G4Media.ro

Surse: Rezultatul alegerilor interne din PLUS București pentru lista la alegerile parlamentare

Surse: Rezultatul alegerilor interne din PLUS București pentru lista la alegerile parlamentare

Organizația din București a PLUS și-a desemnat lista de candidați pentru alegerile parlamentare din București, iar primele locuri în alegerile interne au fost ocupate de Oana Țoiu, Diana Buzoianu, Ștefan Pălărie, Cătălin Teniță și Simona Spătaru, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

După ce și organizația USR București își va desemna propria listă, cele două formațiuni vor decide lista comună finală de candidați la Senat și Camera Deputaților pentru București.

Desemnarea candidaților PLUS a avut loc în urma unei proceduri care a inclus votul direct al membrilor organizației și o evaluare din partea unei comisii interne.

Iată primele zece poziții pe listă:

Oana Țoiu (fost secretar de stat la Ministerul Muncii în guvernul Cioloș)
Diana Buzoianu (președinte PLUS Sectorul 1)
Ștefan Pălărie (expert în educație)
Cătălin Teniță (fondator Geeks for Democracy)
Simona Spătaru (candidata USR PLUS la Primăria Sectorului 4)
Diana Stoica (cofondator Donorium – aplicația dedicată donatorilor de sânge și centrelor de transfuzii și consilier al Ministrului Sănătății în Guvernul Cioloș)
Anca Dana Dragu (fost ministru al Finanțelor)
Alexandru Dimitriu (avocat, candidatul PLUS la Primăria Sector 5)
Adina Săniuță (Coordonator Regional Bucureşti-Ilfov)
Alin Stoica (Președinte PLUS Sector 6)

Foto: Steluța Popescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

31 comentarii

  1. Si cam asta-i tot partidul. Dar sint sigur ca vor avea locuri eligibile pe lista comuna. Pentru ca merita.

    • Cam asta e tot partidul? Numai in Bucuresti sunt peste 2500 de membri, fara a lua in calcul Ilfov.

    • Scoala PCR a lui Ciolos et co. spune ca trebuie sa fie cat mai multi pe foaie ca sa intimidezi adversarul :))

  2. Cu anonimi cunoscuti de Ciolos nu se pot castiga alegerile.

    • Care mai, nu doar de Ciolos, ce, ai uitat ce a declarat haBarn-am la congresul de fuziune, ca o cunoaste pe Simona Spataru, e fata buna, i-a schimbat el roata cand a avut pana, asa a cunoscut-o … Asta nu e nimic fata de ce se mai intampla prin usereu de care G4media nu sufla o vorbulita, presa complice : https://adevarul.ro/news/politica/noul-primar-brasovului-cerecapul-barna-urmare-abuzurilor-usr-libertatea-opinie-adevenit-problema-integritate-motiv-excludere-1_5f7bd3255163ec42719bc331/index.html

    • @Emil

      Romanii-i cunosc pe cei cu dosare penale si pe cei invitati pe la TV uri.

    • Bine ca are PSD oameni cunoscuti: Vulvuta, Veorica, Ciolacu,..
      Cei care se uita la A3 habar nu au de GEEKS FOR DEMOCRACY sau de alte initiative de genul acesta.

    • Scriu aici pentru cititorii G4Media, sa stie cat de complici sunt acesti asa-zisi ziaristi ne-publicand problemele din USR https://newsweek.ro/opinii/usr-aripa-barna-continua-sa-l-saboteze-pe-nicusor-dan
      Pai daca acestia se comporta in acest hal in opozitie, excluderi pentru delict de opinie, va dati seama la putere, daca au un minister cu ceva forta? sa vedeti bolsevism acolo.

    • @lloopp: este plina de speculatii si exagerata interpretarea din Newsweek, gonfland prea mult PMP-ul.

      Articolul cu Coliban are macar meritul ca are la baza fapte, nu interpretari aproape rupte de logica, de genul celor de comentariu de clasa a XI-a la dna @Gabriela.Constantinescu … 🙂

    • @lloopp

      Newsweek este gazeta de campanie a PNL-ului. Nu mai discutam de o sursa cat de cat credibila de informare.

      Prin platforma lor s-a derulat campania de linsaj mediatic la adresa lui Stelian Ion, favorizand pe fata candidatul de la PNL la Constanta. Platforma a derulat un numar urias de campanii in care erau atacati la gramada cei din USRPlus (in special USRPlus) si PSD, Campanii nemarcate ca publicitate electorala. Fara atacuri la PNL, doar stiri pozitive.

      Newsweek a reusit performanta sa nu ia bani de la guvern (au refuzat banii din acel ajutor guvernamental). Ei au luat banii direct de la partid.

      Campania actuala e cam 100% impotriva USRPlus si are ca scop obtinerea unui scor cat mai mic pentru USRPlus la parlamentare. Narativele sunt date direct de agentia care se ocupa de campania PNL:
      – USR e dezbinat, nu fac decat sa se certe
      – Barna si Ciolos sunt pietre de moara si trebuie schimbati
      – rezultatele USRPlus la locale au fost dezastruoase

      Pe scurt: nu mai sunt departe de ceva gen Antena3. Mircea Marian a devenit deja vomitiv. Nu neaparat pentru ce face, ca multi au facut ca el. Ci pentru ca presteaza pe centura, dar se si da, in acelasi timp, Maica Tereza a presei din Romania.

  3. E o lista f interesanta . Sper ca si USR sa lase prostiile anti/pro barna, anti/pro nicusor si sa puna la bataie 4-5 nume beton.

    • Da, e foarte buna lista celor de la Plus. In special pentru Cătălin Teniță si Stefan Palarie as vota lista asta.

      Sa vedem cum va arata si lista de la USR.

  4. Despre o parte din acei oameni nu ați aflat alte informații de background decât că sunt „candidat la sector X”? Era interesant să îi cunoaștem.

  5. G4Media, scormoniti domnule prin statut, sa vedeti cum votul membrilor conteaza doar 30%. Deci nu s-a ales nimic inca.

    Alti 40% sunt hotarati de o Comisie de Selectie (alcatuita cum si cu membri desemnati/alesi de catre ci e?!)

    Si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Biroul Politic National mai contribuie si el cu 30%. Adica, ca sa fim exacti, pixul sefului cel mare!

    Sa luam amiiinte de cum s-a intamplat si cu listele la europarlamentare, cand pixul sefului l-a propulsat pe Dragos Tudorache de pe un neeligibil si cu ghinion loc 13 … direct pe locul 3. Si astfel a plecat la Bruxelles

    Curat democratie participativa, dl. Ciolos! Ca la fratele mai mare, USR, nu?! Altfel, frumos pix! 😈

    Deja-vú?: https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22939588-lista-finala-candidatilor-plus-europarlamentare-diferita-cea-votata-membri-dragos-tudorache-fost-ministru-interne-pus-locul-3-fata-13-cat-obtinuse-vot.htm

    • Habar nu ai ce vorbesti. Votul comisiei a contat doar 30%, iar acesta nu a influentat deloc top10 votat de catre membri. Dar hei, e usor sa ne credem destepti, nu?

    • Habar nu am ce vorbesc iar tu tocmai ai confirmat ca adevarat ce am spus eu (cu mici erori de 10%). De unde decurge ca … te trecem la simpaticul zilei cu gluma asta! 🙂

      Apropos, de ce a contat 30% si nu 40%, cum gresit am sustinut eu ? Da-ne o „baza legala”, sa studiem si noi algoritmul democratiei participative din Plus+, sa vedem daca mai are si BP de modificat, in continuare, restul de 40% din rezultat (in caz ca nu i se confirmeaza viziunii). 💡

    • @Sanitarul
      Nu exista alta comisie, e greu de inteles romana?

      Votul membrilor a valorat 70%, iar cel al comisiei 30%.
      Si repet, punctele date de comisie nu au influentat TOP10 pe care il vezi aici, deci membrii au decis prin VOT DIRECT, nu prin delegati, asa cum se face la alte partide.

    • @Sanitarul

      Alegerea candidatilor este problema interna a partidului. Pana la congres, membrii PLUS au decis aceasta modalitate de alegere, cu proportionalitate si sunt f multumiti.
      La voi in partid cum si pe ce criterii se fac alegerile ?

      Exemplul pe care-l dai cu Dragos Tudorache intareste ideea ca Ciolos este un bun politician, are fler, stie sa-si aleaga oamenii. Nu oricine e ales in PE, presedintele comisiei speciale pt inteligenta artificiala (e vorba de Dragos Tudorache).

      PS. Voi denigrati tot timpul si va mirati de ce pleaca romanii capabili sau de ce nu se intorc in tara.

    • @Daniel: critica mea punctuala era cu privire la lipsa democratiei participative in desemnarea candidatilor, nu la faptul ca in acest caz opinia membrilor a coincis cu cea a comisiei!

      Critica mai larga este ca vor fuziona cu USR si vor incerca (poate, ramane sa vedem) sa impuna acest mod de desemnare a candidatilor noii formatiuni. Ceea ce ar fi un regres democratic, d’astea cu pixu’ sefului ascuns prin comisii am mai vazut, de la Iliescu la Dragnea, Basescu si Orban.

      Si da, e greu de inteles romana cand e sa cred pe cuvant pe cineva. Da-ne si noua un link catre prevederile din statut, sa vedem, pe documente, cum sta treaba, macar la nivel teoretic. De ce la europarlamentare a contat si decizia BP? In ce congres s-a schimbat statutul si cu ce justificare?

      Candva, inainte de europarlamentare, m-am contrazis cu cineva pe aici si i-am dat un citat din statutul Plus+ care era pe site-ul partidului. Cand sa contraargumentez, a doua si sa arat in statut ca nu apare comisia si biroul politic … disparuse ststutul de pe site! 🙁

      Da-mi, te rog, un link spre statutul Plus+, valabil astazi, sa ma documentez si sa vorbesc in cunostinta de cauza, cum iti doresti si tu. Multumesc.

      @Sincer: ai pierdut pe drum subiectul criticii (vezi mai sus). Sigur ca e treaba fiecarui partid sa se organizeze cum crede de cuviinta (inclusiv Plus+ si USR – nu sunt membru in niciunul), dupa cum este datoria cetatenilor sa denunte ipocrizia si sa le puna oglinda in față.

      Poate ca Ciolos are fler politic, treaba e ca a sarit peste democratia participativa pe care o clameaza pentru partidul sau. Ceea ce ik.face priceput, dar nu si bun.

      Cum si de ce s-au schimbat regulile privind desemnarea membrilor intre europarlamentarele trecute si parlamentarele care stau sa vina?

      Explica-ne cu link catre variantele de statute, modificate de congresul care a avut timp intre timp … sau cu orice argument valid sprijinit si pe fapte verificabile.

      Oricum, trebuie sa faci distinctia intre critica bazata pe fapte si denigrare. Nu ca asta i-ar determina pe vreunii sa nu (mai) plece, dar iti ajuta tie, personal. 💡

    • @Sanitarul

      N-are rost sa purtam polemici sterile. Gasesti statutul si regulamentul intern de functionare pe siteul partidului, in PDF.
      De unde stii ca s-au schimbat regulile ? S-au adus cateva modificari privind traseistii, penalii etc in rest regula este aceeasi, votul membrilor este determinant.

    • Of, domnu sanitar, of..

      ” critica mea punctuala era cu privire la lipsa democratiei participative in desemnarea candidatilor”

      Va dati seama cum ar arata un partid in care alegerea listei de candidati sa se faca organizatie cu organizatie pe baza unei democratii participative 100%, fara absolut niciun alt mecanism de influentare/control? Ala nu ar mai fi partid, ci tara celor 1000 de clanuri. Niciun partid nu isi permite lucrul asta, caci s-ar face praf rapid. Am avea o ciorba lunga in loc sa avem un partid consistent, cat de cat pozitionat ideologic.

      Va dau exemplu organizatia USR Sector 4. Acolo au reusit cumva sa devina majoritari in organizatie un grup mai bizar asa, cu domnul Antonio Andrusceac in frunte. Gruparea conservatoare pana in plasele, din aia cu familia traditionala, cu femeie la „sa lase cariera si sa treaca facut copii”, cu simpatii puternice legate de platforma „In linie dreapta” (o simpla aruncare de ochi va arata despre ce vorbim). Pe scurt, la ani lumina de pozitionarea „oficiala” a USR. Evident ca s-au votat intre ei pe lista de candidati la locale. Evident ca Biroul National le-a respins candidaturile. Evident ca a fost scandal, opozitia interna a lui Barna (progresistii, da?) a facut si ea gura in exterior, dand dovada de mare „maturitate politica”. Baietii au plecat pana la urma. Unii au ajuns la AUR (cautati pe net cine sunt si ce vor), altul a ajuns omul de nadejde in campanie pt primarul PSD Baluta si asa mai departe.

      Intelegeti unde bat?

      Ce fac cei de la Plus e pana la urma o modalitate acceptabila in a desemna candidatii. USR e mai aproape de ce ganditi, PLUS e un pic mai departe. Dar desemnarea se face conform unor regului conform statutului si se se face TRANSPARENT. Punctul de pornire e votul din organizatii, apoi urmeaza pasii urmatori, alte punctaje dupa desemnare initiala, posibile modificarile de pozitii, posibile decizii de respingere in Birourile Nationale. TOATE ASTEA SUNT CONFORM STATUTULUI SI SUNT LA VEDERE.

      Daca vorbeam de PSD sau PNL nu ati fi avut niciodata habar ca a ajuns cineva de pe la coada in frunte pe liste de candidati la europarlamentare pentru ca a venit baronul care il tine in brate si a dat cu pumnul in masa.

      Chiar vi se pare ca discutam de acelasi lucru? Mie mi se pare ca avem o alternativa politica de o calitate net superioara partidelor vechi, dar noi vrem musai sa despicam firu-n patru la nesfarsit. Am inca o veste proasta: societatea civila si-a cam consumat resursele in incercarea asta. Alt partid nou, semnificativ electoral, nu o sa mai avem in urmatorii 10 ani in afara de USRPlus.

      Daca astia nu ne plac, nu ne mai ramane decat manastirea 🙂

    • @Sincer: pentru ca in cazul listei pt europarlamentare, Biroul Politic National a avut o pondere de 30% in hotararea finala. Iar aici sustii ca nu are nicio pondere. Situatie care s-ar cam incadra la „schimbare”.

      @Silicon_v: in mare parte de acord. Exemplul cu ce fac altii, nefrecventabili, nu se poate pune drept argument. Iar in privinta unei ponderi de 70% care revine conducerii partidului in fapt (40% comisie – agreata de conducere + 30% birou politic) mi se pare muuult prea mult. Asa a fost la europarlamentare.
      O sa citesc statutul cand am timp, sa vad cum a disparut BPN din ecuatie de data asta si cum sunt stabilite ponderile.

    • PLUS niici macar nu ar trebui sa mao existe fiind fuzionat de vreo trei luni. Cum ar putea sa aiba birou national, birou judetean etc? Slugile lui Ciolos nu au nici macar numarul necesar sa faca birouri judetene in unele judete. Daca ar fi candidat vreodata (ceea ce Ciolos a refuzat toata viata), nu ar fi obtinut nici cat UNPR, celalalt partid al gradatilor „sustinandu-si” minisitrii.

    • @Daniel Flo: pare ca esti genul de membru de partid care nici n-a citit statutul si regulamentul. Pleci la lupta fara argumente si improvizezi slab.

      Mi-am luat osteneala sa caut prin statut si regulamentul intern si … n-am gasit nicio vorbire despre vreo comisie (Atentie REDACTIA!!! Ori aveti surse bune si urmeaza sa nu fie respectat statutul, ori nu va documentati bine. Voi ati scris despre „comisie interna”, de l-ati bagat in bucluc pe @Daniel 🙁 ).

      # # # # # # # # #

      Algoritmul este asa:

      1) Votul membrilor regulamentari (activi si cu cotizatiile la zi) din judet/Bucuresti conteaza in proportie de 60% , formand o lista ordonata.

      2) Lista respectiva se inainteaza Biroului National , urmand ca 40% sa conteze punctajul acordat de catre B.N. (care este format din dl. Ciolos + 5 oameni desemnati de catre el + alti 5 alesi de Conventia Nationala => Ciolos are majoritate si deci decide ordinea dupa cum crede de cuviinta) si rezulta o a doua forma a listei ordonate.

      3) Lista modificata (sau nu) de catre Biroul National este inaintata Consiliului National (care e format din Dl. Ciolos, membri Biroului National de la pct. 2 si altii => e de presupus ca, desi ceva mai greu, tot dl. Ciolos hotaraste toate aspectele) care o valideaza sau o respinge (reluandu-se procedura de la pct. 1)

      CONCLUZIE: ramane valida observatia cu pixul dlui Ciolos! 💡

      Pentru cei interesati, bibliografie:
      Statutul PLUS+ art. 46 si 51.
      Regulament Intern PLUS+ Art. 46

    • @Sanitarul

      Ei, acum dupa ce ai citit statutul, spune sincer, cine dezinformeaza ?

      In primul comentariu, cu litere ingrosate ai scris : « votul membrilor conteaza doar 30%, 40% sunt hotarati de o Comisie de Selectie, Biroul Politic National mai contribuie si el cu 30% ».
      Iata dovada ca Tu esti cel care raspandeste fake uri si in loc sa-ti ceri scuze, culpabilizezi pe altii : G4, Daniel Flo.

      Si Da, e normal ca presedintele partidului sa faca parte din Biroul National. E normal ca BN sa faca parte din Consiliul National. Ti-a explicat f clar silicon_v, ca intr-un partid trebuie sa existe coerenta, altfel nu e decat o adunatura de indivizi, o comunitate diversa.

      Dar ceea ce omiti, in mod voluntar sa spui este ca votul in BN e SECRET, deci Ciolos nu poate falsifica voturile.

      CONCLUZIE: Comentariile tale n-au credibilitate!

    • @Sincer: ce am spus eu este valabil pentru alegerea candidatilor la europarlamentare. Ia-ti osteneala si documenteaza-te inainte sa argumentezi. TOT ce am scris bold mai sus ramane valabil pentru cazul europarlamentarelor (cu o corectie la procente, respectiv 34%, 33% si 33%).

      Contributia ta la dezbatere este minima si pe alocuri cu erori. Ar fi trebuit ca TU sa vii cu citatele din statut ca sa-ti sustii opinia/teza.

      Cand colo, a trebuit sa cercetez EU si sa aduc (stiu ca-mi apreciezi onestitatea si puterea de a recunoaste ca am gresit 💡 ) probe factuale cu privire la modul de desemnare a candidatilor la alegerile parlamentare (spre deosebire de cele €parlamentare!). Probe prin care EU am aratat ca am gresit. Tu nu poti sa fii nici mandru, nici indreptatit moral la vreo dojana, pentru ca n-ai nicio contributie. 😈

      Slabut nivelul intelectual al cadrelor medii ale partidului, mai ales din prisma pretentiilor. 🙁

      PS: Dupa modul de alcatuire a BN si CN din statut, decurge ca ramane valabila in continuare teza pixului lui Ciolos. ✏🔚

  6. Este incredibil de smecherie a facut Claudi Nasui: a organizat alegeri pentru delegati care sa aleaga la randul lor niste candidati la parlamentare, inca necunoscuti. Numai ca la acest proces de desemnare a delegatilor USR a participat si PLUS. In schimb, USR nu a fost implicat nicicum in procesul de alegere a candidatilor PLUS. Asadar, Nasui a avut un ajutor consistent de la Vlad Voiculescu, care si-a adus membrii PLUS sa-i voteze lista de delegati USR. Cam asa de murdar joaca CN !

    • @Gigica
      Habar nu ai ce vorbesti. PLUS si-a desemnat candidatii prin vot direct al membrilor.
      Urmeaza a 2 a faza, delegatii ce au reiesit in urma voturilor reunite ale celor 2 Filiale din Bucuresti(USR si PLUS), vor vota lista de parlamentari comuni. E o mica-mare diferenta.

  7. Bună ziua!
    Vă rog să ajustați descrierea mea cu următorul text “Co-fondator Donorium”. Mulțumesc!

  8. cineva ne crede prosti

  9. Nu așa se anunță candidații plus! Se specifică și gradul. La fel și la USR. Să putem compara, să vedem care are mai multe trese.