G4Media.ro

SURSE Generalul în rezervă Florian Coldea ar fi dat vina pe Dumbravă…

Foto: InquamPhotos / Saul Pop

SURSE Generalul în rezervă Florian Coldea ar fi dat vina pe Dumbravă și Cocoru / Cum au decurs audierile maraton de la DNA / Ce bani ar fi ajuns în conturile foștilor generali

Procurorii au luat în calcul măsura reținerii față de generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, dar au optat în cele din urmă pentru o măsură mai blândă (control judiciar pe cauțiune) din pricina stării de sănătate a generalului Dumbravă, au explicat pentru G4media surse judiciare.

Potrivit acelorași surse judiciare, Florian Coldea i-ar fi indicat pe generalii Dumitru Dumbravă și Dumitru Cocoru drept principalii responsabili de gestionarea relației cu avocatul Doru Trăilă în cazul afaceristului Cătălin Hideg, relație de consultanță considerată trafic de influență de către procurorii DNA.

Potrivit surselor G4Media, generalii s-ar fi contrazis la audieri cu privire la serviciile concrete de consultanță oferite afaceristului.

Din suma de 100.000 de euro achitată de Hideg, 100.000 de lei au rămas avocatului Doru Trăilă și 400.000 de lei către generalii Coldea și Dumbravă, potrivit surselor G4Media.

Generalul în rezervă Florian Coldea, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a fost audiat joi la DNA până târziu în noapte. El e suspect într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani, alături de generalul în rezervă Dumitru Dumbravă (fost șef al direcției juridice din SRI) și de avocatul Doru Trăilă.

Când a ajuns la DNA, joi, în jurul orei 12:00, Florian Coldea le-a spus jurnaliștilor că o să facă „declarații” atunci când o să iasă de la audieri. El a rămas în sediul DNA timp de peste 13 ore.

Dosarul este instrumentat de procurorul Mihaela Iorga Moraru, șefa Secției I a DNA de combatere a corupției, potrivit informațiilor G4Media. Conform informațiilor G4Media, suspecții s-ar fi contrazis în declarații în fața procurorului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Consultanță juridică nu poate acorda decât avocații înscriși în tabelul de avocați al UNBR, calitate pe care domnii Dumbravă și Coldea nu rezultă să o aibă.Și atunci trebuie justificate sumele de bani care au intrat în posesia acestora ori a firmelor lor ,via societatea de avocați a domnului Doru Trăilă, cu ce temei au ajuns banii la ei,ce servicii de consultanță au prestat pentru dl.Doru Trăilă, oare intervenția la un magistrat în favoarea denunțătorului Hideg sau ce altceva,căci aici părțile nu se pun de acord în această privință.

    • Consultanță juridică în România poate acorda și femeia de serviciu. Chiar reprezentare în instanță cu un simplu act notarial de mandat.

    • Consultanța poate fi numită simplu consultanță, nu e necesară o detaliere. Poate fi consultanță în „scoala vieții”.

    • Domnu’ Dumbrava dădea consultanță juridică judecătorilor de la iccj. Ca să știi

  2. * nu pot acorda

  3. Nu cred că există în SRI un om integru. Se intră exclusiv pe relații iar gunoaiele se înconjoară de gunoaie.

  4. Eu vorbesc de consultanță juridică în sens legal,care permite încasarea de bani în temeiul unui contract cu efecte recunoscute legal în procedurile judiciare.

  5. Problema este cu totul alta și este probă beton(înregistrările ambientale ce s-au plimbat și pe la Ambasadă SUA…..)