G4Media.ro

SURSE Paul Stănescu i-a cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, înainte de…

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

SURSE Paul Stănescu i-a cerut demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, înainte de ședința de la Neptun, în prezența mai multor lideri din partid

Vicepremierul Paul Stănescu i-a cerut, vineri, demisia liderului PSD, la întâlnirea restrânsă convocată de Liviu Dragnea cu nemulțumiții din partid care a avut loc în Constanța înainte de ședința Comitetului Executiv Național desfășurată sâmbătă la Neptun, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse din partid. Potrivit acestora, la întâlnire ar fi participat, între alții, fostul premier, Mihai Tudose, Marian Oprișan, Niculae Bădălău, Dumitru Buzatu, Robert Negoiță, Codrin Ștefănescu și alți lideri locali.

  • UPDATE: Întrebat luni după-amiaza la Parlament dacă este adevărat că Paul Stănescu i-a solicitat vineri demisia, Liviu Dragnea a răspuns sec: Nu.

Stănescu i-ar fi cerut liderului PSD să facă un pas în spate reproșându-i că partidul riscă să piardă totul din cauza lui, în special posibilitatea de a da un OUG sau să treacă diferite modificări referitoare la justiție deoarece se va spune tot timpul că sunt cu dedicație pentru Dragnea. Potrivit surselor G4Media.ro, Dragnea nu ar fi reacționat în nici un fel și niciunul dintre cei prezenți nu ar fi spus nimic în apărarea lui.

UPDATE 1: Întrebat luni de reporteri dacă i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, Paul Stănescu a spus ”Nu”.

G4Media.ro a dezvăluit sâmbătă că Gabriela Firea și Paul Stănescu iau distanță tot mai mare de Liviu Dragnea și îi reproșează acestuia cinci mari probleme.

Lista de nemulțumiri:

1. Prăbușirea în sondaje a partidului după scandalurile majore din ultima vreme: reprimarea violentă a mitingului din 10 august și pesta porcină africană
2. Numirile secretarilor de stat și a șefilor de agenții guvernamentale mai ales din Teleorman, în detrimentul celorlalte organizații județene. Practic, Guvernul a devenit fieful personal al lui Liviu Dragnea
3. Faptul că Liviu Dragnea se consultă în luarea marilor decizii doar cu Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și Darius Vâlcov. Reuniunile lor de la Scroviștea, în absența celorlalți lideri ai PSD, produce enervare în partid
4. Implicarea tot mai mare a Irinei Tănase în viața partidului și în deciziile guvernului, cum ar fi promovări pe funcții sau alocarea fondurilor din PNDL
5. Izolarea internațională a PSD. Social-democrații nu mai au practic interlocutori la nivel european după atacurile constante la justiție și violențele de la mitingul din 10 august. Liderii nemulțumiți susțin că izolarea PSD se traduce și prin izolarea guvernului, România fiind acum o țară-problemă în interiorul UE

Toate aceste teme nu au mai ajuns însă pe ședința CEX de sâmbătă. Nimeni din PSD nu i-a cerut oficial liderului PSD demisia, Liviu Dragnea reușind și de această dată să-i împace pe nemulțumiții din partid după întâlnirea de vineri. Au existat doar luări de poziție în nume personal.

Fostul premier Mihai Tudose a declarat sâmbătă că ”dacă cineva crede că situația e perfectă în partid greșește”. El a spus că în privința disputei Gabriela Firea – Carmen Dan nu poate fi obiectiv, pentru că a avut în trecut propriile probleme cu ministrul de Interne.

”Dacă cineva vine și spune ca totul e perfect, e roz, a inflorit laleaua în glastră, nu e aşa. Este un moment de inflexiune, sunt tensiuni, aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a mai spus fostul premier.

La rândul ei, Gabriela Firea a afirmat că relația cu Liviu Dragnea este tensionată și a declanșat ulterior atacuri în valuri la liderul PSD în ieșirile publice. Primarul Capitalei îi acuză pe Dragnea și pe ministrul de interne, Carmen Dan, că au încercat să arunce vina pentru violențele din 10 august pe prefectul Capitalei, Speranța Cliseru și pe primăria Capitalei. Propunerea de revocarea a ministrului de interne, lansată de Gabriela Firea, a fost respinsă la vot.

(Sursa foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. poporul roman cere dizolvarea partidului stat, partidului plin de sobolani infractori, partidului tradator de tara. pedepsirea celor vinovati care in ultimii 30 ani au plagiat, furat, abuzat si condus neprofesional destinele tarii, institutiilor statutlui.

  2. Fac un apel către liderii p.s.d care mai au un pic de intelect in cap si le spun sa faca corp comun cu Dna Firea ,care se vede fara niciun efort ca nu are niciun fel de obligatie fata de Dragnea.Daca nu se intampla acest lucru repede ,p.s.d. nu mai are nicio perspectivă.Din cauza unui om,f.multi oameni de valoare (pentru ca sunt)vor fi eliminați.Va spun cu cea mai mare sinceritate ca multi din care acum sunt ministrii,secretari de stat ,prefecți etc.promovati de gâscă actuala din p.s.d.,inainte de 89 nici președinți de c.a.p nu puteau fi.Oameni valorosi,profesionisti adevărați nu pot sa acceadă la o functie din cauza acestor ticăloși.P.s.d-ul va ajunge o formatiune care va fi urâtă de catre romani ,darmite sa fie votată.In ce societate democratică condamnatii,amoralii si cocalarii sunt președinți de partide,consilieri prin ministru,alesi locali ,etc.Este o parere.

  3. Cum poti cataloga retorica unui sef de partid care spune ca Romania este un stat mafiot?La o analiza fenomenală statul are trei piloni:parlamentul,justitia si guvernul.Printr-o logica simpla, inseamna ca cele trei puteri ale statului sat mafiote.Atunci ,romanii ,ar trebui să faca precum venezuelenii sa părăsească aceasta tara condusă de mafioți,intrucat drepturile fundamentale aler omului nu mai suunt garantate ,intrucat mafia nu se conduce după Constitutie!Intr-un stat mafiot(citez din clasici)putem vorbi de crestere economica ,educatie,sanatate si alte valori democratice?Atunci ce pozitie civică poate sa ia un alegător -masa in momentul in care președintele unui pilon al statului spune ca Romania este un stat mafiot?Oare acest om ,nu trebuie luat la întrebari de cealalta putere a statului(fara protocoale)ce argumente are in a-si sustine teza?

  4. N-as fi crezut in anii 90 ca, la nici 30 de ani de la „caderea comunismului”, sa se vorbeasca cu atata lejeritate si seninatate, ca de un lucru normal, in toate sferele societatii, despre statul roman ca fiind un stat mafiot, un stat capturat de mafii, grupuri infractionale organizate si clanuri.
    E halucinant in ce lume am ajuns sa traim!

  5. Eu ma intreb de ce nu-i cere nimeni demisia lui Paul Stanescu?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cine-i asta si ce face el?!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Unul n-a n-a pus problema ca in 10 august asta era premier de facto!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ce face asta ca vicepremier?!!!!!!!!!!!!
    Ce face asta ca ministru la MDRAP, in afara de a mentine blocajele pe care le-a mostenit?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. HA HA HA !
    PAI ASTA E DIN ACEEASI LIGA CU D.

  7. Nefiresc de calm, de apatic se desfasoara la pesedisti intalniri cu „potential” la care participa insi precum Codrin Stefanescu si la care i se cere lui Dragnea sa paraseasca sefia partidului ! Mai ceva ca la lorzii englezi !

    PS. Chiar asa ? g4 declasifica, domnule, tot dialogul iar acolo unde nu merge, baga bip ! Precis ca transcrierea ar fi de la un capat la altul o suita nesfarsita de bip-uri ! 😉

  8. Mai bine ca nu l-a auzit nimeni…