G4Media.ro

SURSE Guvernul susține că reprezentanții Comisiei Europene au cerut scăderea pragului la…

Sursa foto: Pixabay / 3D Animation Production Company

SURSE Guvernul susține că reprezentanții Comisiei Europene au cerut scăderea pragului la microîntreprinderi de la 500.000 de euro la 50.000 de euro încă din acest an

Reprezentanții Comisiei Europene au cerut scăderea pragului la microîntreprinderi de la 500.000 de euro la 50.000 de euro încă din acest an pentru a crește încasările la buget și a închide portițele pentru optimizarea fiscală, au declarat joi surse guvernamentale.

”Negociem să scădem eșalonat pragul la microîntreprinderi, dar nu de anul acesta. Comisia Europeană a cerut 50.000, încercăm să negociem să fie pragul mai mare”, au declarat sursele citate.

Reprezentanții Comisiei au cerut public miercuri la București, într-o conferință de presă, ca guvernul să scadă pragul la microîntreprinderi pentru a continua să primească banii din PNRR.

În replică, ministrul Fondurilor UE, Adrian Câciu, a declarat că un jalon este cel privind pragul pentru microîntreprinderi, dar Guvernul îl consideră îndeplinit. „Comisia are o serie de observații cu privire la plafonul până la care o microîntreprindere trebuie considerată microîntreprindere”, a declarat ministrul.

El a mai spus că „Guvernul României conduce România”. „Comisia Europeană poate avea opinii. Noi suntem în discuții. Discuțiile tehnice vor continua. Rformele le facem pentru România. Evident, opiniile pot fi diferite. Concediem aceste opinii până când aceste reforme sunt făcute în interesul României. Reformele trebuie să își păstreze scopul. Modul în care o reformă se aplică este un mod contextualizat. România este o țară care are o abordare specifică asupra unui tip de reformă, nu neapărat facem o reformă și nu ne uităm care sunt efectele pozitive sau negative. Ne interesează efecte pozitive, structural. Sunt discuții, nu ne reproșează nimeni, sunt discuții. Este normal să fie discuții și cred că obiectivul nostru împreună este ca România să aibă o situație fiscală consolidate, la un moment dat.”, a declarat Câciu.

G4Media a scris săptămâna trecută că Comisia Europeană a blocat cererea 3 de plată din PNRR trimisă de guvern în 15 decembrie 2023, în valoare de 2,7 miliarde de euro, conform surselor guvernamentale. Cele mai mari probleme sunt cu reforma companiilor de stat (inclusiv RAAPPS – instituția care renovează viitoarea vilă de protocol a lui Iohannis), cu pragul de 500.000 de euro la microîntreprinderi și cu numirile la vârful companiilor din energie, dar și cu noii șefi ai AMEPIP, super-agenția care controlează firmele de stat. Săptămâna viitoare va avea loc o discuție decisivă la București.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

12 comentarii

  1. Deoarece IMM-urile de la noi din tara pot oferi servicii in UE fara a avea acolo punct de lucru, un sistem de impozitare relaxat creste competitivitatea acestor iar multor tari din UE nu le convine ca avem acest avantaj. In schimb practicile corporatiilor de a plati taxele in tarile UE in care sunt inregistrate sunt mentinute.

    • Oricum nu UE decide. Are guvernul nevoie de bani si arunca vina la UE, vinovatul de serviciu.

    • asta e politica PSDNUDMR sa gaseasca vinovatii UE, Soros, USR , PNRR, razboiul din Ucraina .. niciodata ei .. ei sunt asa de buni ca nici macar nu s-au chinuit sa isi gaseasca in partid candidat la Bucuresti

  2. Hahahahaha!!! In UE, o microintreprindere e o considerata orice afacere care are cifra de afaceri pana in 2 milioane de euro. La noi 50.000 de euro. Astea sunt afaceri de subzistenta care au maxim 1-2 angajati. Si pietarii care vand la taraba au cifra de afaceri mai mare de 50.000 de euro pe an.

  3. Bun venit 2025, ca sa stiti ce urmeaza dupa ce se vad aleshi si in functii.

  4. au cerut si reducerea deficitului bugetar, dar nu am auzit micsorandu-se de 10 ori cheltuielile bugetare

  5. UE nu a zis nimic de pensiile speciale? De umflarea aparatului de stat? De vilele de lux ce se pregatesc pentru Ales? DE avioanele de lux inchiriate de Ales? De numarul imens de secretari de stat?

  6. Traducere: UE a cerut reducerea deficitului bugetar, hai sa ne mai reducem incasarile din impozite.

    Fiecare marire de impozit mai alunga pe cineva din RO.

  7. Boloș, sluga lui Ciolacu va rămâne pe viață la Finanțe sau va alterna la șefie cu ilustrul Câciu. Cum de sunt posibili asemenea miniștri?

  8. Deci UE care are limita la microîntreprinderi de 2 milioane euro forțează PSD să scadă limita la 50.000 euro dar nu are o problemă cu pensiile speciale si salariile bugetarilor! 😀
    Ciolacu a intrat in faza a doua a puterii, înfumurarea, ne ia de proști! Abia aștept faza a treia!