G4Media.ro

Ministrul Rafila, după întâlnirea cu premierul Ciolacu în scandalul Pantelimon: „Nu este…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Rafila, după întâlnirea cu premierul Ciolacu în scandalul Pantelimon: „Nu este vorba despre demisia mea / Documentele care fac referire la activitățile corpului de control nu sunt destinate publicității”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut mai multe declarații după întâlnirea de luni cu premierul Marcel Ciolacu, de la Guvern. Rafila a făcut declarațiile la poarta Guvernului și nu în sala de conferințe de presă a instituției. Ministrul Sănătății a fost chemat de premierul Marcel Ciolacu să prezinte toate documentele care au stat la baza analizei corpului de control al ministerului din aprilie, în cazul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon.

UPDATE 16:30, Principalele declarații:

  • Am venit să analizăm situația creată în urma incidentelor foarte serioase de la Spitalul Pantelimon. Am discutat despre nevoia atenuării acestor dispute și discuții.
  • Să terminăm odată pentru totdeauna cu aceste dispute între diversele specialități medicale, între mass-media și unii dintre reprezentanții corpului medical.
  • Să realizăm un audit profesional independent
  • Mesajul pe care dorim să-l transmitem este cel care să redea încrederea în profesioniștii din sistemul de Sănătate
  • Sunt în primul rând medic și apoi ministrul Sănătății, am o responsabilitate în ce privește credibilitatea sistemului de Sănătate
  • Nu este vorba despre demisia mea, eu când plec de la Ministerul Sănătății vreau să las lucrurile în ordine pentru ca oamenii să aibă încredere în sistemul de sănătate din România
  • Două lucruri despre Pantelimon: Șefa secției de ATI și-a dat demisia și a fost găsit un înlocuitor în interiorul spitalului
  • Corpul de control a solicitat MS toate documentele, le-am trimis aici la analiză
  • Am trimis toate documentele care au stat la baza analizei corpului de control al MS
  • Documentele care fac referire la activitățile corpului de control nu sunt destinate publicității conform unui ordin al celui care era ministru în 2021, deci nu au nicio legătură cu mine
  • Protocoalele de ATI… este vorba de o discuție mai largă care trebuie făcută în societatea românească și care se referă la modul de tratament pentru persoanele în stadiu terminal

știrea inițială

Ministrul Alexandru Rafila este chemat de premierul Marcel Ciolacu, luni, la Guvern, în scandalul Pantelimon, conform surselor G4Media. Sursele citate mai susțin că Rafila merge la premier cu raportul corpului de control al Ministerului Sănătății în aprilie. Rafila este așteptat la guvern după ora 13:00 mai susțin sursele G4Media.

Informația apare după ce, săptămâna trecută, corpul de control al prim-ministrului a început verificări în cazul anchetei realizate de corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Pantelimon, unde medicii Mirela Păiuș și Maria Miron au fost reținute de procurori pentru tentativă de omor și omor calificat.

În 17 aprilie, Corpul de control al ministrului Rafila a concluzionat că ”sesizările formulate de către angajații spitalului au la bază o comunicare defectuoasă între conducerea unității și persoanele în cauză”.

Tot săptămâna trecută șeful Corpului de control al Ministerului Sănătății, Sorin Luca, a demisionat. Ministrul a declarat că acesta era delegat pe funcție, după ce postul a fost scos de 4 ori la concurs, s-au prezentat persoane din afara instituției, dar nu au luat concursul. Acesta va rămâne angajat în cadrul Corpului de control pentru că este funcționar public, a mai explicat Rafila săptămâna trecută.

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Cred ca auzim de o demisie. Prea a incercat sa ascunda adevarul…

    • Care adevar? Adevarul are la baza realitatea obiectiva. Realitatea obiectiva este aceea ca exista niste declaratii ale unei asistente, neinsotite de probe materiale. Cardul injectomatului care arata o alta rata de administrare a tratamentului decat cea consemnata in foaie de medic nu implica modificarea ratei injectomatului de catre medic, doar pentru ca asa declara asistenta care, de fapt, raspunde de administrarea tratamentului la injectomat. Deocamdata, inregistrarile cardului injectomatului constituie singura proba in acest caz, irelevanta, intrucat nu dovedeste ca medicul a modificat rata injectomatului. Aceasta corelare a fost facuta strict pe baza declaratiilor asistentei, care, in momentul respectiv, nu a considerat necesar sa salveze pacientul anuntand asistenta sefa, medicul de garda sau alt reprezentant al spitalului. Ea a vrut sa salveze pacientul administrand un tratament procurat nu se stie cum, fara recomandare medicala, tinut secret pana in momentul anchetei.

  2. #user: puișor, du-te la culcare…

    • # user vorbeste incoerent. E de la Colegiu medicilor. Aia care ar trebui sa apere bolnavii si sa promiveze cele mai bune practici medicale ( Sic!)

  3. Singura explicatie necesara, in cazul dat, este asta: de ce la injectomat avem o valoare si in fisa de observatie avem alta valoare? Subsecvent: care e valoarea reala, cine si ce a modificat scl?
    Restul de gargara, inclusiv „de specialitate”, scrisori deschise, inchise, intredeschise, memorii, vrajeli, pareri, inflamari, trancaneli, iordane etc si alte d-astea nu fac doi bani, indiferent ale cui sunt. Pentru ca NU despre fentele alea e vorba, ci despre prima intrebare: cum se explica cele doua valori diferite: ale aparatului vs cele din fise?

  4. Bineînțeles că sunt Secret de stat!

  5. Ba, da da-ti ma nesimtitu_le demisia!

  6. pai cum sa dea publicitatii incompetenta, hotia , furtul „specialistilor” PSDNLUDMR? e de la sanatate e secret de stat se stie .. afla americanii secretele noastre de stat, afla chinezii, afla rusii ..

    • In orice tara normala, daca intr-un loc apare o rata de imbolnaviri ori de morti care sa depaseasca media statistica, imediat autoritatile se autosesizeaza, intra in alerta si dispun verificari si controale, anchete complexe si exhaustive pe teren, pentru depistarea cauzei si luarea de masuri.
      Aici, in Romania – locul de joaca al GIO PSD-PNL-UDMR, cand sunt prinse asupra faptului, autoritatile romane nu fac altceva decat sa musamalizeze totul, sa reprime avertizorii de integritate, sa inabuse orice ancheta, sa intimideze, pedepseasca si sa denigreze, sa izoleze pe oricine ar indrazni sa vorbeasca ori sa actioneze, sa minta, sa se prefaca ca fac ceva, sa ascunda adevarul, sa-si protejeze oamenii in pofida evidentei, a bunului simt si a Legii. A se vedea si cazul sefului de politie de la Constanta, care, dupa cazul 2 Mai, a fost ejectat consul sau ambasador, nu mai conteza, a cazut in sus.

  7. Cenzurați, cenzurați? Asa-i când te plătește psd-pnl.

  8. Și nu poate fi cercetat, judecat și condamnat dacă nu-și da demisia?

    Doar n-o conduce ministerul din penitenciar! …Sau în România se poate și asta?

  9. In loc sa-si de-a rafila demisia, s-au înțeles să facă un audit profesional ca să mai mătrășească niste bani aiurea din care vor ciuguli și ei o parte.

  10. Ce ordine să lași, bre, securiciule, în haos?

  11. Dar de ce nu se apleacă nimeni asupra părții economice? De ce nu se vorbește și despre indicațiile conducerii economice care încercau să maximizeze fondurile primite de la CASMB?

  12. Rafila, pre-se-dinte! Rafila, pre-se-dinte! Se pare ca urmasul descalecatorilor sovietici si generalilor secu nu poate fi atins. Niciodata nu este si nu va fi vorba despre demisia intangibilului don’R. Singura modalitate ca Ciolacu sa scape de piatra de moara Rafila este sa-l desemneze candidat la presedentie, sa piarda, evident, si abia apoi sa urmeze executia pe care si-o poate permite Ciolacu – exilul la Bruxelles sau intr-un post de ambasador in buricul Europei ori unde doreste nemuritorul.

  13. asta a facut prafila tot mandatul: comisii, analize, evaluari, audituri