G4Media.ro

SURSE Rata de vaccinare ar putea fi introdusă, pe lângă rata de…

Sursa Foto: Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor

SURSE Rata de vaccinare ar putea fi introdusă, pe lângă rata de pozitivare și incidența cumulată la 14 zile, drept criteriu la întocmirea hărții țărilor cu riscuri de călătorie din cauza COVID – 19

Rata de vaccinare ar putea fi introdusă, pe lângă numărul de infectări, drept criteriu utilizat de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) la întocmirea hărții țărilor UE care prezintă risc epidemiologic, au declarat pentru G4Media.ro surse din Parlamentul European.

Potrivit unor surse politice de la București, Ministerul român de externe ar fi primit deja o serie de formulare prin care autoritățile de la București sunt chestionate în legătură cu introducerea acestui criteriu.

Potrivit surselor G4Media.ro, autoritățile de la București nu susțin introducerea acestui nou criteriu, dat fiind că România înregistrează una dintre cele mai mici rate de vaccinare din UE.

Menținerea României în zona roșie ar face dificilă călătoria în afara țării pentru numeroși cetățeni, în special pentru cei nevaccinați.

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor ar putea propune introducerea acestui criteriu, însă o eventuală decizie ar trebui aprobată de Comisie sau de Parlamentul European.

Context

În fiecare joi, Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) publică o hartă a riscurilor de călătorie în materie de COVID-19. Harta utilizează coduri de culoare – verde, portocaliu, roșu și roșu închis – care reprezintă nivelurile de risc în ceea ce privește COVID-19.

Harta se bazează pe datele furnizate de țările UE pe baza a trei criterii comune: rata de testare, rata de pozitivare a testelor și incidența cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID-19. Ea sprijină recomandarea Consiliului privind călătoriile în interiorul UE.

Începând cu 1 iulie 2021, certificatul digital al UE privind COVID este disponibil și activ în întreaga UE, facilitând călătoriile între țările din UE.

Sursa Foto: Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor

Publicitate electorală

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Tot românii nu se vaccinează nici în germania?

    • Ideea era sa masori riscul cand calatoresti in tara respectiva. La noi, pe langa riscul COVID, risti si sa nu ai loc in spitale daca ai un accident rutier sau alta urgenta. Poate un indicator mai bun ar fi fost gradul de ocupare al spitalelor in general si al ATI-urilor in particular, dar merge si rata de vaccinare ca factor indirect.

    • Cu ce ma încălzește ca in București si Ilfov sunt mulți vaccinați, daca ati-urile sunt pline de pimeni?
      Daca ai fi avut de-a face cu spitalele pana acum, ai fi știut că nu ai loc in spitale decât in anumite condiții. Poate incepeti sa pricepeti de ce oamenii nu au incredere in autoritățile care „au tot ce trebuie” si medicii care $alveaza pe ale$$e.

    • Repet pentru a 10000a oară. Ce treaba are situația asta cu neîncrederea în autorități? Dacii liber nu are încredere în nici o autoritate? Ei sunt lolbertatieni din naștere.

  2. Acum va incepe cu adevarat ura intre romani

  3. Abia acum? Asa arata o raportare zilnica riguroasa, care se face de mult timp: https://www.bbc.com/news/uk-scotland-53511877