Surse: Salarizarea profesorilor la plata cu ora pentru încă o normă întreagă, pentru a preda pe grupe la clasele primare, a VIII-a și a XII-a, plus renunțarea la laboratoare și la sporturile cu mingea – printre soluțiile pentru începerea școlii
Revenirea fizică la grădiniță și la școală a elevilor de clasele pregătitoare – a IV-a, a VIII-a și a XII-a, cu respectarea distanței de minimum 1 metru între bănci, este unul dintre scenariile pe care Ministerul Educației le pregătește. Cum se vor împărți copiii pe grupe și cine va preda la jumătate de clasă? Potrivit surselor Edupedu.ro, Ministerul ia în calcul să-i plătească la oră pe profesori pentru încă până la o normă întreagă, pentru orele care depășesc norma didactică. Concret, o învățătoare va putea preda dimineața în fața a jumătate din clasă, iar după-amiază celeilalte jumătăți de clasă, orele de după-amiază fiind plătite la plata cu ora.
Ce se va întâmpla cu elevii din clasele V-VII și IX-XI? În scenariul hibrid, școala poate decide dacă alternează în cazul lor cursurule online cu cele fizice la școală, la intervale de 1 sau 2 săptămâni.
În ceea ce privește spațiile unde vor învăța elevii, în acest moment Inspectoratele Școlare fac următoarea analiză: pe fiecare clasă în parte verifică numărul de elevi care pot intra odată așezate băncile la 1 metru distanță unele de celelalte, în funcție de dimensiunile clasei, și înregistrează numărul de elevi care va trebui să facă în alt schimb lecțiile fizic la școală, precum și numărul de profesori necesari în plus, potrivit surselor Edupedu.ro.
“Inspectorii trebuie sa facă o oglindă a clasei în fiecare școală, pentru a vedea câți elevi pot intra în fiecare clasă – în funcție de dimensiunile clasei. De exemplu, vom avea clase pregătitoare unde avem 22 de elevi și vor putea sta fizic la cursuri doar 18, păstrând distanțarea. Ceilalți 4 împreună cu 7 elevi de la altă clasă pregătitoare aflați în aceeași situație va trebui să vină la școală în altă sală. În final, analiza pe fiecare unitate urmărește câte săli în plus sunt necesare și câte norme didactice în plus”, au declarat pentru Edupedu.ro surse din educație.
Potrivit acestora, părinții va trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere atunci când își trimit copiii la școală, similară declarațiilor pe care le completăm când intrăm în orice spital sau instituție publică: “Subsemnatul, în calitate de părinte, declar că în ultimele 14 zile copilul nu a prezentat simptome specifice: tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăți respiratorii, vărsături, nu a intrat în contact cu o persoană cu COVID (…)”.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2024 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
3 comentarii