fost de peste jumătate de miliard de lei, mai precis 595 de milioane de lei. Iar profitul pe 2022 s-a cifrat la 32 de milioane de lei.

Ionuț Daniel Doldurea e și administrator al firmei.

Primarul din Crevedia a de larat sâmbătă că firma funcționa chiar și după ce avizul îi fusese retras.

La depozitul de GPL al firmei Flagas au avut loc sâmbătă cel puțin trei explozii soldate cu peste 40 de răniți, printre care și 25 de pompieri.

Flagas s-a extins rapid în ultimii doi ani, cumpărând și firma concurentă Rombeer Crîngaşu, care opera stațile de carburant RBC. Nu e clar de unde a avut capitalul necesar pentru această achiziție fiului primarului PSD din Caracal.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. ISU a crezut pe Cuvant . Frumos . Nimeni si a mișcat dosul sa verifice ! De ce ? Pentru ca Munca de Prevenire Incendii la ISU a decedat in ianuarie 1990

    • ISU a retras autorizația, nu mai avea ce să verifice. Faptul că activitatea a continuat nu e de competenta ISU sa constate și să ia măsuri.

    • @ Bilic
      Aolooo ! E vorba de a continua o vreme munca de Prevenire . Adresa aceea NU era pe Vârful Omu sa ajungi cu alpiniști acolo ! Era in drumul lor, săptămânal , sau lunar la alte obiective . Ma leshi?

    • pai si cine verifica daca a fost inchisa corespunzator? ca banuiesc ca nu este ca la orice firma- suspenzi activitatea la anaf si gata. rezervoarele ar trebui dezafectate sau puse in conservare (care trebuie verificate in continuare). Iar 15k autoritati care se calca pe picioare si nu fac nimic

    • @ RaduB
      Lipsa procedura la ISU. Teoretic ISU are personal Specializat in a identifica asa ceva, sau, minciuna firmei ca a inchis activitatea . O simpla Declaratie la un asa domeniu de activitate ti se pare suficient ?

    • Bai nene, ISU a făcut control, a găsit probele a retras autorizația. A revenit după două luni și a dispus închiderea. Pricepi?
      Din punctul de vedere al ISU firma era închisă. Faptul că aia lucrau ilegal în continuare nu mai ține de responsabilitățile ISU. Pricepi?

    • @ Bilic
      Un comentariu mai jos, scris de tine Confirma ce ti am scris. Esti noaptea Mintii .

  2. ISU când a dispus închiderea a anunțat, in scris 7 instituții. Aia trebuiau să se asigure că acolo nu se mai desfășoară nicio activitate.

    • A fost prea „din scurt”, autoritatile nu au avut timp sa se mobilizeze. Insusi faptul ca o statie de depozitare GPL functioneaza la cativa zeci de metri de gospodariile oamenilor mi se pare ceva inacceptabil, oare ISU nu a avut nimic de zis despre asta?

    • Si cand isu dispune inchiderea, gata? Nu trebuie sa verifice ca se si aplica? De genul dosare penale, abuz in serviciu, etc.