G4Media.ro

BREAKING Procurorii DNA, DIICOT și ai Parchetului General se înghesuie la pensionarea…

sursa foto: Facebook

BREAKING Procurorii DNA, DIICOT și ai Parchetului General se înghesuie la pensionarea după doar 20 de ani de activitate, beneficiu introdus de PSD în legile Justiţiei / Pensia specială a unui magistrat ar urma să fie peste 15.000 de lei

UPDATE: Procurorii DNA au votat joi în majoritate (57 pentru, 50 împotrivă, 15 au cerut amânarea) pentru menținerea legislației inițiate de PSD care permite pensionare după doar 20 de ani de activitate, potrivit unui răspuns al instituției. Anterior, în cursul zilei, și procurorii DIICOT și cei din Parchetului General votaseră în adunările lor generale pentru menţinerea privilegiilor oferite de PSD.

Voturile procurorilor DNA, DIICOT și din Parchetul General vin pe fondul scăderii dramatice a cazurilor de corupție, criminalitate organizată sau mare criminalitate economică instrumentate de procurori în ultimii ani. De asemenea, privilegiul pensionării anticipate vine în paralel cu creșterile de salarii și pensii, care vor face ca pensiile încasate de procurori să fie uriașe (vezi un calcul la finalul articolului).

Adunările generale ale DNA, DIICOT și Parchetul General au votat tot azi pentru desființarea desfiinţarea Secţiei Speciale de investigare a magistraților.

Adunările generale în instanţe şi parchete au avut loc în urma cererii ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, de a-şi preciza poziţia în chestiunile controversate din sistemul judiciar.

Pensionarea după doar 20 de ani de activitate este atractivă pentru procurori. Pe legea nouă, care ar urma să intre în vigoare la începutul anului viitor, un magistrat ar putea să iasă la pensie la 20 de ani vechime în profesie, fără să aibă vârsta de pensionare de 60 de ani. Pe legea în vigoare, magistratul poate să iasă la pensie abia la 25 de ani vechime în profesie, tot fără să aibă vârsta de pensionare de 60 de ani.

De asemenea, pe legea nouă, pensia specială se calculează la 80 la sută din salariul brut, plus sporurile din ultima lună de activitate. Pe legea în vigoare, pensia e 80 la sută din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate înainte de data pensionării, fără sporuri. Or, la începutul anului trecut, ca urmare a revoluţiei fiscale a PSD, salariul brut a crescut foarte mult.

De exemplu, au explicat sursele G4Media.ro, un procuror DIICOT – cu un salariu net de 15.000 de lei – are un salariu brut de peste 20.000 de lei şi ar putea ieşi cu o pensie lunară de 18.000 de lei, fără să mai punem la socoteală şi eventualele sporuri din ultima lună.

Potrivit surselor G4Media.ro, din cei 255 de procurori ai DIICOT, mai bine de jumătate, în jur de 130 au acum peste 20 de ani vechime sau vor împlini în acest an. Prin urmare, mai mult de jumătate dintre procurorii DIICOT ar putea ieşi la pensie dacă intră în vigoare modificările la statutul magistraţilor.

Citește și: Procurorii DIICOT vor să se pensioneze după doar 20 de ani de activitate/ Procurorii mai cer și desființarea Secției Speciale, și revenirea cursurilor INM la doi ani

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

58 comentarii

  1. De la 15 000 si pina la ce SUMA , care evident , sa nu fie depasita .

    • Alooo statu paralel in ce tara traiti cu asa pensi sunteti tupeisti nebuni sau prosti rasa voastara de jeguri mama aree pensie de 700 lei lucrind e santier si in fabrica o viata morti vostri de jeguri tara lu papura voda fac pariu pe ce vreti voi cu ori si cine ca daca le iei averile la control la toti judecatori nu pot sa justifice si la final si pensi nesimtite

    • Romania … tara balcanica unde mafia politica blatuieste tot ce poate,pe banii din amarala celor multi.

  2. Judecatorii si procurorii favorizeaza functionarii publici reclamati de cetateni pentru nerespectarea legii .

    Daca PNL nu face sa inceteze aceste practici o sa o ia in freza la alegerile ce vor urma .

  3. Pensia specială corupe orice minte. În primul rând pensia specială trebui desființată ieri. În romanica nu ar trebui unii mai speciali ca alții. În constituție toți suntem egali. Fmmpsdaldeudmr i-au făcut pe unii mai egali. Praful să se aleagă de ei.

    • @real gogu – da! +pnl. Niciodată nu am avut incredere in ei. La parlamentare votez USR+ sau plec din țară.

    • Pensiile speciale sunt în primul rând imorale. Praful să se sleagă și de cei care le- au dat!

    • Vezi domnu’ Orban de ce n-are ursul coada si mata nu poti sa ai deficit sub 3%? Pentru ca nu te atingi de pensiile speciale. Care nici nu sint pensii, e pur si simplu mita data de psd procurorilor si judecatorilor.
      Poate ca te gindesti ca o treci in contul tau?

  4. Numai lichele si in Parchete…

    O sa votez USR, e singura sansa a acestei tari mizerabile.

  5. Magistratii muncesc foarte mult, este o responsabilitate imensa, necesita cunostinte vaste, o pregatire continua, foarte mult efort intelectual si mari sacrificii de timp. De asemenea legea impune restrictii semnificative pentru magistrati astfel incat ei nu beneficiaza de aceleasi posibilitati de a-si constitui un venit precum celelalte categorii de cetateni. Numerosi magistrati mor inainte de a apuca sa ajunga la pensie, muncind pe branci in conditiile de obicei proaste din judecatorii si tribunale.
    Pensiile mari si salariile mari sunt o compensare pentru restrictiile pe care le impune legea, conditiile de munca (stres, timp, dificultate), pregatirea speciala pe care trebuie sa o aiba (sa cunosti dreptul nu este ceva usor de facut si presupune ani de pregatire si invatare). De asemenea acesti bani sunt o garantie in plus la independenta justitiei, pentru ca daca magistratii sunt platiti indeajuns atunci nu va exista acel element de coruptie.
    In opinia mea si acesti factori trebuie luati in considerare inainte sa facem aprecieri asupra acestor aspecte.

    • @F1267 lasa vrajea, bati campii.

      Magistratii din ziua de azi nu sunt nici pe departe bietii mineri, sau muncitorii din combinatele chimice ale Romanie de inainte de 1989 care dupa zeci de ani de munca in subteran sau in medii extrem de toxice nu apucau mai mult de 3-4 ani de pensie.

      Ce sa zic, bietii magistrati au viata grea in Romania si trebuie incadrati la grupa I de munca. Dar doctorii din spitale, profesorii din scoli aia nu trebuiesc compensati pentru stresul, pregatirea continua si conditiile grele din spitale si scoli care argumentat pot fi considerate mai dificile decat cele din sala de judecata?
      Ca in orice domeniu, salarii si pensii mari sunt justificate pentru acei magistrati care prin meritele lor si munca lor aduc plus valoare in sistem, nu pentru orice hartogar care judeca gainari sau si mai rau pentru judecatori sau procuri care sunt oameni de casa ale baronilor locali sau mafiei din teritoriu.

      Daca esti interesat consulta aici legea pensiilor din 1977 care era mult mai corecta si mai cinstita decat actuala lege pe care PSD-ul v-a facut-o cadou:

      http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=1356

    • Mai terminati bai cu stresul asta.
      Am lucrat pe mare peste 40 de ani.
      Vrei sa-ti povestesc eu cum e cu stresul, cand saptamani intregi nu dormi,stai in starea de veghe, cand tot timpul trebuie sa te tii de ceva sa nu fii aruncat din pat, socuri si vibratii, asta nu e stres, e vacanta, plecam la bai, aerosoli marini…….
      Cat are un marinar roman dupa 45 de ani de munca pensie? 1300-1400 de lei (Comandanti de nava, la marinari e dezastru)
      Cat are pensie un miner dupa 35-40 de ani munca in subteran?1600-1700 lei. Ala mergea in mina sa-i faca bine la plamani.Vacanta.
      Cat are un mecanic de locomotiva dupa 45 de ani de munca?1700 lei.
      Cum e posibil ca un om care a muncit 20 de ani sa-i platesti pensia inca 35-40 de ani?
      Cam asta este problema cu sistemul de pensii.

  6. Pensii imense platite de cei catre trudesc in mediul privat .
    FMM de judecator si procuror aservit politic , arogant si imbuibat . Meriti din plin ca poporul roman sa te scuipe pe strada .

    • Păi merită. La 30 de ani de la revoluție avem victime fără criminali, țara e prăduită, ioc vinovați, etc. Este revoltător!

  7. Turcu plateste.

  8. Magistratii muncesc foarte mult, este o responsabilitate imensa, necesita cunostinte vaste, o pregatire continua, foarte mult efort intelectual si mari sacrificii de timp. De asemenea legea impune restrictii semnificative pentru magistrati astfel incat ei nu beneficiaza de aceleasi posibilitati de a-si constitui un venit precum celelalte categorii de cetateni. Numerosi magistrati mor inainte de a apuca sa ajunga la pensie, muncind pe branci in conditiile de obicei proaste din judecatorii si tribunale.
    Pensiile mari si salariile mari sunt o compensare pentru restrictiile pe care le impune legea, conditiile de munca (stres, timp, dificultate), pregatirea speciala pe care trebuie sa o aiba (sa cunosti dreptul nu este ceva usor de facut, sau ceva putin costisitor din punct de vedere material si presupune ani de pregatire si invatare). De asemenea acesti bani sunt o garantie in plus la independenta justitiei, pentru ca daca magistratii sunt platiti indeajuns atunci acestia vor fi mai rezistenti la fapte de coruptie.
    In opinia mea si acesti factori trebuie luati in considerare inainte sa facem aprecieri asupra acestor aspecte.

    • HAHAHAHA hai ca esti funny. Urmeaza sa spui ca medicii au mai putin de invatat decat un magistrat. Sau inginerii (de ex de la centrala de la cernavoda). Sau ca inginerii de pe platformele petroliere lucreaza in conditii de relaxare..in comparatie cu tribunalele noastre insalubre. Singura explicatie pentru diferenta asta de venituri intre magistrati si restul poporului este spaga data de politicieni ca sa nu faca valuri. Pana acum cei cu speranta mai aveau o poveste usoara in fata (politicieni vs magistrati..hai la vot sa ii ajutam pe magistrati sa ne ajute sa avem o tara normala). Din pacate votul de azi ne dezarmeaza..asta e. Sa iesiti la 50 de ani la pensie si sa va kkti pe voi prin tari exotice la soare.

    • Extraordinar! gindesti la fel ca F1267 …. baieti stati mai rasfirati …. sa pe vremea matale nu era bancu’ asta?

    • Cu un soft care să conțină toate legile, nici n-ar trebui să fie „judecători sau procurori”…

    • Plimba ursu!
      Nu te pune nimeni sa fii magistrat! Si chiar daca te agiti din rasputeri sa ajungi magistrat, nu te pune nimeni sa ramai magistrat toata viata.
      E alegerea voastra.
      Tot ce aveti de facut este sa nergeti la serviciu si sa va faceti treaba, zi de zi, ca noi toti.
      E prea greu? Reprofileaza-te.
      Special? NU enimic special aici.
      Special este insa sa fii procuror DNA si sa nu faci decat 2 rechizitorii pe an – ca cei 5 maimutoi de la Iasi, care pleaca acasa lunar cu cel putin 3000 euro in mana.
      Special este sa fii prietenul cui trebuie, astfel esti marginalizat, chiar daca ai luat acelasi examene de intrare in magistratura.
      Specilal este sa favorizezi infractorii si sa dau NUP pe dosarele prietenilor politici. Sau sa stai la poarta unui Dinca pana ucide o Luiza.
      Special este ca liceele si unele scoli generale sunt pline de droguri si voi frecati menta in weekenduri prelungite si pe la chermezele dealerilor!
      Pentru astea vreti bani siguri, incepand de pe la, probabil 45 -50 de ani?
      Bai, putorilor, aliati ai infractorilor, mars la munca!

  9. Daca-i intrebi dupa 20 de ani de activitate ,cite dosare de mita,spaga,au rezolvat o sa vrea sa amine pensionarea e jale-n romanica ,toata lumea cere,s-au facut angajari la institutiile statului inclusiv spitale,tovarasii profesori de asemeni vor mariri,nu conteaza ,jean boxeaza,politicul fenteaza ,ca nu-i asa vin alte alegeri si…unde aajungem?Oameni se cara,ramin bugetarii sa stinga lumina

    • Dar banii imputați de CEDO României, adică fraierilor, pt. vicii de procedură, adică incompetență în instrumentarea cazurilor, nu se poate stabili un procent pt. majorarea pensiilor îmbuibaților ăstora? Hal de oameni care reprezintă justiția!

  10. PNL are datoria sa opreasca categoric acest dezmat. Problema justitiei cu tot ce include ea trebuie urgent rezolvata ca si legea electorala cu alegeri in doua tururi. Se aude d-le presedinte de tara Johannis, si d-l presedinte de partid Orban ? Nu ne inselati asteptarile!

  11. Ce vina au procurorii daca romanii au votat psd si psd a schimbat legea. Daca romanii voiau sa se aplice legea nu votau psd in 2016… sau mergeau la vot cei care nu au votat si nu le convine ca ies la pensie.
    Si acum la prezidentiale au votat 3 mil de romani cu psd la fel ca in 2016. Nici o diferenta. Si gura diferenta a fost ca au iesit mai multi romani la vot…… deci e important sa mergi la vot daca nu prei sa platesti pomenile facute de psd.

    • Procurorii DNA au votat joi în majoritate (57 pentru, 50 împotrivă, 15 au cerut amânarea) pentru menținerea legislației inițiate de PSD care permite pensionare după doar 20 de ani de activitate

      PSD au fost votați de toți proștii în 2016 pentru că promiteau bani și alte aiureli, nu ca să-și scape pielea. Dar cu voturile procurorilor ce ne facem? Și ei au votat în necunoștință de cauză? Acum ce facem, scoatem mai mulți procurori la vot sau ce

    • Alo,păpuşe, ia vezi mătaluţă cine conduce guvernul. PNL nu are curaj sa schimbe legile justitiei facute de pesede. ASTA INSEAMNA CA PNL E DE ACORD CU RECURSUL COMPENSATORIU SI PENSIILE SPECIALE ALE MAGISTRATILOR. E vreo diferenta intre psd si pnl?!

    • Dude, aveau pensi speciale enorme si inainte de legile PSD (alea au facut mult rau in justitie dar in alta parte). Faza e ca tot se vorbeste in mediul public despre pensile speciale dar ce nu zice nimeni este ca cea mai mare parte din pensile speciale sunt la magistrati si NU pot fi taiate de catre parlament ( e specificat in constitutie pentru a asigura separarea puterilor in stat …. gen daca parlamentul ar putea controla salariile magistratilor ar avea o parghie impotriva acestora, asa ca nu pot sa le scada salariile/pensile )

  12. Constituția României, art 16 (1) ,,Cetăţenii sunt egali în faţa legii … fără privilegii şi fără discriminări…”.
    Halal egalitate!
    Da’ cînd ,,onorabilii” foști activiști comuniști actualmente CCR-iști sunt ei înșiși beneficiari, cine să mai facă dreptate?! Poate poporu’ de la 1907…
    Două observații:
    1 – cunoaște cineva dintre d-stră, cititorilor, sau dintre cunoștințele d-stră măcar 1 (unul) beneficiar de pensie specială provenit din sectorul privat? Numai ,,de la stat”!
    2 – cunoaște cineva dintre d-stră, cititorilor, sau dintre cunoștințele d-stră 1 (unul) beneficiar de pensie specială, chiar de la stat!, care să fi lucrat pe salariu minim? Numai cei cu salariile cele mai mari…

  13. Pesedeaua a facut lege pentru a recompensa doar anumite categorii de populatie. Stiind ca in justitie si sanatate sunt foarte multi angajati pesedeaua le-a creat privilegii. Apoi, pesedeaua a momit si familiile cu copii mici prin marirea alocatiilor si indemnizatiei de crestere a copilului. PNL trebuie sa aiba curajul sa repuna societatea intr-o logica financiara. Daca in spitale exista pericol de infectii pt pacienti acolo nu trebuie sa existe doctori si asistente platiti cu 15000 ron redpectiv 6000ron pt asa ,,performanta,,. Procurorii sa fie platiti in functie de numarul dosarelor rezolvate lunar si sa fie condusi de portocala.

    • PSD a repus nomenclatura pe picioare: bani nemunciti, privilegii, protectie in fata legii.( Nu conteaza institutia.)
      Ca sa nu mai spunem: legea la picioarele partidului.
      NOmeclatura este puternica in orice stat al lumii, doar ca in statele cu sistem legislativ serios si cu justitie independenta, tendintele autocratice si derapajele de orice fel sunt sanctionate prompt.
      In democatiile pe hartie, cum sunt Romania si UNgaria, nomenclatura este din ce in ce mai puternica. SI legea din ce in ce mai slaba.

  14. In ce tara normala din lumea asta magistratii se mai pensioneaza dupa 20 de ani si cu pensie speciala? Dar politisti care se pensioneaza tot dupa 20 de ani? Aveti vreo idee?

    Toata lumea vorbeste in Romania despre coruptia la nivel de individ, dar nimeni nu vorbeste despre legile corupte in Romania care prin efectele lor creaza hazarduri morale ce distorsioneaza pana la estompare etica si morala din ADNul unei societati.

    Atata timp cat in Romania avem sistemul de caste din India in care prin lege unii sunt mai egali decat altii si primesc mai mult decat contribuie, nu o sa fie pace sociala, solidaritate si dezvoltare sustenabila in tara asta.

    Romania o sa ramana o balta de apa joasa si statuta cu clanuri si caste de privilegiati peste o masa amorfa de plebei demoralizati, dezinteresati si fara orizont. Adica aceiasi tara in care de 2000 de ani se intailnesc hotii cu prostii, peste care PSD si urmasii lor vor domni fericiti pana la adanci batranete.

    Schimbam oamenii de la butoane odata la 4 ani, dar pana nu o sa schimbam si legile strambe din tara asta cu efectele lor juridice perverse nu rezolvam nimic si batem doar pasul pe loc.

  15. Face-ti mai tov; johanis un referendum pt toate pbl din justitie ca asa nu se mai poate,o sa iesim in strad cit de curind,ce-au facut astia de-s asa privilegiati?ciordache s-a …pe ei si acum vor privilegii?

  16. Dar ce l- a apucat pe ministru sa-i intrebe pe procurori? Nu era evident raspunsul la intrebarea „mananci calule ovaz?”.
    Sa-i intrebe si pe profesori, pe doctori etc.. poate vor si ei pensionare dupa 20 de ani si pensie speciala! Si hai sa mai lasam partea cu stresul si riscul si alte baliverne cand toata lumea stie adevarata cauza ( poltica si corupta ) a acestor privilegii. Rusine pnl pt demersul asta!
    Adevarul e ca nu aveam alte asteptari de la voi.

  17. Titlul este înșelător: in majoritate, adică 65 (50 împotriva +15 amanare) nu au votat pentru. Este un demers consultativ, adunați voturile exprimate de toți judecătorii și procurorii din tara și veți vedea că majoritatea sunt împotriva. Nu trebuie sa le facem statuie, dar nici să-i înjurăm la comun pentru comportamentul unei minoritati

  18. @Ați remaract că a apărut și „Stolojenia Sa”, la „înscăunarea” lui Iohannis, ? Îl dăduse careva dispărut pe Stolojan, ca să nu apară la „plăcinte”?
    Considerați că Iohanis a dorit să prezinte românilor „Gruparea Monaco” ,care va finanța economia românească și bugetul public, pentru ca guvernul Orban să se achite de angajamentele din acordurile internaționale, ?

  19. La vita e bella.

  20. https://sorinamatei.ro/gruparea-monaco-lista-completa/
    Opinați totuși că Sorina Matei nu îl menționează în mod intenționat sau neintenționat și pe Stolojan, ?

  21. Ao redactia!
    citez:”revoluția fiscală a PSD”.
    Cred ca trebuie reformulat.

  22. Romania … tara balcanica unde mafia politica blatuieste tot ce poate,pe banii din amarala celor multi.

  23. Eu zic ca predoiu ar trebui sa extinda aceasta intrebare la nivelul intregii populatii a Romaniei ca sa nu fie acuzat de discriminare. La fel ar trebui sa ii intrebe si pe infractori daca ar dori ca ei sa-si dea sentinta, iar pe politicieni sa-i intrebe daca nu cumva vor imunitate absoluta pe viata pentru ei si familiile lor.
    Parca era o institutie numita Comisia de la Venetia, cineva ar trebui sa-i aduca aminte baiatului asta cu ce se ocupa.

  24. Ce nesimțire și bătaie de joc!!! Stau dosarele cu anii, hoții de la putere își văd în continuare de așa zisele „afaceri”( vezi Oprișan). Ăștia ies la pensie la 45 de ani pe o grămadă de bani. Se mai aude ceva de dosarul Teldrum, de ex.? Nici măcar salariul nu îl merită oamenii ăștia, dacă poți să le spui oameni.

  25. Hai, lasati comentariile pe net. Treceti la munca, pensiile astea nu se platesc singure.
    PS. Nu uitati, singuri care au promis si au incercat sa initieze un proiect de lege in acest sens, aruncat la cos inca din titlu de psd/pnl & co, a fost USR.
    Poate ii votam pe ei data viitoare.

  26. cand vine vorba de banul gros primit pe munca zero, ce mai conteaza termeni naivi precum justitie independenta, democratie, valori europene, prestigiul meseriei de magistrat. psd-ul a facut ce-a stiut el mai bine, si anume sa mituiasca pt a obtine la schimb ce vrea muschiul sau, iar magistratii le-au cazut in plasa. mii de oameni au iesit la proteste cu pancarte „Toti pt Justitie”, iar acum se pare ca sa justitia isi intoarce spatele si isi ia talpasita la mirosul banului. pt astia am iesit la vot si in strada?

  27. Un adevăr crunt iese la iveală.
    Societatea, clasa politică la nivelul cel mai înalt e incapabilă să repună pe făgașul normal sistemul de valori după care ar trebui sa funcționeze un stat european.
    Ne aflăm într-o cangrenă instituțională.
    Dar cum peștele de la cap se impute, uite și o cale de rezolvare:
    1. Reset Parlament
    2. Alegeri anticipate
    3. Revizuirea Constituției in acord cu cerințele actuale.
    De la punctul 4 in jos, se vor putea repara toate anomaliile legislative de azi, reașezarea societății pe criterii valorice profesionale corecte.

  28. Afară cu sekurikii din viața publică!

  29. Nu cunosc detalii tehnice dar cert este că corupția și furtul din banii publici este în creștere și este de muncă și pentru un număr triplu de magistrați.

  30. Hai PNL arata-ti muschii ca ai promis ca tai pensii speciale si salarii nesimtite. Cred ca inca o dara PNL isi demonstreaza cat de incapabili sunt. La urmatoarele alegeri nu o sa sariti de 30%. Sa va fie rusine jegurilor.

  31. CCR ce zice, e constitutionala pensia speciala? Cum? Si ei primesc?
    Da’ „boboru'” care o plateste, nu voteaza si el?

  32. Cătălin Predoiu a întrebat lupu dacă ar păpa o oaie ? Și ce răspuns se aștepta să primească ? Un „NUUUU” răspicat ?

  33. Domnu’ ziarist, unde vezi matale ca a scazut coruptia? Scrii de acasa, fara sa iesi in lume, asa cred.

  34. Mie mi se pare problema simpla – daca poporul vrea taierea pensiilor speciale: SA SE TAIE la magistrati dar sa nu mai aiba interdictii!!! De exemplu, un judecator sau un procuror sa poata profesa si ca AVOCAT. Cum ar fi de exemplu, intr-un proces , dimineata judecatorul sa judece, iar dupa-masa sa dea sfaturi avocatesti inculpatilor din procesul care il judeca. Credeti ca ar mai avea nevoie de salar sau o viitpare pensie? Ar platii interlopii mii de pensii speciale, n-ar mai fi nevoie de stat ca sa plateasca salarii si pensii nesimtite – asta ca sa inteleaga lumea de ce si in tarile cu apa calda magistratii au salarii mai mari decat media si pensie de serviciu.
    Daca au salarii mari de 2000-3000 de euro si pensii nesimtite – atunci sa renuntam la ei si sa vina nea Gigi de la scularie sa judece el pe jumate banii si fara pensie de serviciu – ar face treaba buna si pe banii astia – ce ziceti? Pe vremea defunctului, asa era… Adevarul ca e nesimtit ca un judecator sa aiba 2500 euro salar cat un politist comunitar de Bucuresti. La magistrati este deficit de personal imens, asa ca incurajez toata lumea care se pricepe sa dea examen si sa intre in sistem – e asa de mare nevoie!