G4Media.ro

Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea au primit aviz negativ de la CSM,…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea au primit aviz negativ de la CSM, Crin Bologa – pozitiv. Predoiu: ”Nu este o surpriză pentru mine”

Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea au primit aviz negativ de la secția de procurori a CSM, Crin Bologa – pozitiv, potrivit deciziei comunicate de instituție. Avizul CSM este consultativ.

Surse judiciare au declarat pentru G4Media.ro că Hossu și Scutea au fost respinse cu 4 voturi ”împotrivă” și 2 voturi ”pentru”, în vreme ce Bologa a primit aviz pozitiv cu unanimitatea voturilor.

Cei trei procurori propuşi pentru numirea la şefia Parchetului General, DNA şi DIICOT au fost audiaţi marți de Secţia pentru specialitate a Consiliului Superior al Magistraturii. Conform procedurii, CSM va acorda un aviz consultativ.

Este vorba despre Gabriela Scutea – pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Crin Nicu Bologa – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Giorgiana Elena Hosu – pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, potrivit Agerpres.

După obţinerea avizului CSM, ministrul Justiţiei urmează să înainteze propunerile preşedintelui Klaus Iohannis în vederea numirii noilor şefi ai PG, DNA şi DIICOT.

Imediat după aflarea rezultatului, ministrul Cătălin Predoiu a declarat: ”Nu sunt dezamagit, nu este o surpriză pentru mine. Vreau doar să precizez că există un întreg ansamblu de date care trebuie luate în calcul, care nu țin doar de prestația în fața comisiei. Cred că asta explică diferența între poziția ministerului și poziția CSM. Se pare că aici la consiliu lucrurile au stat invers, excesul de emotivitate al unora dintre candidați a contat în rezultat”.

Georgiana Hosu, întrebată dacă se retrage din cursă, a declarat: ”În acest moment, nu o să iau nicio hotărâre. Orice variantă poate sta în picioare. În acest moment asigur conducerea și reprezentarea DIICOT”.

Foto: Crin Bologa (InquamPhotos / Octav Ganea)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Dar Scutea avea aviz pozitiv de la SRI. Cred ca cireada #rezist e bulversata pentru ca ei vad Securitatea ca putere judecatoreasca…

    • Mai pa..rtz, ce sa zici si tu?! Cireada, cireada, da’ si cand te-o prinde, te f… de-ti ies ochii, nebunule! Veci n-o sa-ti mai trebuiasca pezedeu! Numa’ #rezist o sa scrie pe tine! Rezista, rezista ca deh…

    • O cunsoti, stii ceva despre ea?!
      Te-a instruit PSDul sau Antena 3?!

    • Comentariu logic … Va felicit pentru raționament! CSM pare să dispună și el de minte odihnita!

    • @Dorina: Dezvolti mai mult acest „comentariu logic”, te rog!
      Sa inteleaga si altii!!!

    • @victor ai o gandire asa de imputita marca latrina

      de unde stii de aviz de sri? ai surse? care-s, kgb?
      de ce crezi ca eu ca unul din #rezist am sa ma tavalesc de durere?
      creierul tau e asa de micut ca nu pricepe ca se poate ca niste oameni cinstiti(nu de aia a lui draknea, milionale ascultati de sri, sau bagati si pe protocoale la puscarie peentru ca au furat) sa doreasca cinste si corectitudine?
      la tine cine nu are aviz de la sri? varanul? basesscu? blaga? draknea? sau care iti indica luju sau cine stie ce grup de reflexie de la.psd? sau trebuie sa fie din gruparea savonea/voicu/soferica?

  2. Normal ar fi ca Iohannis sa respinga propunerile, de vreme ce sectia pentru procurori din CSM le-a avizat negativ. Altfel, cu ce s-ar deosebi de practica PSD? Eu am incredere in sectia de procurori, in timpul lui Dragnea procurorii din CSM au fost in prima linie de rezistenta.

    • ai pus punctul pe J de la justitie

      pana acum csm sectia procurori a dovedit a fi destul de corecta .. prin urmare si voturile sunt destul de personalizate

    • Mai ales că a ascultat de ccr și a demis-o pe Kovesi înainte măcar să se împlinească termenul

  3. Pariez ca la fel ar fi votat PSDeii!
    Cele 2 doamne reprezinta aripa Kovesi, atat de urata de majoritatea PSDista din CSM!
    Dna Scutea a ocupat functia de procuror general adjunct al Romaniei in perioada in care Parchetul General era condus de Laura Codruta Kovesi.
    A participat la concursul de ocupare a functiei de Procuror general din Aprilie 2019, organizat de Tudorel Toader care a RESPINS-o Intreband-o exclusiv despre Protocoalele cu SRI, nimic atceva nu l-a interesat:
    „In ceea ce priveste conduita mea in raport de protocolul respectiv, sunt foarte sigura de faptul ca inserarea formularii in conditiile legii reprezenta exercitarea atributiilor fiecarei parti, atata cat ii permite legea,” a tinut sa precizeze Scutea.
    „Apreciem sinceritatea si atasamentul la ceea ce ati considerat normal atunci. Nu are relevanta ca va asumati decizia CCR, pentru ca deciziile CCR sunt obligatorii”, a reactionat slugoil Tudorel Toader.
    Succes, dle Predoiu, succes dna Scutea!!
    Sper ca dna G. Scutea sa ajunga in fruntea Parchetului general!!!

    • Ne pișăm pe partenera SRI și fosta slugă a baragladinei Lulutza, pe numele ei Scutea ….

  4. Promovați persoane ONESTE.
    Este inadmisibil să tot propuneti mafiți, oprtunisti, ”doctori copy paste” (adică hoti.
    Ne-am săturat să fim conduși de MAFIOȚI.

  5. Sa sperăm că au „parcat” tehnica de lucru … Schongau ! Iluminism in cur, șantaj, sinucidere in direct, căcat, umilință, depersonalizare … Etc.

  6. Nu va faceti iluzii! Atata timp cat vor exista legi proaste, fara cap sau fara coada, cu dedicatii sau fara sanctiuni, sau proceduri legislative sau administrative cu avize consultative si nu obligatorii, nu va fi niciun progres in balta noastra.

  7. Era clar că vor primi aviz negativ de la CSM, în mod normal Johannis trebuie să le respingă.

  8. Este de urmarit intru consolidarea sistemului de justitie, motivarea acestor decizii ale CSM. Discutia pe fond trebuie asezata asa cum a zis min justitiei pe plan de management si profilul candidatului. In rest, articole de presa privind implicarea sau nu in redactarea unei ordonante, crearea unor legaturi intr-un context pentru alt candidat samd, nu sunt altceva decat reflectari trunchiate si superficiale – care nu urmaresc fondul problemei. De urmarit, sugerez. CSM poate avea un rol decisiv in numirea magistratilor doar daca se umple de continut, prin propriile decizii si nu prin constructii arhitecturale concepute de legislativ. Forma fara fond este mereu un pericol la adresa constructiei sistemelor.

  9. Următorul pas de bun simț, profesionalism și demnitate ar fi ca cele două respinse să-și retragă candidaturile.