G4Media.ro

Oficial: Ludovic Orban va transmite luni Parlamentului solicitarea de învestire a noului…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Oficial: Ludovic Orban va transmite luni Parlamentului solicitarea de învestire a noului guvern. Va începe să curgă termenul de 60 de zile necesar dizolvării Camerei Deputaților și Senatului

UPDATE: Premierul Ludovic Orban a confirmat vineri într-o conferință de presă la Balș: ”Luni am convocat la ora 10 conducerea PNL și după decizia BPN vom înianta către Birourile permanente ale Parlamentului lista guvernului și programul de guvernare, urmând ca, în conformitate cu regulamentul camerelor, parlamentul să programeze plenul la care să dă votul de învestire în termen de 15 zile”.

Articolul inițial: Ludovic Orban, în calitate de premier desemnat, va transmite Parlamentului luni, 10 februarie, solicitarea de învestire a noului guvern, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Din momentul respectiv va începe să curgă și termenul de 60 de zile prevăzut de Constituție pentru ca președintele să poată dizolva Parlamentul dacă acesta va respinge cel puțin două solicitări de învestitură.

Potrivit surselor citate, cel mai probabil Ludovic Orban va transmite Parlamentului aceeași listă de miniștri și un program de guvernare actualizat.

”Nu a existat o discuție legată de schimbarea vreunui ministru”, au explicat surse guvernamentale pentru G4Media.ro.

”La actualizarea programului de guvernare se va ține cont de ceea ce s-a realizat și vor fi consolidate obiectivele și măsurile pentru ceea ce urmează strict anul acesta”, au mai spus sursele citate.

De altfel, Orban a explicat încă de joi dimineața, înainte de consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, că este foarte mulțumit de echipa guvernamentală.

”În ce mă privește, sunt foarte mulțumit de echipa guvernamentală, miniștrii sunt oameni cinstiți, competenți, muncitori, dedicați serviri interesului public și au avut realizări spectaculoase în toate domeniile de activitate. Din punctul meu de vedere, putem continua în aceeași formulă. Sigur, luni vom avea o reuniune a Biroului Executiv în care vom lua decizia legată de componența Guvernului, de programul de guvernare”, a spus, ieri, Orban.

Joi, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat tot pe liderul PNL, Ludovic Orban, drept candidat pentru funcția de prim-ministru.

„După ce m-am consultat cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, îl desemnez pe domnul Ludovic Orban cu formarea unui nou Guvern”, a anunţat preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În replică, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că şeful statului a ales o variantă de criză politică prelungită.

„Anunţul preşedintelui Iohannis nu este o surpriză pentru nimeni. Din păcate, preşedintele Iohannis a ales o variantă de criză politică prelungită. Presupun că, împreună cu PNL, îşi vor asuma şi costurile acesteia. În privinţa reformelor invocate, preşedintele omite un amănunt esenţial: nu poţi face reforme prin încălcarea legii şi a regulilor democratice. Nu poţi face ‘reforme’ în detrimentul dreptului la sănătate al românilor. ‘Reforma’ din domeniul Sănătăţii este un exemplu clar: OUG, fără transparenţă decizională, fără consultare publică prealabilă, făcută de oameni aflaţi într-un vădit conflict de interese”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Anterior anunțului președintelui Klaus Iohannis, liderul social-democrat a spus că PSD ia în calcul sesizarea CCR dacă președintele Iohannis îl propune tot pe Orban premier.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. Sa fie intr-un ceas bun. Caci este detestabil jocul meschin pe care-l practica sabotorii libidinosi din cloaca psd&hala pro-hoituri.

  2. Daca o transmitea astazi mai facea economie de 3 zile, dar…se defecta calendarul, sau ce, ca doar a spus ca nu schimba nimic!

  3. Momentul pt a fi pus în practică referendumul pt cei 300. Cu cât este mai redus numărul de hoți din parlament, cu atât mai mult are țara bani și situație economică mai bună!

    • exact, este momentul aplicării acelui rezultat al voinței populare. Maximum 300 de parlamentari. Dacă ar fi fost pentru mărirea numărului la vreo mie, era pus în scenă de când îi lumea.

  4. Ăștia ne cred prosti?Noi nu vedem că trag de timp?Chiar cred că nimeni nu a citit Constituția?Încă mai exista inteligenta,dar ciuma se bazează pe cei fără educație și neinformați.

    • Din nou prea multii nostri parlamentarii ne-au bagat intr-o situatie trista pe care noi o vom platii cu varf si indesat. Pentru mine este important cum vom iesi mai repede din rahatul in care ne-au bagat iar astia. Care este timpul minim pentru a ajunge la anticipate. Lalaielile lor interesate nu ma privesc si-i voi taxa pe aia care fac treaba asta.
      – Doua saptamani sunt suficiente in parlament sa cada doua guverne?
      – Luna martie poate avea loc campania pentru parlamentare?
      – in 3, 4, 5 aprilie pot avea loc alegerile parlamentare?
      Se pot intampla lucrurile mai repede de atat?
      Vreu eficienta parlamentara.
      Daca tot platesc si eu porcariile lor vreu sa platesc cat mai putin.

    • @Tibi: „Din momentul respectiv (luni, 10 februarie, n.m.) va începe să curgă și termenul de 60 de zile prevăzut de Constituție pentru ca președintele să poată dizolva Parlamentul dacă acesta va respinge cel puțin două solicitări de învestitură.”
      Să sperăm, așadar. Asta în cazul în care PSD nu va trage de timp (așa de-ai dracului!) și nu vor umbla cu jalba-n proțap pe la tăticul corupților, Dorneanu, cu tot felul de chichițe scoase din joben de avocații lu’ pește.

  5. Evident că toată această șaradă trebuie să înceteze la un momentdat, pricinuiește mari deservicii României și vieții curente a fiecăruia dintre noi. Am spus și o repet, două obiective majore trebuiau a fi vizate în materie electorală, de o importanță capitală pentru viitorul țării și nevoii de reformare a acesteia: alegerea primarilor în două tururi și anticipatele. De proiectul alegerii în două tururi s-a ales praful, a fost aruncat la coșul de gunoi, voit sau nu, perioada imediat următoare ne va lămuri. Brusc, voința revenirii la două tururi manifestată de peste 80% dintre români, după cum s-a demonstrat, a devenit praf risipit de vânt. Dezvoltarea unei țări, cum este România, și felul ei bolșevic de organizare teritorială, stă în primul rând în dezvoltarea unităților administrativ-teritoriale, care determină progresul general al țării. Alegerile în două tururi, indiscutabil, ar fi determinat schimbarea unor dinozauri incompetenți, dar cu suficientă influență încât să se reconfirme într-un singur tur, care țin în subdezvoltare, neajunsuri și sărăcie comunitățile guvernate, cu oameni tineri, cu viziune, dispuși chiar să facă treabă, să impună un alt mod de a face lucrurile. Este foarte dificil ca, în condițiile date, oricât de priceput ar fi un candidat intrat în cursă (nu prea cunoscut), dacă nu are o susținere serioasă dinspre comunitate, să ajungă primar, înlocuind incompetentul aflat în funcție. Ceea ce, în două tururi ar fi putut fi foarte posibil. Asta cu privire la primul obiectiv, dus pe apa sâmbetei. Referitor la cel de al II-lea obiectiv, alegerile anticipate, deși sunt posibile, dar având în vedere structura indivizilor din Parlament, cu precădere cei ce sunt în psd sau gravitează în jurul său, nu le prea văd realizabile. Cum ar putea renunța la toate privilegiile niște unii, care știu că nu vor mai ajunge acolo. De ce ar face-o? eu asta nu pricep. Gândiți-vă, de ce să renunțe la vreo 8-9 luni de mandat,cu toate privilegiile avute? să nu-mi spuneți că vor fi determinați de conștiință, nu au așa ceva, să fim serioși, acest argument îl excludem. Care ar mai fi altele? Un parlamentar care are un salariu baban, cabinet propriu, secretar, mașină, o viitoare pensie specială etc, cum ar putea renunța la toate acestea? Asta nu-mi este mie în clar! Deci, fără o târguială prealabilă, prin care, o temă să fie sacrificată în detrimentul celeilalte, deloc normal așa ceva, dar nu imposibil, aceste alegeri sunt improbabile. Sunt foarte multe întrebări, dar puține răspunsuri. ne vom lămuri în perioada imediat următoare, Poate fi ceva foarte putred la mijloc, timpul ne va spune acest lucru.

    • Pai targuiala, ca sa nu-i zicem blat (ca nu-i place domnului Presedinte cum suna), pardon, NEGOCIEREA, s-a facut: PSD a acceptat anticipatele, iar, la schimb, PNL a renuntat la cele 2 tururi si ambii castiga cate ceva. Nu-i clar?! Aaaaa, ca joaca ambele tabere teatru, ca, chipurile, se lupta, se-njura si se porcaiesc, e pentru noi, in speranta lor de a fi credibili in ochii nostri. Adica e vorba de aceeasi pacaleala de 30 de ani. Cine e dispus sa mai puna botul, n-are decat, e liber….

    • Hai sa nu mai fim ipocriti. Prin orice mijloace trebuie scapat de trandafiri. Asta include chiar si blatul ipotetic. Daca nu ci primari in doua tururi desi mai este timp si pentru asta cel putin pentru consiliile judeyene sa fie numiti de consilieri. Ginditi va ca se va face o reimpartire administrativa automat unii trebuie sa plece acasa. Astia ar fi in stare sa dea foc tarii. Ginditiva numai la cel din maramures

  6. Ludovice … Ludovice!!! Cand ai facut si tu rost de o slujba si nu mai esti boschetar au fu tat astea cu tine afara 🙂

  7. Astia nu sunt sanatosi la cap fac totul contra vantului.Ma gandesc ca nu toti romanii sunt batuti in cap si se pot gasi romani integri care sa conduca aceata tara asa ca sa ne fie si noua mai bine.Oare de ce ni se vrea raul nostru si al tarii? Cu ce au gresit milioanele de romani ca sa se chinuie ani la randul din cauza incompetentei celor cei conduc?

    • Margareto, de curiozitate, tu ai votat in decembrie 2016? Si daca da, cu cine? Daca nu, de ce n-ai votat? Iata, ti-am raspuns de ce ne chinuim, pentru ca pe un numar important de oameni i-a durut la basca in decembrie 2016, de-aia o tragem acuma, pana nu mai putem.
      Perfect, luni avem AMR 60, marti AMR 59, miercuri AMR 58, si-asa mai departe, sa purcedem odata si sa terminam ce-am inceput in 26 mai 2019, mult a fost, putin a ramas.

  8. La 60 de zile nu se face pomana ? Sa nu uitati sa puneti pe fiecare masa cate 3 trandafiri rosii ! Pardon: cate 4 trandafiri rosii, ca datina asa prevede in astfel de situatii…

  9. Sică mandolină bețivule ,mergi la dezalcoolizare ordinarule, cum ai dat 25 de OG într-o noapte si nimeni nu știe de ele de ce nu le faci publice să vedem dacă este adevărat că scutești două mari bănci de datorii la stat. Dacă nu ești parlamentar ce cauți in parlament ????? Să te vedem la alegerile locale candidând la primăria București câte voturi aduni bețivane. Nu te votează nici dracu, de ce nu ți-ai dat demisia ?????? Huoooooooooooooo

    • Bai vita, vorbesti de ordonanta pentru doua banci, dar habar n-ai despre ce e vorba! Este vorba despre Raiffeisen si BCR, care deruleaza programul de economisire-creditare ”Banca pentru Locuinte” inca din 2002, iar cei care au intrat in acest program, la 1 an de economisire de cel putin 360 de lei pe luna, primeau prima de stat in valoare de 250 de euro anual, pentru o perioada de economisire de cel putin 5 ani. In 2015, javra de ponta hotaraste sa nu mai plateasca prima respectiva din partea statului, tragandu-le teapa oamenilor intrati in acest program, si face asta prin curtea de conturi, care vine in control la cele doua banci, inventeaza niste aiureli, si le scoate datoare. In baza raportului curtii de conturi, ICCJ le condamna repede sa dea inapoi prima data de stat din 2002 pana in 2015, bani ajunsi la deponenti. Bancile au atacat in instanta raportul curtii de conturi, si au castigat in prima instanta in 2017, pentru ca au desfiintat cu probe fantasmagoriile curtii de conturi psdiste. Scarba de curte de conturi a facut apel la prima sentinta care-i anula raportul, si de atunci se tot judeca apelul asta, si nu s-a terminat, ultimul termen e acum, in februarie. Asadar, ICCJ a condamnat bancile sa dea inapoi prima data de stat in perioada 2002-2015, in baza unui raport care a fost anulat in prima instanta ca nelegal, iar apelul se judeca. De ce s-a grabit ICCJ, sectia de contencios, sa le si condamne imediat, inainte sa vada daca raportul atacat e corect, nu stiu, intreaba-ma sa te intreb, ca apelul tine de 3 ani, si inca nu s-a terminat. Ce sa vezi, pe la sectia de contencios a ICCJ sunt pilele savonierei psdiste! ICCJ a condamnat bancile sa returneze statului prima platita intre 2002-2015, in suma de 1,3 miliarde de lei. Or, pentru a da acesti bani, bancile ar trebui sa-i recupereze de la deponenti, si pentru asta era ordonanta, ca deponentii sa nu dea acesti bani inapoi. Programul e oprit din 2015, adica statul prin javra de ponta a reusit distrugerea unui program de economisire-creditare foarte bun, care functioneaza impecabil in Germania si Austria inca de-acum 50 de ani, ca de acolo a si fost luat modelul. Banii de la FNI cine i-a furat, nu psd, nastase, vantu si toti hotii lor? Porcul de draknea cu valcov si teodorovici nu planificasera distrugerea Pilonului II de pensii?

  10. Buna ziua!Lili, văd că stai bine cu AMR-ul!!!Nu cumva ești beneficiara unei pensii de serviciu(MAI,MAN,SRI,SIE,DIE????) și, acum faci pe LIBERALA????
    Acum ti-ai văzut boii în căruță și, după mine potopul!!!Restul ,pe baza contributivitatii!!

    • Postac psdist, sunt profesoara si n-am nicio pensie speciala si nici nu voi avea. Cara-te de-aici!

  11. ROMÂNIA TREZEŞTE-TE! MOOOOOIE DĂM LA PESEDE! CĂ ASTA E! CIUMA ROȘIE LA GROAPA CU GUNOI! FIȚI SIGURI CĂ NU SCĂPAȚI DE NOI! SUNTEM MULȚI CIUMAȚILOR. UNUL NU SCAPĂ! HUO JAVRE ORDINARE! VĂ DĂM AFARĂ DIN ȚARĂ!

  12. Si totusi de ce nu a trimis de azi, din 7 februarie solicitarea de investitura daca tot a fost o mutare calculata din timp?
    Vineri nu e zi lucratoatoare pentru bugetari??
    Mai bine pierde 3 zile din termen decat sa se oboseasca sa trimita actele de azi, de parca pzd nu va face tot ce poate sa intarzie anticipatele prin orice tertip…
    Lene mare si la liberali.

    • Lene pe dracu, n-ai auzit ca trebuie sa refaca programul de guvernare, ca daca se duceau cu ala din octombrie copy-paste, sareau psdistii de c.. in sus ca si-au copiat programul, mai ales ponta plagiatorul. Aveau 10 zile la dispozitie, au picat pe 5, se duc pe 10, sunt chiar foarte iuti.

  13. Buna dimineata!Draga Gabriela dacă ești PROFESOARĂ cu adevărat ,m-am înșelat amarnic dar,termenul folosit(AMR-ul, indica altceva).Ce pot să îți spun este că,tinand cont de vocabularul tau ,nu mă mai mir ca au picat copii restul PISA!!!!Execrabil profesor pentru copii nostrii!Ceea ce iti doresc este ,sa se privatizeze invatamantul pentru a scapa bugetul de elemente ca tine!!!!Rusine pentru modul de exprimare tinand cont ca esti plătită din taxele pe care statul le impune contribuabililor ca mine.In privat nu vei mai avea timp de polemici politice pentru că ,va trebui să ai randament privind educația copiilor!!!Așa cu 16 ore de norma didactică și ,restul orelor din norma de muncă acasă la meditatii ,iti permiți să fii „formator de analfabetism functional”!!!!!RUȘINE…..

    • @Mia:
      Habar n-aveti despre ce e vorba cu testul asta PISA, dar dati din gura. Am vazut ca tara in care locuiesc e pe unul din primele locuri la acest test. Am doi copii in scoala, unul in liceu, celalalt in scoala elementara (aici nu exista gimnaziu). Pot sa iti spun ca invatamantul de aici este o frectie. Nu se invata mai nimic, e mai mult joaca. Nici macar nu invata pana in clasa a 7-a (scoala aici este K+7) sa scrie corect in Engleza. Matematica e la nivel de socoteli, nu fizica, nu chimie, un pic de biologie, geografia, istoria si cunostintele despre societate sunt facute la un loc si foarte putin.
      Ca sa spun si ce imi place, la Engleza (ii zice „Language Arts”) in liceu nu se trece prin operele literare de acum 100 de ani. Discuta si cateva opere la alegerea profesorului, dar nu cu sabloane ca la noi, se pune accentul pe intelegerea comunicarii moderne scrise si ii invata sa gandeasca si sa scrie.
      Asa ca lasati-ma cu PISA.
      Si nu te supara, daca sustii un partid intemeiat pe crima, la randul tau esti complice. psd-ul are ca presedinte de onoare un ticalos vinovat de doua crime de genocid. psd-ul a adus in romania megacoruptia de nivel industrial si impostura pe baza de diplome cumparate de pe la Spiru Haret si Romano-Americana. psd a facut praf justitia, industria, psd nu a construit infrastructura mare, psd a facut praf invatamantul si sanatatea. Esti extraordinar de nerusinata daca ai tupeul, ca sustinatoare a acestei cloace infractionale antiromanesti, sa insulti o profesoara. HAI SICTIR, TICALOASO!

  14. Buna ziua!Goe,pe lângă faptul că jignesti la fel de vulgar ca și „doamna profesoară „,nu ma interesează problemele copiilor tăi si nici ale tale!!!Ma interesează ce vreți voi de fapt pentru oamenii care nu gândesc ca voi:înverșunare,vocabular abject,fraze fără documentare,etc!!!!De fapt ,ce vreți voi pentru ceilalți cărora binele făcut de pnl NU se reflectă BINE???Si să inteleg cum un profesor ,poate emana atatea vulgarități în contextul în care ,psd-ul i-a mărit salariul iar pnl i l-a înghețat și,nici nu o sa i-l mai mărească vreodată pentru că nu sunt bani iar, pnl a anunțat de când s-a instalat că sănătatea și învățământul NU sunt priorități!!!!Acum ii inteleg de ce si ,vreau pe langa privatizarea sanatatii si ,privatizarea invatamantului!!!Si iti scrie un privat care s-a saturat de ineptiile debitate de oameni ca voi pentru ca, pnl-ul a dat dovada de ineficienta economica!!!Si,ca sa fie mai clar ,toate calculele economice pe care si le-au facut oameni ca mine sunt date peste cap de acesti oameni care isi primesc salariul in urma taxelor pe care, privatii le platesc!Noi avem principii economice ,nu pierdere de timp cu principii politice!!!Lasati-ne sa ne vedem de treabă si…la muncă nu ,pe stradă la socializare!!!Ingheata tot daca privatii(nu cei din sanatate!!!)intra in greva fiscală!!!V-ati gândit ca este posibil????